Kinuskinen omenajuustokakku

Nyt tulee oikea sunnuntain herkkupostaus, sillä minä sain eilen innostuksen leipoa jotakin omppuherkkua, ja aikani mietittyäni päätin testata taas sellaista päässäni jonkin aikaa muhinutta ideaa (joten tulossa on taas extreme kokeilu a´la Tiina ;) ) eli yhdistää omppuhillo, juustokakku ja kinuski. Toisin sanoen tehdä juuri tähän vuodenaikaan sopiva herkku, ja tässäpä se tulos nyt sitten on. Ja hei, tämä oli muuten aikas hyvää. Hieman oli ehkä työläs tehdä, tai ei olisi ollut, jos olisin älynnyt/jaksanut/viitsinyt tehdä tuon omppuhillon jo aiemmin, mutta kun en vaan laiskuuttani ollut sitä tehnyt, joten nyt sitten siihenkin meni sitä aikaa. Vaan tässäkin tapauksessa se oli kyllä sen väärti, sillä tuo kakku (kuten jo mainitsinkin) on niin hyvää. 






Kinuskinen (gluteeniton & laktoositon) omenajuustokakku

Pohjan kakkuun tein eräällä vanhalla juustokakkuohjeellani, sen löydät täältä.

Huom!

Muokkasin reseptin nyt vain gluteenittomaksi, eli vahdoin jauhot gluteenittomiksi ja lisäsin jauhoihin 1/3 tl ksantaania, muuten ohje on aivan sama. Ja tietenkin olen käyttänyt laktoosittomia maitotuotteita, (kuten aina yleensäkin käytän) vaikka sitä ei taida tuolla olla mainittu.


Omenahillo:

1kg kuorittuja ja pieneksi paloiteltuja omenoita
1dl vettä
500g hillosokeria
kanelia
kardemummaa


Pane omenat, vesi ja mausteet kattilaan. Keitä 5-10 minuuttia omenoiden kiinteydestä riippuen. Halutessasi aivan sileää sosetta, soseuta pehmenneet omenat sauvasekoittimella. (minä en soseuttanut omenoita, hieman vain painelin niitä puuhaarukalla) Lisää hillosokeri, kuumenna uudelleen kiehuvaksi ja anna hautua vielä 5-10 minuuttia välillä sekoittaen. Kuori mahdollinen vaahto pinnalta ja kaada hillo kuumiin, puhtaisiin purkkeihin ja sulje hyvin. Säilytä viileässä. 


Täyte:

omenahilloa
1rs Creme Bonjour Kaneli-Kardemumma -tuorejuustoa
2rs Vanilja -tuorejuustoa (Valio Eila)
2d laktoositonta kermaa/vispiä
4-liivatetta
sokeria


Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää tuorejuustot vaahdon joukkoon. Pehmennä liivatteet kylmässä vedessä. Liuota liivatteet (tilkkaan) kuumaan veteen ja sekoita ohuena nauhana kerma-tuorejuustoseoksen joukkoon. Mausta makusi mukaan sokerilla. Minä en laittanut sokeria kovin paljoa, sillä oma omppuhilloni oli aika makeaa, samoin päälle tuleva kinuski tekee kakkuun myös lisää makeutta. 


Kakun päällyskinuski:

2dl kermaa
2dl fariinisokeria

Laita ainekset kattilaan ja keitä hiljalleen n.20 (30) minuuttia välillä sekoitellen. (kinuski on valmista kun kinuskitippa painuu vesilasin pohjalle yhtenä nokareena) Kakun päälle tuleva kinuski saa olla aika paksuhkoa, liian ohuena se valuu pois kakun päältä.



Levitä kerros omppuhilloa jäähtyneen pohjan päälle. Laita täyte omppuhillon päälle. Lopuksi levitä kakun päälle kinuskikuorrutus. Koristele haluamillasi koristeilla, itse käytin kaapista löytyneitä marenkeja, mutta esim. kirpeät puolukat toimisivat tässä varmasti oikein hyvin, sillä ne ovat oikein hyvä kombo omenahillon ja makean kinuskin kanssa. 








Herkullista sunnuntaita kaikille. 
Minä lähden nyt lapion varteen istuttelemaan kukkapuskia tuohon "uudelle tontille."




Palataan taas,



tiina





Kommentit

Anonyymi sanoi…
Herkullista varmasti! Minäkin sain ystävältäni eilen omenoita, keitin omppuhilloa ja tein piirakan! Mukavaa sunnuntaita, lapion varressa! Minä lähden Käsityömessuille :) Tepa Seinäjoelta
Kaisa sanoi…
Oi mitä herkkua, tätä on kokeiltava!
Tiina sanoi…
Ja tuo oli siis niin hyvää. 😊
schon gespeichert
hört und sieht sehr gut an,,,

wünsche noch einen schönen ABEND
bis bald die BIRGIT