Vaniljainen raparperipiirakka

Nyt viimeinkin tuo jo kuvissakin vilahtanut vaniljainen raparperipiirakka. Ja tämä on se quick and easy, eli on todellakin nopea ja niin helppo valmistaa. Mutta silti niin hyväksi havaittu, joten taidanpa pyöräyttää tänään toisen samanlaisen.





Ja ohjeen tuohon superhelppoon piirakkaan saat tässä:

Vaniljainen raparperipiirakka:

Pohja:

100g voita/leivontamargariinia
1dl sokeria
1 kananmuna
1tl leivinjauhetta
3dl vehnäjauhoja (gluteenittomiin jauhoihin lisää vajaa ½ tl ksantaania)

Sain tällä ohjeella tehtyä kaksi tuon kokoista piirakkaa. 

Sekoita pehmeä voi ja sokeri. Lisää kananmuna sekä jauhot. Painele taikina piirakkavuokaan.


Täyte:

3dl maustamatonta jogurttia. 
(Voit käyttää piirakkaan suoraan myös vaniljajogurttia, vähennä silloin vaniljasokerin määrää/jätä kokonaan pois.)
sokeria oman maun mukaan
1tl vaniljasokeria
1 kananmuna
pilkottua raparperia

Sekoita sokerit jogurttiin. Lisää kananmuna.
Kaada jogurttitäyte vuokaan piirakkapohjan päälle. Laita ohuehkoiksi  tangoiksi pilkotut raparperit täytteen päälle.
Paista n. 180 -asteessa kunnes piirakka on kypsä/saanut kauniin värin.







Näillä tänään.

Oikein mukavaa alkanutta viikkoa kaikille.


tiina

Kommentit

Anonyymi sanoi…
Kiitos ohjeesta menee varmasti kokeiluun :D Terv Tepa
Oi joi, nyt on herkut kuvat ja varmasti herkullinen koko piirakka!! <3
Raparperia täällä kaipaan...
Ihanan kesäistä viikkoa sinne!
Tiina sanoi…
Oleppa hyvä. 😊 Hyvää oli! 😋😄👌🏻
Tiina sanoi…
Kiitos. 😊❤️ Hyvää tosiaan oli, tuo raparperi kun on minunkin yksi ehdoton lempparini. Harmi kun sitä et sieltä saa. Samoin sinulle, oikein ihanaa viikkoa. 😊🌸
Anonyymi sanoi…
Käykö tähän kaikenlaiset maustamattomat jogurtit?
Kiitos!
Yksinkertaiselta vaikuttaa, taatusti kokeilen, ehkä jo huomenissa.
Tiina sanoi…
Kyllä käy. 😊
Tiina sanoi…
Todellakin on niin helppo tehdä, sekä ihan mielettömän hyvääkin vielä. 😊👌🏻