Liukasta laskiaista!

Aurinkoista laskiaistiistaita vain kaikille. Tämä päivä nyt on mennyt aika tavalla näiden kuvien mukaisesti, eli keittiössä hääräillen. Ja tänä laskiaisena (tai siis juuri tänä tiistaina) ollaan kyllä menty aivan perinteisen ruokakaavan mukaan, meillä kun on ollut sekä hernerokkaa että pannaria.


Mutta... Tuon hernerokan suhteen menin kyllä juuri sieltä mistä se aita nyt on matalin, joten tunnustettava on, että tämä on juuri sitä ns. "äitien tekemää ruokaa" suoraan Saarioisilta. En oikeasti ole syönyt hernekeittoa mies/naismuistiin saatikka sitä itse tehtyä vuosikausiin. Koska en nyt tässäkään hetkessä älynnyt ajoissa käydä noiden herneiden liotukseen niin mentiinpä sitten valmiilla mallilla. Tosin kuten kuvastakin näkyy, niin piti sitä tuotakin soppaa sitten himppasen tuunata, laitoin päälle vähän kermaviiliä, kuullotettua savukinkkua sekä itse tehtyjä ruiskrutonkeja. Väittäisin näillä lisäyksillä saaneeni valmissopasta aika paljon mukavamman makuista, mutta eihän se toki silti vedä vertoja sille itse tehdylle. 


Ruoan jälkkäriksi söimme tekemääni pannaria vaniljalla maustetulla kermavaahdolla ja mansikkahillolla. Laitan tähän tämän ohjeen, sillä mielestäni tällä joskus löytämälläni ohjeella pannarista tulee aika herkku.

"Maailman paras pannari"

4 dl vehnäjauhoja
1½dl sokeria
1tl suolaa
1tl leivinjauhetta
1tl suolaa
1tl vaniljasokeria
8dl maitoa 
2 kananmunaa
100g sulatettua voita/margariinia

Sekoita kuivat aineet. Lisää maito, munat sekä sulatettu, jäähdytetty rasva. Kaada taikina leivinpaperille uunipellille ja paista 200/225 -asteessa. ½h. 


Ja väliin muutama kuvanen tuosta kotirannasta, tai siis itse asiassa nappasin nuo kuvat tästä Helmen terassilta. Voihan tämä ihanan aurinkoinen sää! Nyt ei kyllä mitenkään voi esittää minkäälaisia selityksiä, siis pakkohan tuonne ulos on mennä. 
Ja eihän sitä kahta ilman kolmatta, se tämä perhe kun halusi vielä itse tehtyjä laskiaispullia, joten olihan se niitäkin vielä tehtävä. Taidan tosin kyllä itse nyt jo suosiolla luovuttaa ja jättää tuon pullan väliin, jotenkin tämä tämän päivän herkkukiintiö sen pannarin myötä alkaa olla jo täynnä.


Nyt toivottelen vielä toisen kerran niin ihanaa päivää sinulle. Minä taidan lähteä tuonne ulos nauttimaan tuosta niin upeasta säästä.

"Liukasta laskiaista ja pitkiä pellavia!"

Palataan taas,

Tiina

Kommentit