Pihatalon keittiössä

Tätä ei nyt vielä pitänyt tehdä, tätä postausta nimittän, mutta kun en vaan enää millään pystynyt pitämään näppejäni tuosta erossa. Eikä tämä nyt vielä aivan valmis ole. Kuten huomaatte, niin keittiöstä puuttuu hana, tasojen reunoilta silikonit, katoista noita sähköjuttujen peitekansia, (yms.) mutta kyllä tässä nyt voi jo huokaista ja syvään. Ja niin... Tuntuu kyllä niin uskomattoman ihanalta, kun viimeinkin on myös tämän residenssin suurin murheenkryynikin tässä vaiheessa. 
Huh!

Ja niin... Minä se olen jo muuttanut kaikkine romppeineni tuonne pihataloon. Ja höpön höpön, mutta laskin nyt kuitenkin aivan vapaasti sisustuskärpäseni irti, mitä sitä enää narussa pitelemään. Antaa palaa vaan, sillä kyllä minä tätä olen odottanutkin jo niin kauan.

Tämä projektihan on tosiaan alun alkujaan lähtenyt sillä kierrätys-kirppari-vanhasta tuunaamalla/mahdollisimman paljon itse tehden/mahdollisimman vähän ostetaan uutta -periaatteella, ja näin jälkikäteen täytyy sanoa, että aika hyvin me ollaan siinä ajatuksessa myös pysytty.


Ja mitäs täällä nyt sitten olikaan? 


Keittiön kaapistot ostin kodinkoneineen meidän Fb -alueen kirpparilta, maksoin koko setistä muistaakseni 300€, eli oli suorastaan huippulöytö. Kaapit (ja muut jutut, paitsi pieni jääkaappi on Upo:n) ovat Ikeasta ja olivat olleet pihakeittiö -käytössä parisen vuotta, eli ovat todellakin passelit tuonne meidän pihataloon. Piirsin sitten sillä keittiö -ohjelmalla nuo kaapistot toisenlaiseen muotoon, näin ne saatiin oikein mainiosti sopimaan tuohon meidän keittiön nurkkaan. Laatat ovat halvinta mahdollista settiä, ihan vaan sitä blancoa 15x15 -peruslaattaa. Olikohan noiden hinta jotain (ehkä allekkin) kympin neliö, tai näin ainakin muistelisin. Ilmettä tuolle tavislaatalle antaa tuo puolen tiilen limityksellä tehty laatoitus ja mielestäni tuosta laattaseinästä tuli juuri täydellinen, muunlaista en olisi halunnutkaan. Seinäspotit ovat nuo kaikille tutut Ikean Hektarit, samoin hyllyt on Ikeasta, minä vain maalasin nuo kannakkeet valkoisiksi. Reelinki on vanhasta verhotangosta pätkäisty pala, koukut Ikeasta. Keittiön katto on suoristettu/uusittu, entinen katto meni makuuhuoneeseen ja tänne laitettiin uudet paneelit, samoin lattia on uutta lankkua ja sen maalasimme helmenharmaalla Betolux Aqualla. 

"Tiskikone" samoin on Ikean mallistoa, täällä kun ei oikein ollut paikkaa/tilaa astianpesukoneelle, joten käsintiski kunniaan. Tosin tuonne senkkikaappiseinälle on vedetty sähköt, eli sinne voi kyllä myöhemmin laittaa alakaapiston ja sen koneen. Mutta toistaiseksi mennään ihan käsintiski -periaatteella, eli todennäköisesti (tässä sitten se lopullinen totuus) roudataan astiat pestäviksi tänne Helmeen. Hih!
Ja tässä vielä nuo somat loppusilauksen antajat, nuo ihanat Schneider:n retromalliset kytkimet ja pistorasiat.Pöytä oli talossa jo ennestään, (odottaa vielä kannen lakkausta) myös se sai pintaansa Vintro:n liitumaalia. Tuolit ostin toissapäivänä paikalliselta kirpparilta, maksoin viiden tuolin setistä 50€. Kattovalaisin on AmandaB:n mallistoa. Senkkikaapin ostin myös Fb:n kirpparin kautta, maksoin tuosta 20€, onhan se aika heppoinen, (on ollut Jysk:n valikoimissa vuosia sitten) mutta ajaa kyllä asiansa (astiakaappina) oikein mainiosti. Kaikki pihatalon tapetit ovat Savonlinnan Värisilmästä, ne ovat Engblad & Co:n Simplicity -sarjan tapetteja.
Boxin sisällä on piilossa mm. vesimittari, sitä emme sitten enää ison hommansa vuoksi käyneet toiseen paikkaan muuttamaan, tuo meidän "remppatyyppi" vain piilotti sen kätevästi tuonne istuinpenkin alle. No näin saatiin tänne keittiööön oikein luontevasti myös tuollainen vanhantyylinen keittiöpenkkikin.
Pienen jääkaapin alle jäi sopivasti tilaa pyykinpesukoneelle, (myös se oli talossa jo valmiina) se piilotettiin paneelista tehdyn oven taakse. Vanha ovi on ylätälon makuuhuoneen ovi, se on maalattu nyt uudelleen ja laitettu tuohon teknisen tilan/siivouskomeron oveksi.
Näillä keittiö -fiiliksillä tänään, seuraavaksi on vuorossa pieniä pihahommia.

