Pihatalon keittiön suunnittelua

Moikka taas kaikille. Viimeinkin tähän koneelle maltoin istahtaa hetkiseksi, sillä minulla on täällä menossa aikamoinen projekti, minä kun sain päähäni tehdä tuonne pihatalon tulevaan olkkariin valaisimen. Ja arvatenkin se juttu vei taas minut mukanaan aivan täysin, enkä nyt millään malttaisi odotella maalin kuivumista, nytkin on siis sellainen maalinkuivatus -paussi menossa. Ja hartiat aivan jumissa, ne kaksi niskassa olevaa välilevynpullistumaa kun eivät oikein taida pitää tästä "ehkä ei niin ergonomisesti oikeaoppisesta työskentelyasennostani", käsien koholla pitäminen kun on yleensäkin minulle se aika kipeä & tiukka juttu. No mutta, jospa nyt tämän valaisimen saisin kuitenkin kasattua. Mutta on kyllä pakko sanoa, että melkein tuhannen puuhelmen pujottelu ja solmiminen ottaa niskaan ja sormiin, toivottavasti lopputulos olisi todellakin tämän jo tulleen niskajumin arvoinen. :))


Mutta, nyt pieni vilkaisu tulevaan keittiöön, tai lähinnä ajatuksia ja kuvia tulevan keittiön fiiliksistä ja tyylistä.


(Fiilistelykuvat; Pinterest, Engblad & Co ja Ikea.)
Näissä keittiöissä on sellaisia kivoja tunnelmia. Se fiilis, jonka haluaisin tuohon pihataloon, eli aikas lailla samoilla linjoilla mennään täälläkin. (mitä siis tässä kotonakin on) Tiskialtaan yläpuolelle tulee tasaista laattaa tuolla puolen tiilen limityksellä laatoitettuna, tätä laattaa jäi vanhempieni keittiörempasta jäljelle, joten luonnollisesti me käytämme nyt ne loput laatat sitten täällä. Laattoja on tarkoitus laittaa vain hyllyihin/liesikupuun asti, (joka on siis valkoinen) sen yläpuolelle tulee sitten tapettia. (kts. alempim kuva) Samoin olen ajatellut laittaa avohyllyt sen altaan yläpuolelle, ja ehkä jonkinlaiset spottivalaisimet on tulossa tännekkin. Mallista ei tosin ole vielä mitään hajua. (?)Keittiöön jää se puolipaneeli, sen olen ajatellut maalata valkoiseksi. Tapettia olen funtsinut ja katsellut sekä Borås:n että Engblad:n valikoimista, tällä hetkellä valinta taitaa kallistua tähän Botanica -tapettiin. Jotenkin vaan nuo Engblad:n tapetit, etenkin tuo Simplicity -mallisto kolahtavat, mielestäni ne ovat juuri meille (ja tuonne vierastaloon) sopivaa tyyliä.

Tässä on tuleva keittiö, tein sen Ikean malliohjelmalla. Meillä nimittäin kävi aivan huippusäkä noiden kaapistojen ja kodinkoneiden suhteen, sillä satuttiin bongaamaan todella edullisesti Fb-kirpparin kautta vain pari kesää käytössä ollut kuvan mallinen Ikean keittiö. Ovimallikin sattui olemaan juuri se aiemmin ajattelemani Hittarp, joten olen noiden kaappien löytymisestä edemmän kuin iloinen. Sen vierastalon pohjapiirustuksen  muuten näet (tästä) edellisestä postauksesta. Hana tulee varmaan olemaan Elverdam tai Glittran, samoin mietin altaan vaihtamista valkoiseen Dömsjö -altaaseen, mutta saa nyt sitten nähdä miten käy.
Näillä keittiö -suunnitelmilla tänään, katsotaan sitten myöhemmin miten suunnitelmat käyvät yksiin toteutusten kanssa. 
Mukavaa iltaa/viikonloppua kaikille, meillä se menee arvatenkin remppahommissa. Ensi viikolla (ehkä, siis jos siitä nyt mitään tulee :)) ) sitä uutta diy -valaisinta, kattilajuttuja ja ehkä vähän vaatteitakin.Siihen saakka,tiinaKommentit

  1. Ihana remppa, lopputulos on varmasti loistava, sitä odotellessa :) Tepa Seinäjoelta

    VastaaPoista
  2. Mukavia suunittelu ja remppa puuhia sinulla siellä. Meillä on pihasauna ja siinä pieni huone jossa pienenpieni keittiö. Hiukan harmittaa näin jälkikäteen, kun niin pienen keittiöstä teimme. Silloin ajattelin että kyllä sitä sitten päätalossa voi kokkailla, mutta usein vaan huomaan että laskutilaa olisi hyvä olla enemmän. Toki kesällä kun on tuo "kesäkeittiö" käytössä niin selvää, mutta talvella isompaa keittiötä myös saunalla kaipailee.
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kävit blogissani. ♥
Kiitän kauniisti kommenteistanne,
muistathan kuitenkin nettiketin,
sekä olethan valmis seisomaan sanojesi takana
myös reilusti omalla nimelläsi. :)