Kattokruunu puuhelmistä

Ja kyllä, tämä on ihan oikeasti (ainakin omasta mielestäni) se paras diy:ni ever, sillä kyllä tästä tuli niin magee. En oikeasti olisi itsekkään uskonut, että tämä loppupelissä onnistuisi näin hyvin. Minä kun olin aivan varma, että viimeistään tuossa suhumaali (spraymaali) kohdassa tämä homma menee kiville, vaan onneksi ei sitten mennytkään. 

Ja mistä sitten lähti idea tähän valaisimeen? Noh, olen jo pitkään ihastellut erästä Olsson & Jensen:n helmistä tehtyä kattovalaisinta, harmitellut, että sille lampulle ei vaan meiltä ole löynyt paikkaa. Nyt sitten tuon piha/vierastalo -proggiksen myötä ajattelin etsiä sen lampun tuonne pihatalon olkkariin. Mutta, mutta.... Se valaisinhan on ollut myynnissä jokunen vuosi sitten, ja vaikka kuinka sitä etsin, niin en vaan enää löytänyt. Siksi piti ottaa käyttöön se plan B, eli käydä funtsimaan asiaa tarkemmin, tai miettiä lähinnä sen tekemistä itse. Netissä aikani surffailtuani löysin teko-ohjeita tuon tyyppisiin lamppuihin, mutta koska minulla ei sinä päivänä ollut autoa käytettävissä (enkä siten päässyt tarvikkeita hankkimaan) niin oli pakko lähteä lampuntekoon tällä idiksellä:

Rakenna se lamppu niillä tarvikkeilla mitä nyt kaapista satut löytämään.

Joten.... Siitä se ajatus sitten lähti.


Tässä kännykällä napattuja kuvia lampun teon vaiheista. 
Eli:

- vanha auton puuhelmi -päällinen
- vanha lastenhuoneen kattolampun runko
- sähkäreiden käyttämää metallista LVI -reikävanne -nauhaa
- rautalankaa
- amppeliketjua
- pätkä ns. metriketjua
- puuvillanarua
- mustia nippusiteitä
- seinävalaisimen kuvun runko


Kaupasta ostin 4prk suhu (spray) maalia, verhoiluliikkeestä pätkät koristenauhaa ja vanhoja käytöstä poistettuja koristeniittejä. Paikallisesta Prisma -kaupasta ostin tuon kangaspäällysteisen lamppuhässäkän, ja totta kai lampun polttimon. Siinäpä se. Ai juu... puolison sisaren residenssistä kävin lainaamassa kuumaliimapistoolin, se omani kun on jälleen (!) jossakin mappi Ö:ssä. Tuon vanhan auton-istuin -helmijutunkin löysin tuolta hankkimastamme torpasta. 


Ja kuten jo sanoinkin, niin netissä ohjeita löytyy vaikka miten monta, mutta se ehkä paras ja simppelein ohje löytyi täältä. Tosin tuo omani ei ole tehty aivan noin, siinä kun piti tehdä hieman hienosäätöä noiden ketjujen kanssa, mutta tuo Satu-Johannan ohje on kuitenkin se helpoin. Eikä tuohon (minun mielestäni) välttämättä tarvitse niitä  "hienoja" sähköliikkeestä hankittuja osia, (mitkä oli joissakin netistä löytyneissä ohjeissa hankittu) lampun kun pystyy aivan hyvin tekemään ilman niitäkin.
Ja vielä...

Se ihailemani valaisin maksoi n. 300€, tähän omaani kaupasta ostettavat tarvikkeet (maalit, valojohto & lamppu) maksoivat n. 40€, joten senkin suhteen olen enemmän kuin tyytyväinen. 
Hyvä niin.

Näillä tänään.

Huomenna aloitellaan taas aivan superkiva arvonta, sillä tulossa on mukavaa blogiyhteistyötä erään minulle uuden brändin kanssa. Huomiseen,


tiina

Kommentit

Täällähän tämä oli! Hieno tuli :) melkoinen pujoittelu niissä on mutta vaivansa arvoinen kyllä!
Tiina A sanoi…
Vautsi, aivan mielettömän upea! Osaisinkohan mäkin tehdä tollasen?!!!
Tiina sanoi…
Täällähän se! 😄 Kiitti vaan ohjeesta. 😊🙏🏻
Tiina sanoi…
Osaisit, sillä mielestäni tuo ei ollut vaikea tehdä. 😊 niskoihin se kyllä kävi! 😂
Piti tulla nimimerkin kautta :D Mahottoman hyvä stalkkeri olen! Muutenkin on niin kiva blogi. Koko kesä mennyt koomassa enkä ole kerennyt lukea oikein mitään.
Varmasti osaat! Pujotusta ja solmuja vaan 😊
Pionitarha12 sanoi…
Upea😍 samaa(aitoa) lamppua itsekin haaveillut mutta omalle kukkarolle liian kallis...
Sari Riekkola sanoi…
Kylläpäs tuli upea lamppu, mahtava diy!
Tiina sanoi…
Tervetuloa vaan meille. 😄
Tiina sanoi…
Sari, kiitos. 😊❤️
Tiina sanoi…
Juu, se oli tosiaan aika arvokas, ja nyt löysin toisen valmistajan samantyyppisiä valaisia, jotka olivat vielä kalliimpia. Eli olen kyllä tuosta lampustani todella tyytyväinen. 😊