Aurinko paistaa tänäänkin

Niin... Tämä oli niin ihanaa huomata, lisäksi se on mielestäni juuri sitä mitä me tällä hetkellä tarvitsemme; aurinkoa ja valoa. Jo pelkästään tuon pitkän, synkän syksyn ja talven jälkeen on ihanaa nähdä taas auringon paistavan, sekä tietenkin tällä hetkellä tämän yleismaailmallisen terveystilanteen vuoksi. Kaikki tsemppi ja ilo on varmasti meille jokaiselle juuri nyt erittäin tervetullutta. 


Kukat saatu Huiskulalta.


Meillä nykytilanne näyttäytyy lähinnä neidin lukion siirtymisestä etäopiskeluun, samoin myös puolisoni on siirtynyt etätöihin. Ja minä kun olen muutenkin jo niin paljon kotosalla tämän synnynäisen vaivani vuoksi, niin minulla itselläni tämä nyt ei tilannetta juuri muuta. Muussa elämisessä ollaan kyllä laitettu vähän ns. hiljaisempaa vaihdetta päälle, eli käytännössä tarkoittaa sitä, että ihan normit kauppa yms. asiat hoidetaan, mutta muutoin ollaan yhdessä päätetty jättää se "muu" suosiolla pois. Ei vaan koeta tarpeelliseksi aivan ehdoin tahdoin ja hakemalla hakea mitään. Lisäksi meidän molempien vanhemmat ovat jo luonnollisesti iäkkäämpiä, niin jo senkin puolesta ollaan nyt päätetty mennä näin.


Enkä tarkoita, että millään lailla panikoisin, ei, sitä en tee, (enkä ole myöskään lähtenyt millekkään hamstaraus -linjalle) mutta noin yleisesti ajatellen tietyllä tavalla laitan itselleni vähän sitä suojavaihdetta päälle. Olen myös niin monesti leikelty ja muuta, niin olen vaan nyt päättänyt mennä näin, ikäänkuin nostanut vähän itselleni suojakerrointa.


Minulle elämässä on kuitenkin tärkeintä oma terveys ja perhe, kaikki muu on nyt vaan "sitä muuta." Ja muutenkin (minun mielestäni) juuri nyt on tarpeellista ottaa se tiukka niskalenkki tästä tilanteesta, ja mielestäni valtion taholta tehdyt ratkaisut ovat juuri tässä tilanteessa ne oikeat. Toki tiedän (valitettavasti olen oman "mahalaskuni" aikoinaan kokenyt sen menneen laman aikaan, joten tiedän todellakin myös sen puolen)  ja olen ajatellut tätä tilannetta myös yrittäjien kannalta, kun onhan se aivan kauheaa ja toivon hallituksen tekevän ne tarpeelliset teot myös yrittäjien ahdinkoa ajatellen. mutta mielestäni meidän ihmisten terveys menee kaiken edelle, ihan kaiken.
Joten nyt on mitä suuremmassa määrin mahdollista harrastaa koti -hyggeilyä, sitä todellakin aion tässä hetkessä tehdä. Tässä kotoilussa koti saa vielä normaaliakin suuremman merkityksen, eli kodin viihtyisyys on hyvinkin suuressa osassa. Minä piristän muutenkin itseäni kukkasilla jokainen viikko, mutta etenkin nyt huomaan niiden olevan se erityisen tärkeä ja mieltä piristävä juttu.


Kun eihän tästä tilanteesta nyt kukaan nauti, se on varmaa se, mutta näin tämä nyt on ja näillä tiedoilla meidän kaikkien pitää vaan mennä eteenpäin. Etsiä jostakin niitä oman arjen ja elämän ilahduttavia asioita.


Samoin meillä varmaan Helmen maalausurakka saa ilahduttavaa jatkumoa, tosin tätä sormea parannellessani maalasin jo eteisen seinätkin. No se oli totta puhuen hieman haastavaa tuon vielä vähän kipeän sormen vuoksi, mutta tulipahan sekin viimein tehtyä.


Nämä limen väriset neilikat ovat kyllä niin suloisen värisiä ja tuovat kyllä sitä keväistä fiilistä.

Näillä jutuilla tänään,
nyt toivottelen juuri Sinulle tsemppiä ja jaksamista työhösi ja elämääsi.

Pysykää terveinä ja pitäkää toisistanne huolta.


TiinaKommentit