Ja niin...
Vielä piti lisäämäni, että sen pihatalon keittiön alkujärkytyksenhän näet täältä.
Joten nyt on todellakin sanottava iso Huh! Kyllä ollaan menty tämän keittiön kohdalla pitkä (ja toisinaan "pienoista" väsymystäkin aiheuttanut) matka.

Ymmärrettävästi olemme nyt molemmat aivan innoissamme tästä, joten ehkä me nyt sitten itse (sori vaan kaverit ;)) ) muutamme tuonne pihataloon ja otamme sen kesämökiksi.
Oikein ihanaa ja aurinkoista torstaita kaikille.


tiina

Kommentit

Anonyymi sanoi…
Voi ihanuuksien ihmemaa :) On tuo keittiö nyt suorastaan loistava ja kaikki on niin hyvin tehty, työnjälki on loistavaa. Tuo penkki on aivan ihana. Upea kesämökki, kyllä siellä teidän kelpaa kesää viettää ja talveakin :) Terv Tepa
Pilviraitti sanoi…
Ihana lopputulos! Hienoja ja edullisia löytöjä olet myös tehnyt. Ihailen, kun joku osaa tehdä muiden "romuista" jotain näin kaunista. :)
Tiina A sanoi…
Aikamoinen urakka, mutta niin palkitseva lopputulos - super kaunis! Pisteenä i:n päällä noi uopeat sähköpistokkeet ja katkaisijat!
Kaisa sanoi…
Ihana pihatalo teillä. Todella kaunis lopputulos. Kyllä tuolla nyt kelpaa viettää aikaa!
Titti sanoi…
Mä niin muutan teidän pihataloon.😊 Tosi kaunista ja kodikasta.😍
Taattua Tiinaa!❤️
Ihania kesäpäiviä teille ja terkkuja täältä.👋
Anonyymi sanoi…
Ihanan näköistä 😍
Tiina sanoi…
Tepa, voi kiitos! 😊🙏🏻❤️ ”Raksaopelle” kuuluu kaikki kunnia rempasta, minä olen voinieni mukaan toiminut vain apupoikana. 😄👌🏻
Tiina sanoi…
Kiitos. 😊🙏🏻❤️ Olen onnekseni sattunut olemaan oikeassa paikassa ja oikeaan aikaankin. 😄
Tiina sanoi…
Jep! On tässä tätä hommaa riittänyt, mutta nyt ollaan onneksi jo reilusti voiton puolella. 😊👌🏻❤️ Ja noihin Retro -mallisiin rasioihin olen kyllä ihan tykästynyt.
Tiina sanoi…
Taitaa tulla ruuhkaa... 😄 Kiitos vaan. 😊🙏🏻❤️
Tiina sanoi…
Kiitos. 😊🙏🏻❤️
Tiina sanoi…
Kaisa, kauniit kiitokset! 😊🙏🏻❤️
Kissanminttu sanoi…
On kyllä hieno!!! Musta ja puunväri antavat ihanasti särmää valkoiselle!
Anne Järvinen sanoi…
Mahtavan ihana! Täydellisen onnistunut remontti. Käsittämättömän upea lopputulos. Raksa-ope on aarre ja työn jälki hipoo taikuutta. Kiitos runsaista kuvista, sain itsellenikin niistä inspiraatiota ja vinkkejä. Ja mä niin arvostan sitä, että kaikki rekvisiitta ei ole kaupanuutta, vaan että vanhoillakin esineillä ja huonekaluilla saa kodikasta aikaan, kun vain oivaltaa ne uudelleen tuunata ja sijoitella.
Onnea tupaseen ja ihanaa kesää! Anne