Gluteenitonta omenapiirakkaa!

Sateista tiistaita toivottelen täältä, eivät ne vaan sen kauemmin jatkuneet ne ihanan aurinkoiset syyssäät. Harmi juttu, sillä kyllä se auringonpaiste vaan olisi se kivempi juttu. Noh, minkäs sille voi, näillä on mentävä. 


Mutta, mainitsin eilen postaavani tekemästäni omppupiirakasta, joten tässäpä se nyt tulee. Ja omaa kroppaani säästäen tein sen gluteenitomana versiona, eipähän tarvitse sen suhteen kärsiä vatsakipuilusta. 




Gluteeniton omenapiirakka:

Pohja:

4 isoa kananmunaa
3dl sokeria
5dl gluteenitonta jauhoseosta
1/3 tl ksantaania
2tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
1dl kermaa/maitoa
1dl sulatettua voita/margariinia
omenoita lohkottuina 
(pihapuun omenat ovat aika pieniä, joten niitä meni n. 7-8kpl)


Muruseos:

1 kananmuna
1dl vehnäjauhoja
0,5 kaurahiutaleita
1dl sokeria
1tl kardemummaa
1tl kanelia


Lisäksi (makusi mukaan) päälle vielä mysliä ja suolapähkinöitä. 


Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jauhoseos vuorotellen (vähitellen sekoittaen) voisulan ja kerman kanssa munavaahdon joukkoon. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle. Laita lohkotut omenasiivut taikinan päälle limittäin. Sekoita muruseoksen ainekset kulhossa ja ripottele seos, mysli ja suolapähkinät omenalohkojen päälle.



Paista n. 180 -asteessa kunnes piirakka on saanut kauniin ruskean värin.


Tarjoa vaniljakastikkeen tai -jätskin kanssa. 












Kommentit

Anonyymi sanoi…
Nam...mitä herkkua! Tepa Seinäjoelta
Kaura sanoi…
Mutta missä vaiheessa nuo omenat laitetaan? Ja paljonko niitä laitoit?
Kaisa sanoi…
Kiitos tästä gluteenittomasta reseptistä. Tuleekin heti viikonloppuna testiin!
Tiina sanoi…
Hyvää oli. 😊
Tiina sanoi…
Hyvää oli, joten kannattaa ehdottomasti kokeilla. 😊
Tiina sanoi…
No voihan, omppulohkot olivat kadonneet bittiavaruuteen. 😄