"Glögiäiset" kuusipiirakalla

Heippatirallaa vaan kaikki ja oikein mukavaa perjantaita. Je hei... Sehän on nyt se paljon pelätty kolmastoistapäivä ja tosiaankin se perjantai! No joo, itse on ole koskaan tämän asian suhteen ollut mitenkään erityisen pelokas, tai en oikeastaan muutenkaan ole mitenkään taikauskoinen. (Satuin nyt vaan koneen kalenteria katsoessa huomaamaan tämän yhtäläisyyden.) Yleensä se tämäkin päivä menee kuin huomaamatta ohitse sen kummemmin sitä ajattelematta. Mites sinä, onko tämä päivä sinulle jotenkin erilainen, varotko tekemästä jotain tai oletko jollakin tapaa erityisen varovainen toimissasi?

No nyt kuitenkin palataan näihin jouluisiin asioihin ja nautitaan lähestyvän joulun mauista ja tuoksuista, sillä eräästä kivasta kuvausjutusta jäi ylitse noita appelsiineja (Kiitos vain ihanainen Ilona! ♥) ja nepä sitten viipaloin ja laittelin uuniin kuivumaan. Aika suloinen tuoksu noista tulee ja jos noista ei joulutunnelma nouse kattoon, niin sitten mistään!


Vietin tässä pari päivää sitten pienimuotoisia "glögiäisiä" erään uuden tuttavuus -ystävyyden kanssa ja samalla sain idean kokeilla yhtä pitkään funtsimaani leivontajuttua, siis tuota lehtitaikinasta tehtyä kuusta. Tuossa (click ->) Meillä Kotona -sivustolta bongaamassani ohjeessahan tuo kuusi on tehty makeaksi, se on täytetty ihan sillä perinteisellä luumumarmelaadilla, mutta minä halusin tehdä siitä suolaisen version ja täytin sen kinkkusuikaleilla, sinihomejuustomurulla sekä juustoraasteella. Ja kylläpä muuten tuli hyvää!




Seuraavalla kerralla lisää täytteeseen ehkä myös aurinkokuivattua tomaattia, kun minusta tuossa täytteessä saa makean glögin (ja muiden makeiden herkkujen) vastapainoksi olla hieman reiluhkosti sitä suolaista potkua.



Kuusen pääälle ripottelin vielä reilusti juustoraastetta sekä loppusilauksen annoin sille tuoreella rosmariinilla, mistä muuten myös tulee aivan ihanat tuoksut!


Ja nuo kuivatut appelsiinit, no ne vain leikataan viipaleiksi ja "paistellaan" uunissa n. 75 -asteessa noin 2-4 -tuntia. No todettakoon nyt, että itselläni oli kyllä himppasen reiluhkosti sitä lämpöä omassa uunissa, noista kun tuli ehkä aavistuksen liiankin ruskeita. No eivätköhän kuitenkin aja asiansa vallan mainiosti! Ja hei, laita siihen uunin luukun väliin vaikka lusikka, niin se appelsiineista haihtuva neste pääsee pois siitä luukun raosta.


Noihin hunajakenno -koristeisiin olen aivan totaalisen ihastunut, niitä olen kerännyt itselleni nyt parisen vuotta. Viime joulun alla löysin roosaa ja viininpunaista, nyt bongasin H&M:ltä ilokseni kaksi viimeistä vihreää ja noista pienoisista sipuleista olen niin ilahtunut. Miten sitä moinen pikkujuttu voikin tehdä tälläisen jouluhömpän ihan "hurmioituneeksi!" No juu, kuka on minkälainenkin höperö, minä nyt satun olemaan ihan täydellinen joulu(kin) hömppä! ;))



Näillä jouluntuoksuisilla herkuilla tänään. Meillä on illalla rakennusmestareiden pikkujouluruokailu, jonne lähdemme ystäväpariskunnan kanssa ja huomenna taas ovat ne kauan odotetut Tuomaan markkinat tuolla ihanaakin ihanammassa Olavinlinnassa, 
eli tästä se  j o u l u nyt oikeasti alkaa.

Ja psst...
Kiitos iskä uusista, pitkistä glögilusikoista, ne ovat ihan täydelliset! ♥


Tiina

Kommentit

  1. Kauniita kuvia ja tuo kuusi vaikutti herkulliselta, taitaa mennä testiin! Glögiäiset ja ystävät ovat <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaisa, kiitos. Juu, glögi & ihanat ystävät, mikäs sen parempaa. Ihanaa joulun odotusta sinulle!
      <3 - Tiina

      Poista

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kävit blogissani. ♥
Kiitän kauniisti kommenteistanne,
muistathan kuitenkin nettiketin,
sekä olethan valmis seisomaan sanojesi takana
myös reilusti omalla nimelläsi. :)