Kesäkuuta kuvin

Se kesäkuukin vaihtui sitten heinäkuuksi, mutta minun mielestäni ei todellakaan olisi tarvinnut. Ai miksikö? No se kesä kun tuntui siinä samalla meiltä katoavan aivan tyystin. Vettä sataa (No joo, myönnettäköön... Että onhan se kyllä tuolle uudelle nurtsille & kasveille tietty se hyvä juttu, mutta muuta hyvää en nyt juuri jaksa siinä nähdäkkään.) ja on aika kylmää ja kolkkoa. Ja sehän taas tuntuu tässä kroonisesti kipuilevassa kropassani, niveliä särkee ja "rakas Reinoni mun" (Raynaud'n oireyhtymä) ilmoittelee taas olemassaolostaan, samoin jostakin kumman syystä myös migreenipäänsärky kummittelee tänään tuossa ohimoilla. Varmaan syynä hyvin huonosti nukuttu yö. (?)  Joten... Tämä päivä on nyt kyllä aikamoisen; Blääh! - Ettenkö sanoisi. No mutta.... Ei vajota kokonaan synkyyteen, sillä huomenna on taas uusi päivä ja uudet kujeet, menköön tämä yksi päivä nyt sitten vaikka sairastellessa. 


Nyt kuitenkin kesäkuuta kuvin, eli tässäpä jotain kesäkuun touhuilujani. 
Vierastalon makkari saatiin valmiiksi. Sielläpä sitä nyt ollaankin sitten melko lailla oltukkin, vietetty sellaista kesämökkielämää tässä omilla pihoilla. 


Paisteltu myös raparperipiirakkaa muutaman kerran. 
Pihatalon tuulikaappi ja eteinenkin saatiin viimein valmiiksi. Samalla minulle kuitenkin iski vallan kamala koti-ikävä ja välillä piti majostella myös täällä Helmessä. Keräsin tuolta järven rannalta sylikaupalla koiranputkea ja lupiineita. Noista lupiineista tykkään muuten todella paljon. Toki myös tiedän sen olevan vieraslaji, joten oikeastihan sitä pitäisi kyllä siksi tuhota kaikin tavoin, mutta minä ilkimys silti vaan siitä pidän, sillä mielestäni se on todella kaunis kukka.
Sitten myös hieman puutarhailin, eli istuttelin yrttejä ja mansikoita lavakauluksiin. Tein istustupöydälle tiilistä alusen, myös Helmen ja pihatalon kukkapenkkiä hieman laajentelin, siitä muuten tuleekin lisää juttua hieman myöhemmin. 
Kuvailtiin taas ystävättäreni Muotitalo PUKI -vaateliikkeen vaatejuttuja, sekä vietettiin myös hänen synttärijuhliansa.

Kiitos Jaana ♥ Ihanat bileet!


Vietettiin samaisen ystäväni (sekä hänen puolisonsa) kanssa juhannusta "Saimin tykönä" Hotelli Punkaharjulla, tosin itse juhannusaattohan ei todellakaan ollut näin ihanan aurinkoinen, mutta kivaa oli silti. 
Kuvailtiin kauniissa kesäsäässä myös Albalin viinikamppista. 
Maisteltiin myöskin nuo aina niin odotetut kotimaiset mansikat. 
Nautittiin ihanista kesäpäivistä ja ruokailuista Helmen terassilla. 
Käytiin veneilemässä aina kun sää vain sen salli.

Ja innostuin keittelemään raparperistä sitä siirappia, josta sitten tein noita Raparperi Spritzereitä. Ja tuosta on muuten tullut minun yksi suosikkini tälle kesälle, se alkoholiton versio kun on niin ihanan kesäinen juoma. 


Sen lisäksi on toki tehty ja touhuiltu vaikka mitä muuta, vietetty mm. ne kahdet viisikymppiset. 
(Kiitos muuten myös toiselle sankarille & "hänen muusalleen" mielettömän ihanista juhlista. ♥) 

Näillä tänään. 
Oikein mukavaa (vaikkakin täältä sateista) tiistaita kaikille.


Palataan taas,


tiina

Kommentit

Anonyymi sanoi…
Voi, harmi kuulla että kroppa kiukuttelee (sielläkin) 😧. Täällä myös ensin podettu jäätävä niskatulehdus ja hermosärky (jäi jussit juhlimatta...) ja nyt sitten duhadedänä oltu kohta vko eli iski kesäflunssa heti perään. Ja nyt tosiaan tuntuu siltä että tää kesä ja lämpökin katosi jonnekin🙈 Mutta kyllä me Tiina täältä vieltä noustaan ja kesäkin palailee meitä auringolla ja lämmöllään hellimään🌼🍓, siihen luotetaan.😊 Ja myös sateiset terkut täältä mualimannavan (edelleen)kupeelta ja toipumisiin😘 T. Talviniemen tonttu
Anonyymi sanoi…
Ja unohtui mainita, että niin samaa mieltä noista lupiineista, vaikka niistä eroon pitäiskin oikeesti päästä. Pikkutyttönä niitä jo keräilin teiden varsilta valtavat puskat suorastaan😄 maljakkoon. Ihania ja kauniita ovat 🤗! T. Talviniemen tonttu


Talviniemen tonttu
Tiina sanoi…
Juu... Nämä sadepäivät on aina se probleemi, kun tuntuu jokaista niveltä särkevän. No semmoista se vaan on, minkäs tälle. Tsemppiä kesäflunssan paranteluun. Joko muuten on mökki valmis, tai joko olette ”muuttaneet” sinne? Ihan vaan mielenkiinnosta kyselen, että milloinkas pääsen kurkistamaan... #minäkömukautelias Heh!
Anonyymi sanoi…
No ei kuule olla😫 vieläkään muutettu. Mutta ny pe on muuttotarkastus ja arvaa olenko täällä mualimannavassa jo lähtökuopissa valmiina lähtöön het ku lupa muuttoon saadaan.😉Ja kutsua tulee visiitille het kun saadaan mökki edes jonkunlaiseen oortninkiin😊.🍓🥂🍾
Tiina sanoi…
No mutta nythän se on jo viimeistä vaille, ihana juttu. Onnea jo ennakkoon! 😊👌🏻❤️