"Pientä pintaremonttia!"

Tästäpä se nyt alkaa... Tämä meidän "Pientä pintaremonttia" -projektimme nimittäin. Ja huh! On pakko sanoa nyt heti alkuun, että kyllä ihan sairaasti on hommaa, mutta uskon ja toivon lopputuloksen olevan sitten kaiken vaivan arvoinen.
Kyllä, tuosta tulee vielä niin hyvä!


No mutta, ennen kuin loppuun päästään on hommaa vielä paljon, sen mekin (todellakin) huomasimme viimeistään eilen. Olohuoneen lattian osaltahan kaikki meni sanoisinkos jopa nappiin, toisin oli keittiössä. Siellä hommat eivät menneet niinkun Strömsö:ssä, eli keittiön lattia on osin aika huonokuntoinen ja menee siksi vaihtoon. Mutta, tämäkin jo toisaalta tiedettiin. Vanhoissa taloissa kun yleensä aina tulee vastaan niitä ylläreitä, ja etenkin noiden lattioiden suhteen oltiin kyllä aika varauksellisia. 


Nyt kuitenkin itse asiaan, eli kuvia alkutilanteesta. 
Ja hei, älkää aivan masentuko... Kyllä tämä tästä vielä iloksi muuttuu. :)) Tervetuloa seuraamaan meidän vieras/pihatalomme remonttia.

Ja tässäpä talon pohjapiirros, (laitoin sen nyt noin, kuten tuo talo tuossa tontilla sijaitsee) siihenhän on jo seuraavat muutokset tehty: 

- Eteisestä on napattu hieman tilaa vessaan, näin sinne saadaan mahdutettua myös suihku.
(Saunahan on tulossa tuohon ylätalosta jäävään osaan.)

- Autokatos on lisätty piha/vierastalon yhteyteen.
- Olohuoneesta on tehty käynti takapihalle, siihen on tulossa myös pieni terassi.No joo... Ensivierailu tässä talossa ei ollut mitenkään erityisen kutsuva, mutta me näimme silti heti tämän pienoisen mökin mahdollisuudet. 


(Seuraavat kuvat ensivisiitiltä.)

Lattiaa purkaessamme (sekä silmäillessämme sanoisinkos "mielenkiintoisia" putkiratkaisuja) uskoimme vielä voivamme pelastaa (tai ainakin osan siitä) alkuperäisen lankkulattian. Totuus kuitenkin paljastui eilen, lattia on osittain aika surkeassa kunnossa. Alapohja on myös osin uusittava ja perustuksia korjattava, joten se siitä alkuperäisestä lattian säilyttämisestä. Nyt me sitten päädyimme laittamaan kokonaan uuden lattian entisen tilalle, onpahan siltä osin turvallisempi fiilis, tiedetään sitten tarkkaan mitä lattian alla on.

Ja tadaa... Olkkari siinä kunnossa minkä me silloin ekalla kerralla näimme. Täynnä vuosien saatossa kerääntynyttä romua. Tässä talossahan ei oltu asuttu enää vuosiin, mutta onneksi oli kuitenkin pidetty ns. pitolämpö päällä, talo ei siten ollut kylmä eikä kostea. Emmekä ole löytäneet (kun olemme taloa tsekanneet ja purkaneet) talosta mitään viitteitä homeesta, hieman ns. fuskaamista on ollut, ne on onneksi myös aikoinaan korjattu. Mutta, näissä asioissahan on parempi katsoa kuin katua, ja kyllä tätä on tarkasteltukin.
Olkkari näytti eilen illalla tältä, eli melkein kaikki (paitsi mm. tuo uudenkarhea poppikone ;) ) on saatu roudattua vekka, lattiastakin on poistettu entinen laminaatti ja lastulevyt. Onneksemme täältä sentään paljastui vielä oikein käyttökelpoinen lattia, se tosin vaatinee aikamoisen hiomisurakan ennen maalausta. Tarkoitus on maalata tämä lattia helmenharmaaksi.Näillä suunnitelmilla tänään. Hommaa siis on ja paljon, mutta kyllä siitä vielä hyvä tulee. Seuraavaksi on vuorossa niitä talon tapetti & muita suunnitelmia. 


See you,tiina

Kommentit

Anonyymi sanoi…
Varmasti lopputulos on kaiken työn arvoinen sitten! Uskon, että hyvä siitä tulee! Kiva seurata tätä remppaa :) Tepa Seinäjoelta
Tiina sanoi…
Kiitos vain tsempistä. 😊❤️ Jospa tämä projekti joskus valmistusi. 😄
Anonyymi sanoi…
Vau mikä projekti.Mä tykkäisin myös tuollaisesta,siinä näet todellakin kätesi työn tuloksen.Hienoa kun laitoit lähtökohtakuvia.Olen niin varma,että tulos on yhtä upea kuin varsinainen kotisi.Tsemppiä! Terv.Päivi
Tiina sanoi…
Tässä todellakin näkee oman työnsä jäljen. Ja nämä lähtötilannekuvat on kivat, näistä sen muutoksen näkee oikein konkreettisesti, samoin alkufiilarit/tilanne välittyvät myös teille lukijoilleni. 😄