Pihatalon olohuoneen suunnitelmia

Hyvää huomenta kaikille. Tänään olisi vuorossa piha/vierastalon olohuone -suunnitelmia. Keräilin hieman ajatuksia ja fiiliksiä tulevasta, tai ainakin niistä tällä hetkellä mielessä olevista jutuista. (Kuva: Pinterest.)
Lattiahan on täällä olkkarissa tosiaankin tarkoitus maalata helmenharmaaksi, muualle taloon lattioita joudutaan uusimaan, ne tulevat sitten Tarkett:lta. Tapetiksi valitsin tuon harmaan Engblad & Co:n Simplicity -sarjan Dancing Crane -tapetin. Jotenkin vaan haluan tuonne pihataloon enemmän särmää, sellaisia hieman voimakkaampia tapetteja. Ajatus on kuitenkin pitää ne tapettien värivalinnat (läpi talon) siinä samassa valkoinen- harmaa -skaalassa. Tähän tapettiin ihastuin muuten jo aikaa sitten, ja olen suorastaan harmitellut tätä asiaa, sillä täällä Helmessä ei oikein ole sille löytynyt sopivaa paikkaa. Vierastaloon (ja sen tulevaan tyyliin) se mielestäni kuitenkin sopii kun nenä päähän. Hieno juttu!


(Kuva: Engblad & Co.)Talossa on ollut aiemmin pönttöuuni, valitettavasti entinen omistaja oli kuitenkin sen jossakin vaiheessa purkanut. Meidän mielestämme se ilman muuta kuuluu tänne, joten kun tulevaa tulisijaa funtsittiin niin se pönttöuunihan tänne pitää palauttaa. Meidän perheessähän on myös muurari omasta takaa, siispä meidän ei siten tarvitse hankkia muuta kuin uuniin kuoret, sekä tietty ne tarvittavat tiilet ja luukut. Niiden metsästäminen onkin ollut se oma lukunsa, sanoisinkos suorastaan jopa rasittavuuteen asti. No mutta, onneksemme löysimme viimeinkin meille sopivan pönttöuunin. Uuni on Matti Rauhala OY:n, ja heidän suloiseen pönttöuuniin me nyt sitten kallistuimme. Tuo kuvan valkoinen malli on juuri sitä mitä hainkin, aivan ihana. Kuorethan tulevat meille sinkittynä, me sitten itse maalaamme uunin (uunin sisäänajon jälkeen) mustaksi. Ja vierastalon huonekorkeushan sanelee pönttöuunin semmoiseksi pieneksi ja soman kokoiseksi, eli uuni tulee olemaan kokoa; 70x180, sen korkeampaa uunia sinne ei voi laittaa.(Valkoinen uuni: Matti Rauhala OY. Mustan uunin kuva; Pinterest.)
Ja olkkarin sisustustakin olen jo ehtinyt hieman miettimään. Yläkerrasta sinne viedään tuo jalkavalaisin, matoksi ajattelin nyt sitten tuota jo blogimatoksikin kutsuttua Tangeria. Vuodesohvan käymme nappaamassa Ikeasta, on sitten vierailla (tai heidän lapsillaankin) tilaa köllötellä. Sohvan väreinä on muuten valkoinen, harmaa ja beige, tällä hetkellä arvon valkoisen ja harmaan välillä. Mutta saa sitten nähdä mikä on se lopullinen valinta, mutta siihen sohvan tarpeeseen on todellakin vielä kuukausia aikaa. Ja kattovalaisin... No sehän on tietenkin tuo itse pujottelemani juttu, vanhoista puuhelmi -autonistuimista kun rakentelin sen lampun, tuosta muuten tuleekin (jossakin vaiheessa) lisää juttua. 


Pistorasiat ja kytkimet tulevat Schneider Electric:ltä, valitsimme mallistosta vanhan tyyliset Renova -sarjan tuotteet. Nämä ovat kyllä mielestäni niin mageen näköiset, lisäksi ne sopivat tuon vanhan oloisen tyylinsä puolesta tuonne niin mainiosti.Eli, näillä plääneillä olisi tarkoitus olkkaria suunnitella, mutta kivaa nähdä, että millaiseksi se sitten lopulta muotoutuu. Tässähän kun voi käydä niinkin, että ajatukset ehtivät talven ja ensi kevään aikana saada jo vallan toisenlaisen suunnan. 
Mutta, näillä fiiliksillä mennään siis nyt. 


Muksua tiistaita, minä taidan aloitella tänään noiden omppupuiden tyhjennys -operaatiota, niistä kun on tarkoitus mehuasemalla teettää omppumehua. 
Palataan taas,tiina

Kommentit

 1. hei! täällä myös "tyhmä joka tunnustaa halunneensa purkaa olohuoneen pönttöuunin 80-luvun lopulla remonttia tehdessä. sillon pidin sitä rumana ja vanhanaikaisena. Jos olis ollu tää järki niin miten kaunis ja lämpöä antava se olisi ja olishan sen pelliin voinut maalata. Nyt niiden hinnat on huimat =) mies yritti puhua että jätetään mutta mie vaan että pois vaan, Pitäis aina kuunnella toisenkin mielipidettä. Nyt remontissa vanha sisäänkäynti ja mie muutan mieltäni koko ajan??? mistähän se johtuu kun nuorempana tiesin aina ja heti mitä haluan? =). Iiris jään innolla odottelemaan kuvaa uunista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä, kyllä sitä kuule täälläkin tehtäisiin varmasti moni asia nyt toisin. Pönttöuunit ovat taas tehneet sen paluun, ja monesta paikasta ne tosiaankin harmillisesti purettiin, samoin kävi minun vanhempieni kotona, siellä kun myös purettiin se vanha uuni pois. Sellaista se vaan on, mieli ja maailma muuttuu, näin se vaan menee. :) Mukavaa päivää sinne. - Tiina.

   Poista
 2. Siis, niin ihanat värit tulossa, sinne olkkariin! Kaikki stemmaa, niin hyvin yhteen :) Tepa Seinäjoelta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos. 😊❤️ Arvaat varmaan, että täällä niin odotetaan maalaus/tapetointi ja muitakin "siistejä sisähommia", mutta niihin tuntuu olevan vielä pitkä aika. 😄

   Poista

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kävit blogissani. ♥
Kiitän kauniisti kommenteistanne,
muistathan kuitenkin nettiketin,
sekä olethan valmis seisomaan sanojesi takana
myös reilusti omalla nimelläsi. :)