Rhubarb Spritzer

Innostuin keittämään raparpereista siirappia ja sittenhän se ajatus lähti siitä luontevasti jatkolentoon, joten nyt on tulossa muutamia kesäisiä raparperijuomia a' la Tiina. No tokihan näitä nyt on tehty jo sen tsiljoonia kertoja ja variaatioita, mutta lisäänpähän nyt tänne myös nämä omat tekeleeni.


Tässäpä siis se ensimmäinen:

Raparperi Spritzer




Tein siitä molemmat versiot, eli alkoholittoman ja -holillisen. Näin voi itsekukin omassa mielessään ja mielihaluissaan valita juuri sen itseä miellyttävän vaihtiksen. Ja koska en nyt juuri tässä hetkessä viitsinyt skumppapulloa availla, (samppanjasta nyt puhumattakaan) niin päädyin käyttämään alkoholillisessa versiossa sitruunavichyä sekä valkkaria, mutta aion todellakin tehdä ja maistella myös ne skumppa- ja samppanjaversiot. Sen verran hyvää oli tuo valkkaristakin tehty. Oma hurmaantuminen tähän johtunee siitä, että pidän muutenkin todella paljon raparperista yleensäkin, mm. siitä tehdyt leivonnaiset ovat ehdottomia lemppareitani.




Raparperisiirappi

4dl pilkottuja raparpereja
2dl sokeria
1,5dl vettä 
½ dl puolukka (tms. punaista) mehua

Valmista ensin raparperisiirappi. 
Keitä raparperinpaloja, sokeria, vettä ja mehua kattilassa ilman kantta 10 -minuuttia. Siivilöi ja anna siirapin jäähtyä jääkaappikylmäksi. Siirappi säilyy jääkaapissa noin kuukauden. Laitoin siirappiin himppasen myös kotitekoista puolukkamehua, minusta kun se antaa tuolle siirapille niin paljon kivemman värin. 


Raparperijuoma
(Tästä ohjeesta tulee n. 5 -annosta.)

5dl pilkottuja raparpereja
7,5dl vettä
½ dl (tms. punaista mehua) puolukkamehua
1 vaniljatanko
1dl sokeria
3rkl sitruunanmehua

Laita raparperinpalat, vesi, mehu ja vaniljatanko kattilaan ja keitä niitä hiljalleen n. 10 -minuuttua. Poista ja huuhtele vaniljatanko myöhempää käyttöä varten. Jäähdytä juoma haaleaksi ja lisää sitruunanmehu ja sokeri sekoittaen. Siivilöi juoma puhtaaseen pulloon. Laita juoma jääkaappiin. 


Raparperi Spritzer

1 osa raparperisiirappia
1 osa (alkoholiton versio) raparperimehua
jäitä
1 osa (alkoholillinen versio) valkoviiniä 
sitruunavichyä

Koristeeksi pari appelsiininviipaletta, mintun lehtiä ja ohuita raparperinkuoresta siivutettuja suikaleita.
Laita isohkoon valkoviinilasiin noin puoli lasillista jäitä. Lisää siirappi, mehu/viini ja lopuksi vichy. Sekoita varovasti lusikalla. Lisää appelsiiniviipaleet ja mintun oksat. 

(Alkoholilliseen versioon laitoin 1 osan siirappia, 1 osan valkoviiniä ja loput sitruunavichyä.) 

Valitettavasti se entisen ravintolaelämän ja -työn jäljiltä kodissa ollut viinamitta on jäänyt jossakin muutossa teille tiettymättömille, joten käytin nyt ihan ronskisti "oman käden viinamittana" pienen pientä snapsilasia, eli tässä omassa reseptissäni tuo 1 -osa tarkoittaa sitä 1-pientä snapsilasillista.





Näissä kuvissa alkoholiton on tuo vasemmanpuoleinen, väriä sille antaa (tuota toista enemmän) se raparperisiirappi sekä -mehu. 






Näillä tänään,


tiina








Kommentit

  1. Oijoi miten näyttää, kuulostaa ja varmasti myös maistuu ihanan raikkaalle ja kirpsakalle kesäjuomalle!🍹😃 Spritseri kun on nii-iin hyvää ja tuo raparperisiirappi sopii siihen varmasti eri hyvin ja tuskinpa tosiaan hassummalta maistuis skumpan tai ihan shampanjankaan kera.😉 Joten eikun testaamaan ja siirapin keittoon! Mukavaa ja ihanaa alkanutta viikkoa sinne rakkaaseen Slinnaan😘! T. Talviniemen tonttu ps. Ja voitko uskoo, mutta ens vkolla viimein🙏! mökki tod.näk. muuttokunnossa! Kyllä on ollu tällaiselle miullekaikkihetitässäjanyt-tyypille piiiitkä syksy-talvi-kevät vaan oottaa ja oottaa🙈 tuota valmistumista, on meinannu mennä hermot, loppuu usko ja toivookin jo monen monta kertaa😞. Mutta ens vkolla pitäis olla valmista ja arvaat varmaan otanko siellä spritserin jos toisennii😉🍹🥂🍓🍾... Slinna + Saimaa = Kesä❤️☀️🌻)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, hyvää oli, joten pistä vaan raparperikattila tulille. 😄 Kuohuvalla sitä pitää kyllä kokeilla, juhannuksena oltiin nimittän Hotelli Punkaharjulla ja siellä oli Aperolit tehty kuules ihan samppanjaan, ja oli kyllä hyvää. Ilmoittelehan milloin on valmista, niin me tullaan sitten stalkkaamaan paikat. Ihana juttu! 😊👌🏻❤️

      Poista

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kävit blogissani. ♥
Kiitän kauniisti kommenteistanne,
muistathan kuitenkin nettiketin,
sekä olethan valmis seisomaan sanojesi takana
myös reilusti omalla nimelläsi. :)