Ovi auki uuteen viikkoon

Hyvää huomenta uuteen viikkoon. Tai siitä hyvästä nyt en kyllä tiedä, takana kun on suhteellisen honosti nukuttu yö. Tämä flunssa kun taisi ottaa takapakkia ja nuha ja nuhjuinen olo senkun vaan yltyy, bonuksena tuon puolisonkin olen tainnut saada tartutettua, että sniif vaan tuplasti täältä. No toisaalta tämä nyt on sitä ihan tavallista syksyä, taitaa yksi jos toinenkin olla tämän saman taudin kourissa, eli normiahan (valitettavasti) se näin syksyisin on. No summarum, makuuhuonetta nyt kuitenkin hieman päivittelin ja kuvasinkin, vaikka ei tuolla nyt kovin suuria muutoksia ole tapahtunutkaan. Pihatalosta kyllä roudasin sen mustan sängynpäädyn tänne Helmeen, ihan vain todetakseni, että eipä se sittenkään ole hyvä tuossa, eli takaisinhan se on nyt sitten vietävä.Noita kivoja pallukkavaloja kävin nappaamassa tuolta kaupasta, jotenkin tuo selkeä bohomainen tyyli kolahti ihan täysin ja ostin niitä itse asiassa ne molemmat eri mallit. Ärsyttävä puolihan noissa on se pattereilla toimiminen, niitä kun saa sitten olla alvariinsa vaihtamassa, mutta kestävät nyt sitten sen aikaa minkä kestävät. Ne toisethan ovat tuolla olkkarissa, ne näet muuten täältä.


Tapetin vaihtaminen tänne makkariin kutkuttaa edelleenkin, mutta samalla yritän hillitä itseäni, kun tuo kuitenkin on kuviollisuudestaan huolimatta niin rauhallisen sävyinen. Jotenkin vaan miellän tuon tapetin nyt liian romanttisen oloiseksi ja siksi mieleni tekisi jotain muuta/toisenlaista. Mutta kun kuuntelin tuota puolisoni suunnittelemaa to do -listaa, niin siinä kyllä kuulosti olevan sitä Helmeen kohdistuvaa remppaa ihan tarpeeksi, eli makkarin tapetti saa todellakin toistaiseksi olla ihan rauhassa. 


Suurimmat projektit kun ovat Helmen sauna/pesuhuoneen fiksaus sekä yläkerran suihku/kodari -tilan päivitys. Sauna on varmasti se maailman pienin (rappujen alla olevan vessan ohella) sauna, joka on edellisten asukkaiden mieltymysten mukaan tehty mustaksi. (samoin pesuhuone) Suuremmassa saunassa ja pesuhuoneessa musta väritys olisi varmasti oikein hieno, mutta kun tilaa on todella vähän, niin silloin se musta väri ei vaan toimi. Lisäksi se luonnollisesti tekee tilasta entistä pienemmän ja ahtaamman oloisen, mikä nyt ei muutenkin pienessä ja ikkunattomassa pesutilasssa ole se optimaalisin juttu, saunassa (vaikka pieni onkin) se tummuus ei niinkään haittaa. Yläkerran vessa/kodari/suihkutila taas on aivan jäätävä yhdistelmä laten väristä ruskeaa ja nurkkiin vedettyä punaista! Se maitokahvi ruskeine lattialaattoineen nyt vielä menisi, mutta miksi ihmeessä suihkukaappi -nurkka ja pesukoneen/kuivurin tausta on vedetty punaisella maalilla. (Seinissä on siis kuitutapetti.) Pesuhuoneen väritys ei kyllä missään kohdin vastaa niitä omia väri -mieltymyksiä, mutta näillä ollaan menty. Samoin listoja puuttuu täältä Helmestä sieltä sun täältä, lisäksi ne ovat monesta kohdin laitettu aivan vinksalleen ja tehty jo alunperin liian lyhyiksi?! 


Että hommaa kyllä riittää, kun vaan jaksaisi ja viitsisi tehdä. No jospa nyt vaan vetäisi henkeä ja tekisi ihan hissukseen step by step -ajatuksella. Tosin sen verran on itsellä ns. "koiranleuka kainalossa", että kun tänne naapuriin rakennetaan kaunista (mustaa) hirsitaloa, niin kävimme sitä esittelyssä katsomassa ja ehdottelin tuolle puoliskolle, että josko myytäisiin nämä kaikki ja tehtäisiin meille sellainen pieni ja soma, ehkä musta tai valkoinen hirsitalo, eipä olisi sitten enää sitä ainaista remontoimista. Vaan ei se tuo puoliso nyt ainakaan toistaiseksi lähtenyt tonttia varaamaan.... ;))


Joten ehkä me nyt sitten vaan parannellaan nämä flunssat ja aloitellaan niitä remppa -jatkoja (joskus) täällä Helmessä. Kaikesta niiskutuksesta huolimatta toivottelen oikein mukavaa maanantaita.

Palataan taas,


Tiina

Kommentit