Juhannus Nauvossa

Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille, tai keskiviikkoahan sitä jo todellakin mennään. Mutta suotakoon tämä tahmea viikon aloitus nyt anteeksi, sillä me kotiuduimme sieltä Nauvon reissulta vasta myhään maanantai -iltana ja tiistai meni suorastaan jäätävää matkaväsymystä potiessa. Tuntui, että ollaan molemmat siis aivan puhki, kun on se vaan tuolta Nauvosta tänne Savonlinnaan ajaminen aikamoinen rutistus, ja mehän tosiaaan pysähdyttiin matkalla vielä Hesassa ja moikattiin armasta vanhinta tytärtäni, joka siellä suunnalla nykyisin asustelee. Ja eihän noilta reissuilta voi kotiutua ilman pistäytymistä mm. Porvoossa, sieltä muuten ostin by Pia's :n liikkeestä aikamoisen  "liikkikset" (sanahirviö, pahoittelen) rimpsushortsit, jotka myös kuvaan sitten myöhemmin. Näette sitten itsekkin ne suloisuudet. En tosin tiedä, että ovatko nyt minun jalassani niin somat kun sen kivan myyjän. No eniveis... tulipa ne nyt kuitenkin ostettua. 


Kuvat on otettu ihan kännykällä, joten pienoinen heilahtelu ja laatu ei nyt ole aivan priimaa, mutta luulisin silti kuvien fiiliksen tulevan varsin hyvin esille.

Tässä muutamia kuvia sieltä reissulta. Ja voihan Nauvo... Näytit meille kyllä taas sen parhaan puolesi, juhannuksen ajan säät kun osuivat aivan nappiin. Ja se fiilis... Se rauha ja ihana saariston tunnelma laskeutuu minun hartioilleni aivan jokainen kerta lautalle saapuessa. Jep, vaikka olen niin tämän rakkaaksi muodostuneen Saimaan rakastaja, niin saariston lumo on minuun tarttunut jo monta vuotta sitten.
Ja tässä rakas ystäväni Minna, joka luotsaa tuota Nauvon satamassa olevaa (click ->) Strandkrogen -ravintolaa. Tämän armaan kanssa me ollaan tunnettu ja oltu ystäviä jo nelisen (!) kymmentä vuotta, eli meidän ystävyys on alkanut jo aivan pienestä likasta asti. Yhdessä me koettiin niitä nuoruuden hullutuksia, joita kaikkia ei vieläkään ilkeä äideille kertoa. Hih! Yhdessä ollaan kasvettu, itketty ja naurettu niin monet naurut, vietetty niin monta riemukasta ja unohtumatonta hetkeä. Ja vaikka meidän välimatka on niin pitkä, niin se ei vaan meidän ystävyyssuhdetta haittaa, meillä se juttu jatkuu tasan siitä mihin edellisellä kerralla jäi. Sitä mielestäni on juuri se oikea ystävyys.


♥ ♥ ♥Ja se ruoka, sehän se on aina näiden reissujen tärkeä juttu, niin nytkin. Lämpimästi ja rehelliseti voin jälleen kerran suositella Strandkrogenin ruokaa, ja sainpa muuten (taas) yhden parhaimmista Spritzereistäkin pitkään aikaan.
Nauvon napaksia (Tapakset Nauvon tapaan) suosittelen. Nuo itsetehdyt lihapullat olivat niin hyviä, samoin tietenkin katkarapupäällyksellä oleva saaristolaisleipä, lohi ja uudet perunat. Napaksia on saatavilla useita erilaisia vaihtiksia, kuvassa ovat ne minun valintani.
Minä valitsin yhdeksi ruoaksi kanavartaat mangosalsalla, toisena päivänä söin sitten mm. Strandkrogenin kalakeittoa ja saaristolaisleipää, johon olen muuten aivan koukuttunut.
Puoliso otti tietty sen lihaisemman mallin; burgerin, ja söi sen lisäksi toisena päivänä mm. maksaa, joka (tunnustan, napsin siitä pienen palan) oli aivan suussasulavaa. 
Jälkkäriksi juustokakkua mansikkamelballa. Ei huono!

Käytiin veneilemässä mm. (click ->)   Merimaskun Rantamakasiinissa. Siellä söimme muuten todella hyvää pizzaa ja hampurilaisia, joten täysi kymppi myöskin sinne. Veneilemään lähtiessä sää oli suhteellisen lämmin ja kaunis. Kuten kuvasta näette, niin myös laivakoiramme Nelli nauttii veneilystä täysin siemauksin.Nämä kuvat jo toisesta paikkaa, jonka nimeä en nyt tähän hätään valitettavasti muista.

Kotiin tullessa olikin sitten jo toinen juttu, meri-ilma kun on myös suhteellisen viileää.
Allekirjoittanutkin turvautui kaikkeen mahdolliseen lämmitykseen pelastusliiveistä lähtien.
No mutta summarum... Nämä reissaajat kiittävät ja kuittaavat ihanasta reissusta. Saatiin teidän kanssa  (Minna, Ari, Marianne ja Jani & te muut kivat kohdatut) ihan huikea juhannus; hyvää ruokaa ja juomaa, huippuseuraa ja uusia ystäviä. Ja sattuipa siellä eräs ikimuistettava yllärikin, mutta siitäpä sitten joskus myöhemmin lisää.Oikein mukavaa keskiviikkoa teille, tämä tyyppi lähtee nyt kuvaushommiin.
Seuraavaksi tulossa onkin vähän puutarhajuttuja ja vaatehommeleita.


Siihen saakka,


Tiina

Kommentit

  1. Hyvältä kuulosti teidän juhannusreissu Nauvossa! Varmasti ikimuistoinen matka, Hyvä seura ja hyvää ruokaa ja ihanat maisemat, siinä eväät hyvään juhannukseen :) Tepa

    VastaaPoista
  2. No kyllä! :D Meillä oli niin riemukas reissu. Hyvää ruokaa, ihana sää, hyviä (ja uusiakin) ystäviä, siinäpä se kaikki tarvittava. ♥

    - Tiina

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kävit blogissani. ♥
Kiitän kauniisti kommenteistanne,
muistathan kuitenkin nettiketin,
sekä olethan valmis seisomaan sanojesi takana
myös reilusti omalla nimelläsi. :)