Sunnuntain piirakka

Aurinkoa sunnuntaille ja sen kunniaksi taas yksi hatusta vedetty leivonnainen, tai oikeastaan leivottu taas tällä; mitä kaapista löytyy -periaatteella. Jotenkin tällä hetkellä ei vaan ole minkäänlaista fiilistä mennä jokaisen unohtuneen (tai mielijohteen, siis mikäli ne nyt ei ole aivan välttämättömiä) jutun vuoksi tuonne kauppaan.  Ja kyseessähän on tuo suloisen makea salted caramel pie, ja minun mielestäni tuosta tuli aika herkku näin soveltaenkin, mutta neidit eivät nyt oikein yhtyneet mielipiteeseeni. Ihme ja kumma sentään! ;)) Tämäkin piirakka on jo jokunen vuosi sitten ollut jonkinlainen leivontahitti, mutta en vaan ole aiemmin saanut (se kuuluisa "Matti Myöhäinen" kun olen) aikaiseksi tätä tehdä.


No mutta siis, tuo pohjahan tehdään normisti digestive -kekseistä, mutta minulla ei kotona nyt niitä ollut tarpeeksi, joten korvasin ne ihan normilla pohjalla. Samoin tuorejuusto oli kaput, niin täytteen tein vähän sotkemalla sitä sun tätä, eli tuorejuuston sijaan laitoin kermaviiliä ja noin desin piimää. Hyvin toimii näinkin tehtynä. Kuorrutteen keitin kuohukerman sijasta ihan normilla ruokakermalla, tai itse asiassa sekin oli vielä vähärasvaisempi vaihtis, mutta siitä huolimatta kinuski onnistui kyllä ihan nappiin. 


Ja sen "oikean" ohjeen löydät mm. täältä, mutta minä tosiaan tein pohjan ihan kaurajauhoista normin piirakkapohjan tapaan. tätä leivontaa ja kaikkea muutakin hyggeilyä kun nyt saadaan tehdä mielin määrin, niin minusta ainakin on kiva saada uusia reseptejä ja kokeilla kaikenlaista. Eli meillä on varmaan (siis lue ehkä) ensi viikolla niitä puolison jo monta päivää toivomia voisilmäpulliakin. 
Näillä tänään. 
Nyt on mentävä kiireesti nauttimaan tuosta ihanasta auringosta, se tosin tehdään nyt  ymmärrettävistä syistä ihan tässä omilla pihoilla, mutta onneksi on jo himppasen pihahommia tiedossa. 


Palataan,


Tiina

Kommentit