Piha/vierastalon tilanne -tsekkaus

Lumipyryistä tiistaita toivottelen, se niin kaunis keväinen pääsiäisen sää on sitten ollutta ja mennyttä. Voihan blääh! Minä kun jo ehdin niin toivoa sen kevään viimein jo alkavan, vaikka toki tiesinkin sen lumipyryn ja sään muutoksen (Vai palautumisen?) tulevan. Mutta kun jotenkin olen jo niin super -tympiintynyt tähän kylmään ja talveen. No minkäs tälle voi, ei niin mitään! Pääsiäinen meni muuten aivan loistavasti, kävimme ystäviemme kanssa iltaa viettämässä, (Kiitos armaat. ♥) söimme hyvää ruokaa kotona & perheeni luona, (Kiitos siitäkin. ♥) sekä muuten vain hengailimme täällä kotosalla.


Saimme myös aika mukavasti edistystä tuonne pihataloomme, se on nimittäin nyt olohuoneen osalta valmis. Tai onhan siellä vielä ikkunanpokien maalausta ja pönttöuunikin kaipaa sitä väriä, mutta muutoin se on jo valmis. Ja arvaatte varmaan ne omat fiilikseni tuon asian suhteen? Eilen istuin onnesta sykkyrällä tuolla olohuoneen lattialla ja katselin uunissa palavaa tulta, se tunnelma kun on tuolla niin suloinen, viimeinkin ollaan jonkun huoneen osalta finaalissa. On tämä kyllä ollut aikamoinen proggis, välillä on itkettänyt se jäätävä roskan ja muun määrä, ne ajatukset ovat olleet lähinnä akselilla epätoivosta - tuskaan, mutta onneksi väliin on mahtunut myös iloa ja naurua. Ja nyt ollaan jo selkeästi voiton puolella, kyllä tuo joskus valmistuu. Tosin sittenhän meillä alkaa tuon toisen murheenkryynin remppa; ylätalon muuttaminen saunaksi ja takkahuoneeksi, mutta ei ajatella sitä (Ja sen tuomia ylläreitä!) vielä tänään. 


(Pahoitteluni kuvien laadusta, nämä kun vaan nappasin eilen nopsasti puhelimellani.)Makkarin tilanne on nyt tämä, eli se odottelee lattialistoja, samoin ovi karmeineen on vielä asennettava. Lattiaksi valisimme Tarkett:n Opal White -parketin, jossa on kaunis rustiikkinen pinta. 

Listoiksi laitoimme nuo kauniit vanhanoloiset ja uritetut listat, ne mielestämme sopivat tänne kaikista parhaiten. Täällä talossa on sellainen mummolafiilis, jota me sitten halusimme tuoda vielä enemmän esiin.
Ja kuten näkyy, niin nuo ikkunoiden karmithan ne kaipaavat vielä pienoista fiksausta.
Sitten siirrytäänkin olkkariin. Eli tilanne pääsiäisen aikaan oli tämä; seinät tapetoitu ja maalattu, kattolistat laitettu. Lauantaina hioin lattian, (Sekä siinä tohinassa poltin myös isäni hiomakoneen, sorry siitä! :)) ) sen jälkeen maalasimme sen tuolla helmenharmaalla Betolux:n vesioheinteisella lattiamaalilla. Ja olen kyllä niin kertakaikkisen ihastunut noihin Schneider Electric:n valokatkaisimiin ja pistorasioihin, ne vaan ovat täällä se piste i:n päälle. Lisäksi ne mielestäni sopivat niin nappiin noiden Engblad & Co:n vanhantyylisten tapettien kanssa, etenkin tähän Dancing Crane -tapettiin olen aivan tykästynyt.
Kaikki taloon tulevat lattialistat ovat itse tehdyt, ne tehtiin tämän pihatalon vintiltä löytyneistä puunvärisistä kattopaneeleista, jotka ensin puolitettiin, sitten niiden kulmia hiottiin ja lopuksi ne maalattiin valkoiseksi. Ja tämä olohuoneen lattia on itse asiassa se ainoa talon alkuperäinen lankkulattia, se keittiön lattia kun meni huonokuntoisuuden vuoksi aivan kokonaan uusiksi.
Ja nyt on olkkari valmis. Istuskelin tosiaan eilen tuolla lattialla tovin jos toisenkin, samalla lämmittelin pönttöuunia ja unelmoin tulevasta kesästä. Niistä leppeän lempeistä kesätuulista, jotka hiljalleen heiluttavat ovensuussa olevia verhoja. Tarkkaan ottaen ei olisi ehkä kannattanut niin kauaa tuossa istuskella, sillä nyt on sitten jalassa aikamoinen tuska ja kipu, tosin kroppa nyt varmasti hieman muutenkin muistuttelee viikonlopun remppatouhuista. No ollaan nyt hissukseen muutama päivä, eiköhän se olo siitä taas helpotu. (?)


Olohuoneen (ja makuuhuoneenkin/koko talon) alkutilannetta näet tästä.


Tapetit/ Värisilmä Savonlinna/ Engblad & Co
Valokatkaisijat ja pistorasiat/ Schneider Electric
Pönttöuunin kuoret/ Matti Rauhala OY
Makuuhuoneen parketti/ Tarkett

Näillä pihatalon jutuilla tänään. 

Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille.


 tiina

Kommentit

  1. Ihanan lopputuloksen jälkeen, kaikki kivut ja säryt unohtuvat. Nuo tapetit ovat niin ihania, että siellä on todella mahtavaa tunnelmoida <3 Se lattian maalaminen, varmasti aiheutti sinulle kivut ja säryt? Paremmalla puolella ollaan, kun katsoo nuo lähtökohdat! Mukavaa viikkoa! Tepa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tepa, kiitos. ❤️ Tapeteista tykkään todella paljon, etenkin tuo kurki -tapetti on lempparini. Luulen, että kipu johtuu juuri siitä lattialla istumisesta, se lonkka ei tykkää siitä, etenkään kun/jos istun kovalla lattialla jalat suorina. Maalaus tehtiin yhdessä, ”J” maalasi telalla keskikohdat, minä vaan vetelin seinän vierukset ym. hankalat paikat siveltimellä, joten sitä minun maalattavaa ei ollut paljoa. Tosin la hioin kyllä yksin koko lattian, joten se ehkä suuttui hieman jo siitä ja sai nyt sitten siitä kovalla istumisesta sen loppuniitin.

      Poista

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kävit blogissani. ♥
Kiitän kauniisti kommenteistanne,
muistathan kuitenkin nettiketin,
sekä olethan valmis seisomaan sanojesi takana
myös reilusti omalla nimelläsi. :)