Diy -juttuja

Keskiviikkoa vaan kaikille. Ja täällä taas sataa. No kuinkas muutenkaan?!!! No mutta, nyt hieman taas näitä omia tekeleitäni, siis kattovalaisin ja pöytä diy -juttuja. Samassa skaalassa kun olen ollut minäkin sen yhden hittivalaisimen kanssa, niin monesti olen nimittäin ihastellut sitä Illuminate -valaisinta. Mutta joo, tässä yhteydessä on heti alkuun sanottava, että minusta sen (toisaalta taitaa olla aivan sama juttu kaikissa sisustuukseenkin liittyvissä muotijutuissa) valaisimen hinta on kyllä himppasen huima, ja se on todellakin jarruttanut ko.valaisimen hankintaa, en vaan ole ollut valmis laittamaan siihen kolmea ja puolta sataa eukkaa. En vaan ole! Tätäkin diy -asiaa olen ollut aloittamassa jo pari vuotta, (ainakin) mutta nyt sain itsestäni tarpeeksi puhtia sen toteuttamiseen. 


Ja tässäpä se nyt sitten on; oma versioni ko. valaisimesta. Tein siitä sähkäreiden reikä -metallinauhasta ensin nuo kehikot, (2xpysty, kork. n. 42x60cm & 2x ympyrä, halk. n. 42cm) sitten vaan pyöritin aika monta tuntia tuota juuttinarua niiden kehikoiden ympärille. Lopuksi kasasin ne kehikot juuttinarulla yhteen, ompelin valkoisesta lakanakankaasta tuon verhon/varjostinosan, joka muuten on kiinnitetty lamppukehikkoon ihan puuvillalangalla. Pyörittelin kangaspäällysteisen johdon siihen ja avot - It´s done!


Onhan se vähän muotopuoli. Mut hei, tälle tyypille tämä versio passaa kyllä oikein mainiosti.


No joo... Sitten tuntui, että entinen pöytä ei nyt jotenkin natsaa tohon tsydeemiin. Hain pöydänkannen kellarista, ostin kolme isoa pyörää ja kiinnitin ne valkoisella puuvahalla käsiteltyihin puupalkkeihin. Ja tadaa! Nyt on sitten ainakin hetkisen ajan tämmöinen pöytämalli olkkarissa, tämä vaan tuntuu nyt sopivan tuohon lampputekeleeseeni paremmin kuin se entinen. 


Ja ne beiget verhothan lähti sen viikonlopun siedätysyrityksen jälkeen takaisin yläkertaan, samoin beiget päälliset. Kiitos, mutta ei kiitos. Ja samaa mieltä oli muuten puoliso, hän kun tuumasi, että nyt on vähän liian tummaa ja synkkää. Että ei me vaan näköjään osata olla edes beigen värisissä verhoissa. Hömppiä kai ollaan. Noh, oli niin tai näin, niin nyt tuo olkkari vaan kummasti tuntuu paljon enemmän sellaiselta oman oloiselta ja itselle viihtyisämmältä tilalta. Näillä tekeleillä tänään. 
Tein muuten tuolta rempparesindenssistä aivan ihanan löydön, seuraavaksi on siis tulossa vähän ruokaan/keittiöön liittyvää juttua. Siihen saakka,tiina 

Kommentit

 1. Ounou, tosi hieno valaisin! Hyvä Tiina!

  VastaaPoista
 2. Aivan ihanat askartelut taas! Hyvältä näyttää! Tepa Seinäjoelta

  VastaaPoista
 3. Voih! Taas niin taitavana, Tiina! Koukussa tähän blogiin. Pakko tarkistaa joka pvä mitä uutta-ihanaa-mageeta oletkaan keksinyt. T. Talviniemen kalustekauppias

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi kiitos. 😄 Ja kiva jos viihdyt blogini seurassa. 😊❤️

   Poista
 4. Hienosti tehty valaisin. Voisin yrittää itsekin tehdä pienempänä versiona. Ja ihanan kutsuvan näköinen sohva tyynyineen.
  T: Minna

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kävit blogissani. ♥
Kiitän kauniisti kommenteistanne,
muistathan kuitenkin nettiketin,
sekä olethan valmis seisomaan sanojesi takana
myös reilusti omalla nimelläsi. :)