Keväisen pihan kuulumisia

Viileää perjantaita kaikille, sillä sitähän tämä nyt on. Meillä pakkanen taisi yöllä kivuta neljään -viiteen pakkasasteeseen, joten aikaan nähden on kyllä ärsyttävän kylmää. Silti olen pihalla touhuillut mahdollisimman paljon, sehän on oikeastaan niitä ainoita (ja totta puhuakseni kyllä ihan parhaitakin) tämän hetken "henkireikiä", että olen kyllä niin onnellinen omasta pihasta ja sen puutarhailu -mahdollisuuksista. 

Postaus on kaupallinen yhteistyö Huiskula Oy:n kanssa.


Kasvaria silmällä pitäen olen tehnyt muutoksia pihalla, eli nikkaroimme uudet kasvatuslaatikot, jotka sitten sudittelin tuolla Tikkurilan Patio Versolla. Tuo myrkytön puuöljyhän on nimenomaan tarkoitettu juuri mm. kasvarilaatikoiden ja lavakaulusten käsittelyyn. Ja mustina nuo ovat kyllä mielestäni niin hienon näköiset. 


Ja minä nyt vaan päätän uhmata rinta rottingilla tätä viileää kevätsäätä ja nappasin Huiskulalta jo kesän kukkijoita. Tänä vuonna laitan valkoiset kukat ruukkuihin, joten valitsin mukaani lumihiutaleita, pegonioita ja pelargoneja. No totta puhuakseni lipsuin sitten lopulta tuosta vähän, en vaan voinut vastustaa suloisen babyroosan värisiä Mårbacka -pelargoneja, (niistä juttua vielä myöhemmin) ne kun ovat niitä niin kauniita klassikkoja. Noh, suotakoon nyt muutama pienoinen lipsahdus!


Samoin nuo orvokit ovat jo aiemmin hankittuja. Ja hei... Kuten näkyy, niin kasvarin perustukset sekä sokkeli ja lattiakin on jo tehty, joten nyt se alkaa o i k e a s t i kohoamaan tuohon pihalle. Halusin juuri sellaisen englantilaistyylisen kasvihuoneen, jossa on käytetyistä punatiilistä tehty korkeamman mallinen sokkeli sekä samoista tiilistä ladottu lattia. Tämän kasvarin teko on kuulemma minulle äitienpäivälahja, joten e h k ä  sen tekemiseen on nyt siten myös sitouduttu. Hih, mutta seurataan tilannetta...


Tuon kasvarin mallin olen miettinyt valmiiksi jo aikaa sitten, se on ollut haaveissa jo parin vuoden ajan. Samoin ne vanhat ikkunat ovat olleet kellarissa säilössä jo kauan. Myös lattian ladontamallikin on ollut mietittynä jo pitkään, eli suunnitelmat ovat kaikkinensa vain odottaneet toteuttamista. 


Ja tässäpä se kasvarin suunnitelma, tosin sivulla olevat ikkunat vaihtavat vielä paikkojansa, eli pienemmät tulevat ensin ja sitten nuo isommat taaemmas. Muuten tuo pitänee varmaan aika hyvin kutinsa, ehkä muutamia muutoksia/lisäyksiä tulee myös, mutta luonnollisesti nekin muokkautuvat myös siinä rakentamisen aikana/lopussa. Visiot on kyllä niiden suhteen myös jo valmiina. Minulle tulee siis sellainen erittäin minimaalisen kokoinen "lasipalatsi", mutta se lienee juuri sopiva muutamalle tomaatille, kurkulle ja parille basilikalle, eikä tuohon vanhan omppupuun vierelle kyllä kovin suuri olisi mahtunutkaan. Tosin eräs armas ystäväni on niin kovin innokkaasti (kunhan nämä treffaamisrajoitukset joskus höllentyvät) jo tulossa nauttimaan kasvariin kanssani kuohujuomaa. No ehkä me sinne just ja just mahdutaan, heh!


Halkoliiteristä löysin myös vanhan oven, jonka sitten maalasin pihatalon värisellä helmenharmaalla.Vanhat hyllykannakkeet löysin kaapista ja puolisoni nikkaroi tuon toivomani kukkalaatikon, jonka sitten kiinnitin tuohon oveen. Tosin en ole aivan varma, että jääkö tuo nyt tuohon vai muuttuuko paikka vielä. (?)


Istutuspöydän sudittelin myös sillä Versolla, samoin on tarkoitus tehdä tuolle varaston seinustalla olevalle yrttilaatikolle. Näin ovat sitten kaikki laatikot samassa värillisessä balanssissa. 


Näillä tänään.
Oikein ihanaa viikonloppua kaikille.

Tavataan taas.


Tiina

Kommentit