Jouluisiin tunnelmiin...

Joulukuun ensimmäinen päivä, se niin ihana ja odotettu juttu! Tämä joulustelija (ja nyt aivan luvan kanssa) siirtyy nyt aivan totaaliseen joulumoodiin, eli suoraan sanottuna lipuu täydellä sydämellä jouluisiin ajatuksiin ja tunnelmiin. Ja yksi varma joulun aloituksen merkki on joulukattauksen suunnittelu, niin myös tänäkin vuonna. Blogiyhteistyönä kotimaisen Havi:n kauniiden Havi's -tuotteiden kanssa suunnittelin oman näköiseni kattauksen, ja ajatuksena oli tehdä sellainen hieman ruttaantuneen risupersoonan kattaus. Sen moni jo tietääkin, että rakastan pellavaa ja ramia ihan kaikissa muodoissa, joten luonnollisesti ne kuuluvat ehdottomasti myös meidän joulupöytään, niin liinana kuin servietteinäkin. Musta rennon ruttuinen ramiliina ja luonnon pellavan väriset servietit tekivät heti sen oman maalaismaisen fiiliksen, joka mielestäni sopii tänne Villa Helmeen kun nenä päähän.Postaus on blogiyhteistyö Havi:n kanssa.Olin alun perin suunnitellut tekeväni sellaisen rouhean ja todella simppelin kattauksen, mutta näinhän tässä taas kävi, että se minimalismin tavoittelu johti rönsyilevän runsaaseen kattaukseen. Minä kun (näköjään) en sitten millään pysty olemaan sellainen minimalistisen tyylin tyyppi, ja etenkin joulun aikaan tämä runsaus tuntuu vain lisääntyvän. No ehkä se vaan on niin, että pitää olla juuri sellainen kun on, toiset tykkää simppeleistä jutuista ja minä taas sellaisista runsaammista kattauksista. Kattauksissakin (etenkin jouluna) kun minun mielestäni pitää myös olla paljon silmänruokaa, se tekee minulle hyvän ruoan ohella ruokailun nautittavaksi ja juhlavaksi.
Lasit ja lautaset ovat jo vanhoja hankintoja, samoin nuo aterimet ostin joskus vuosia sitten Huutiksesta. Puoliso toi eiliseltä Kuopion työreissulta tuliaisina lisää hyasinttejä, niitähän ei siis voi olla koskaan liikaa. Eihän? Koristeiksi laitoin nuo viime vuotiset Ikean hunajakennokoristeet ja eucalyptuksen oksat, ja ihan noin simppelisti vaan. Samoin vanhempieni metsästä saadut havut pääsivät (ja pääsevät) myös koristeiksi jouluiseen pöytäämme.
Ja nyt muuten löytyi takuuvarma suosikkituoksu kynttilöiden muodossa, nimittäin tuo kuvassa näkyvä Vintage. Tuossa on kyllä niin hyvä tuoksu, joten noita tullaan kyllä polttelemaan meillä lähes non stoppina. Tunnustan, että olen vähän kranttu noiden (kin) tuoksujen suhteen, joissakin tuoksukynttilöissä kun on aivan liian voimakas (ja päätä särkevä) tuoksu, mutta tässä tapauksessa niin ei todellakaan ole. Minä nimittäin nuuskuttelin tuota tuoksua ihan kunnolla.
 Kuvan liköörilasit bongasin viime joulun alla kirppikseltä, hiemanhan ne ovat jo sanoisinkos yliöverit, mutta jotenkin ne vaan mielestäni näyttivät niin upeilta ja joulun aikaan sopivilta.

Tässäpä näitä meidän jouluisia ruokailuhuoneen tunnelmia, joten täällä todellakin ollaan jo täysin jouluisissa  ajatuksissa. Mut hei, sehän on jo joulukuu! Nyt kun kattaus on suunniteltu, niin voinkin hyvillä mielin käydä suunnittelemaan sitä ruokalistaa, tunnetustihan meillä syödään sen pitkän kaavan mukaan, ja herkkuja pitää olla (lue aivan liikaa) vaikka minkämoista. Minun mielestäni se vaan kuuluu jouluun, mutta päätän kuitenkin olla stressaamatta siitä liikaa, sillä tärkeintähän on se läheisten kanssa yhdessäolo & rento ja rauhallinen fiilis.
Lopuksi huikkaan, että kuvien Havi's tuotteet löytyvät (click ->) verkkokaupasta.
Näillä joulukuun aloituksilla tänään,
nyt toivottelen teille kaikille oikein ihanaa joulukuun aloitusta.Palataan taas ensi viikolla.tiina

Kommentit

Anonyymi sanoi…
Ihana kattaus, kaunista on! Oikein ihanaa joulukuuta ja joulunodotusta <3 Tepa Seinäjoelta
Tiina sanoi…
Kiitos. 😊❤️ Hyvää alkanutta joulukuuta myös sinne. 🎄✨❤️
Marjukka Rask sanoi…
Ihanaa että muillekin käy noin että vaikka simppeliä ja yksinkertaista pit olla, lopputulos on sitten kaikkea muuta. 😅 Sama ongelma Talviniemen tontulla että överiksi melkein menee, oli kyse joulun kukista tai mistä tahansa koristeluista. Mutta kun kaikkea ihanaa pitää olla niin miten sitä voi mitään poiskaan jättää. Eli hyvällä omalla tunnolla siis överit vaan. Ja ihana kattaus, musta liina on aivan super. Kiitos siis vinkistä, meidän uuden joululiinan väri on myös musta. Ja ei ole pellavan voittanutta. Ihanaa alkanutta joulukuuta ja viikonloppua😍. Ja kiitos siitä kalenteri-linkistä, tässä sitä omaani nyt jo ihailen ja fiilistelen hyppysissäni. Ihanista ihanin kalenteri🤗. T. Talviniemen tonttu
Kaisa sanoi…
Kaunis kattaus. Nuo lyhdyt on erityisen kauniit. Täytyykin katsoa kaupoissa tarkemmin, jospa itselleni tuollaisen löytäisin!
Anonyymi sanoi…
Brostella oli samansorttinen kattaus.
Tiina sanoi…
Juu... Pikkasen meinaa lipsahtaa käsistä nämä (kin) hommat. 😄 No mut joo... semmoisia me vaan ollaan. 🤔😂👌🏻 Muksua joulunodotusta sinne. 😊❤️
Tiina sanoi…
Kiitos. 😊❤️ Lyhtyyn ihastuin heti minäkin.
Tiina sanoi…
Piti ihan mielenkiinnosta mennä etsimään, kun en ollut Brosten kattauksia nähnytkään. 😄 Ja niin no... Olihan siinä pellavaa ja eucalyptuksen oksia, muuta yhteistä en minä sitten noissa nähnytkään.
Tiina sanoi…
Kiitos. 😊❤️
Anu sanoi…
No nyt on kyllä kerrassaan kaunis kattaus. Paljon ihania juttuja pöydässä. Viimeisen kuvat nissetkin on aikas söpöt tuohon ruokailutilaan.

Mukavaa joulun odotusta sinne :)
Tiina sanoi…
Kiitos. 😊❤️ Samaa toivottelen sinulle. 🎄✨❄️
Anonyymi sanoi…
Kärkkäisen verkkokaupasta kynttilät monta euroa halvemmalla.
Tiina sanoi…
Havi:n tuotteet lienevät suurin piirtein samoissa hinnoissa myös siellä. 😊