Pienoisia pihajuttuja

Nyt ollaan taas ihanasti pihalla, tai kyllä niitä pienoisia pihahommia on luonnollisesti täälläkin tehty jo pitkin kevättä. Sen naapuritontin hankinnan (kuten varmaan muistattekin) jälkeenhän meidän piha on vähän suurentunut ja joitakin juttuja pihan muutoksen aloittamisen suhteen onkin jo tehty. Paljun siirto nyt vielä antaa odottaa itseään, siihen urakkaan ei vielä viitseliäisyys ole yltänyt. Ehkä sekin tässä vielä jossakin vaiheessa löytyy, sen jälkeen vuorossa lienee sitten sen pienen kasvihuoneen teko, mutta niistä sitten (joskus) myöhemmin lisää. 


Kaupallinen yhteistyö.
Yhteistyössä Gardena:n (<- click) kanssa sain kokeiltavakseni nuo nyt jo niin tarpeellisiksi ja meillä käyttökelpoisiksi todetut uutuudet; SlimCut -raivaussakset, joilla oksien leikkaaminen sujuu kuin tanssi vain. Tai ainakin minä saan noilla leikattua oksia todella sujuvasti ja helposti, näissä ohileikkaavissa saksissa kun tuntuu olevan oikein mukavasti leikkausvoimaa. Oksien leikkaaminen tuntuu todella helpolta ja sujuvalta, ei tarvitse sillä lailla hampaat irvessä vääntää ja käätää, kun monissa saksissa etenkin naisten käsissä se meidän voima ei vaan tunnu riittävän. Nämä leikkaavat todella helposti ja tosiaankin ilman sitä hirveää vääntämistä.
Gardenan tuotteethan olivat minulle tutttuja jo ennestään, sillä sain jo jokunen vuosi sitten tuolta puolisoltani lahjaksi tuollaisen puutarhasetin, jossa mukana oli harava sekä pienet oksasakset, lapio sekä ruohosakset. Vaan kuinkas sitten lienee käynytkään.... Se lapio sekä ne ruohosakset ovat varmaan menneet sinne kuuluisaan mappi Ö:hön, sillä niitä en vaan nyt mistään enää löydä. (?)  Sen puolestä kävinkin kyllä jo katselemassa heidän nettisivujaan, kun pitänee kai hankkia niiden kadonneiden tilalle uudet sakset. Tällä kertaa taidan tosin ostaa sekä ne tavalliset että ne pitkävartiset sakset, sittenpä ei tarvitsisi niin paljoa kyykistellä ruohoa leikatessa.

Nämä käteviksi osoittautuneet SlimCut raivaussakset löydät (click ->) täältä.

Istutuspöydällä on tällä hetkellä äidin kasvattamia pelargoneja ja perjantaikukaksi saamani krysanteemi, lisänä tietenkin noita suloisia orvokkeja ja lupiineja. No joo... tuo "hirveä lupiini -paholainen", sehän se on se paha vieraslaji, joka pitäisi kitkeä ja hävittää kokonaan. Mutta ei voi mitään, minusta se vaan on edelleenkin niin kaunis, joten siksi niitä joka kesä vaan keräilen.

Näillä pienoisilla pihajutuilla tänään,
nyt toivottelen teille oikein mukavaa viikonloppua.Tiina

Kommentit

 1. Pihatyöt ovat aina mukavia ja ainakin näin toimistotyössä olevalle hyvin mukavaa puuhaa. Saa tehdä käsillään, eikä tarvitse tuijottaa konetta. :)
  Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä, se vaan on ihan parasta aivojen nollausta. 😊 Samoin sinulle. 😊👋🏻💖

   Poista
 2. Ne ihanat lupiinit poimin lenkiltä maljakkooni, minä tykkään :) Nuo sakset on todella hyvät käytössä, minullakin oli ne käytössä omakotitalossa asuessani! Täällä niitä en ole tarvinnut :) Mielenkiintoisia puutarhahommia ja mukavaa viikonloppua! Terv Tepa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minäkin tykkään, siksipä niitä vaan pitää aina poimia. 😊🙏🏻💖

   Poista
 3. Moi, ihanaa että oot tullut takaisin, oli jo ikävä kauniita kuviasi ja blogin höpinöitä ❤
  Hyvää kesän jatkoa Tiina

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kävit blogissani. ♥
Kiitän kauniisti kommenteistanne,
muistathan kuitenkin nettiketin,
sekä olethan valmis seisomaan sanojesi takana
myös reilusti omalla nimelläsi. :)