Operaatio sitruunapuu

Kuten edellisessä postauksessa kerroinkin, niin tuo sitruunapuu -reppana on jo alkanut hieman kärsiä asuinpaikkansa muutoksista, tai lähinnä syynä lienee se "hänen" asuinympäristönsä ilmankosteus, sillä sehän kasvihuonetyyppisessä puutarhamyymälässä on luonnollisesti aivan erilainen. Nyt päätin aloittaa raivokkaan taistelun tämän kaunokaisen pelastamiseksi, eli meillä alkoi minun, äitini ja sisareni kanssa "save my lemon tree" -operaatio.
Tunnustan, että en ollut tuolle ressukalle tehnyt juurikaan mitään, paitsi tietenkin antanut sille himppasen vettä. Sitruunapuun kasvatuksesta/hoidosta kun ei tätä ennen ole ollut minkäänlaista kokemusta, tai itse asiassa en ole huonekasveja juurikaan kasvatellut, keskittynyt lähinnä niiden (!) "kuolettamiseen." Auts!
Päätimme nyt tosiaan hieman tsekata tuon puun tilannetta, ja ruukkuhan oli  aivan täynnä juuria, multaa siellä ei juurikaan ollut, joten me nyt yhdessä tuumin ajattelimme pelastaa tai järkyttää sitä ja vaihtaa sen suurempaan ruukkuun. Katsotaan jos (ko) tämä nyt pelastaisi tämän kaunokaisen hengen,
hope so. (?)
Vielä en sittenkään halua luopua siitä lemon curd -tehtailija -haaveestani, sillä eilen nappasin sen toisen kypsän sitruunan pois ja tuota toista odottelen nyt sitten kypsyväksi. Totta puhuakseni en kyllä usko tuon puun enää tekevän ainuttakaan sitruunaa, sillä kai sekin jonkinmoista pölytystä tarvitsee. (?) Mutta jospa se nyt edes pysyisi hieman pidempään hengissä, tai edes kesään/syksyyn saakka. Ilmojen lämmetessä kun ajattelin roudata sen tuohon terassille. 
Sitruunapuun kukissa on muuten aivan ihana tuoksu, suorastaan lähes huumaava. Ja nuppuja tuossa on kyllä ainakin tsiljoona, eli ei kai se nyt kuitenkaan ihan huonosti voi?
Näillä sitruunatarhurin puun -pelastamisjutuilla tänään. 
Pitäkää sormet ja varpaatkin pystyssä, että saisin tämän nyt hengissä pidettyä.Oikein aurinkoista torstaita kaikille, nauttikaahan niin ihanasta kevätsäästä.


 tiina

Kommentit

 1. Toivotaan että puu ei ottanut nokkiinsa purkin vaihdosta vaan paremminkin virkistyy muutoksesta. En itsekään ole mikään hortonomi, mutta aina jotain yritän istuttaa ja kasvattaa, milloin millaisellakin tuloksella. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se pudotteli lehtiänsä jo viime viikolla, joten nyt sitten yritettiin näin antaa sille lisäpotkua. Se ehkä toimii, tai sitten se ei toimi. Ja niin on sama homma täällä, kun nuo horsmat ei vaan minulla kestä hengissä. 🙈🙄😂

   Poista
 2. Puu näyttää ihan elinvoimaiselta ja kukkii hienosti!
  Sitruspuut tekevät kaksi satoa vuodessa, eli kukkivat samaan aikaan kun sato on päällä. Ilmankosteutta voit sille tarjota päivittäisellä suihkutuksella (suihkepullolla) ja laittaa vaikka ihan vesikipon viereen mistä haihtuu vettä ilmaan. Vältä pattereita ja takkaa!
  Kaikki valo mikä taivaalta tulee, kelpaa!
  Mullan pitää kuivahtaa kastelujen väilillä melko paljon.
  Kukkivaa kasvia ei saisi koskaan uudelleenistuttaa, mutta katsotaan miten tämän pelastusopeeration nyt käy...toivottavasti hyvin!
  Pölytystä voit toki itsekin tehdä. Ihan tavallisella vesivärisiveltimellä tai vanupuikolla töpsyttelet vain kukasta kukkaan ja leikit mehiläistä! =)

  Ihanaa valoisaa kevättä sinne!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kävit blogissani. ♥
Kiitän kauniisti kommenteistanne,
muistathan kuitenkin nettiketin,
sekä olethan valmis seisomaan sanojesi takana
myös reilusti omalla nimelläsi. :)