Appelsiini-valkosuklaamoussekakku

Tämän pääsiäisen kakkujälkkäri tulee tässä; vadelmainen appelsiini-valkosuklaamoussekakku, ja tämänkin kakun tein gluteenittomaksi. Pohjaan käytin siitä (tuossa aiemmin postatussa) sitruunapiirakasta yli jääänyttä keksimurupohjaa ja väliin sujauttelin vadelmasosetta sekä appelsiini-valkosuklaamoussea. Tässä vaiheessa mausta ei valitettavasti ole mitään tietoa, mutta toisaalta setti vadelma-appelsiini-valkosuklaa on toiminut aina ennenkin, joten uskoisin sen toimivan myöskin tällä kertaa.






Ja kuten yleensäkin, niin nämä minun kakkuni ovat aina sellaisia "rennon suttuisia", siis mikäli nyt ruoasta voi ylipäätänsä moista kuvausta käyttää. Rennon letkeää otetta, mihinkäs se oma tyyli tässäkään siitä muuttuisi. Kun ei nämä omat hommat muutenkaan ole ihan just eikä edes melkein, niin tässä ruoka/leivontahommelissa se on näköjään aivan sama juttu. 




Keksipohjan ohjeen siis löydät tästä


Pohjan päälle tein vadelmista soseen, jonka hyydytin yhdellä liivatteella. 
Täytteeseen käytin myös tuon sitruunapiirakan lopun, sitten tein siihen päälle vielä appelsiini-valkosuklaamoussen. Ja tuo nyt käyttämäni kakkuvuoka on aika pieni, joten siihen suurempaan vuokaan tarvitset luonnollisesti tuplamäärän tuota täytettä.

2 dl kuohukermaa
1 appelsiinin kuoriraaste
tilkka appelsiinimehua
1 tl vaniljasokeria
sokeria maun mukaan
2 liivatetta
 1 levy valkosuklaata


Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää vaahtoon appelsiinikuoriraaste, vaniljasokeri ja sokeri. Liuota liivatteet kylmässä vedessä. Kuumenna appelsiinimehutilkka mikrossa ja sulata liivatteet siihen. Sulata suklaa ja sekoita se kermavaahtoon. Sekoita liivateseos ohuena nauhana täytteeseen. 


Laita sopivan kokoinen leivinpaperipala irtopohjaisen kakkuvuoan pohjalle. Painele keksimurupohja irtopohjaisen vuokaan. (Paistoin pohjaa n. 5-7 -minuuttia 175 -asteisessa uunissa, mutta tämä ei ole välttämätöntä.) Levitä vadelmasose pohjan päälle, sitten appelsiini-valkosuklaamousse. Hyydytä kakkua jääkaapissa seuraavaan päivään. Päälle tökkäsin yhden kaapista löytyneistä Kinder -pupuista, yhden Kinder -munan, appelsiinikuoriraastetta ja noita pieniä suklaamunia. Lopuksi valuttelin kakun päälle sulatettua valkosuklaata.





Näillä tänään. 
Kerron sitten myöhemmin, että oliko kakku syötävää, se kun on tosiaan tarkoitus nauttia vasta tänään iltapäivällä ruoan jälkkärinä.


Oikein aurinkoista lankalauantaita kaikille.



tiina


Kommentit

Anonyymi sanoi…
Nautinnollista iltapäivää, herkkujen keralla! Näyttää aikas herkulliselta....nam :) Lankalauantaita sinne myös :) Terv Tepa
Nams, kylläpä näyttää hyvältä!!
Tiina sanoi…
No nyt on syöty lohimedaljongit hasselbackan perunoilla ja bearnaiskastikkeella, jälkkäriksi sitten tuota kakkua. Ja kyllä, se myös oli hyvää. 😊👌🏻
Tiina sanoi…
Ja oli myös hyvää. 😋
Hanna H sanoi…
Ai että, varmasti hyvää! :) Hyvää pääsiäistä!
Kaisa sanoi…
Oi, mitä herkkua. Täällä on herkuteltu valkosuklaakakulla kindereillä höystettynä! :)
Tiina sanoi…
Oli se vaan hyvää. 😋 Samoin sinulle. 😊🌷🐣
Tiina sanoi…
Oi että, tuokin kuulostaa niin hyvältä. 😊👌🏻
Anonyymi sanoi…
Minä valmistin Gremolata-lohta, valkosipuliperunoita, salaattia. Jälkiruokana oli pasha. Latte ja Lemon curd kuivakakkua :) Nuorin tyttäreni miehensä kanssa oli syömässä! Vanhin tytär perheineen levillä ja keskimmäinen miehensä kanssa Budapestissä, minulomalla. Sellainen pääsiäisenaika tällä perheellä :) Terv Tepa
Tiina sanoi…
Ihanalta kuulostaa tuo teidän ruokalista. 😊👌🏻😋