Toive

Asuntomessut loppuivat viime viikonvaihteessa, mutta postaan silti vielä nämä pari kuvaamaani kohdetta, ja ensimmäisenä näistä on tämä Kontiotuotteen Toive. Talohan on tosiaankin Kontio -hirsitalo, jonka messusisustuksen on suunnitellut Piia Kalliomäki. "Kontio Toive on unelmien koti liikunnalliselle pariskunnalle, jonka lapsista suurin osa on jo lähtenyt maailmalle. Rakennuksen pohjaratkaisu mukautuu arjen erilaisiin tarpeisiin; avara keittiö-olohuone mahdollistaa yhdessäolon isollakin porukalla. Vastapainona makuuhuoneet tarjoavat yksityisyyttä ja tilaa rauhoittumiselle."Tässä talossa on minun makuuni juuri nappi keittiö, vaaleiden sävyjen rakastajana tykkäsin siitä aivan kympillä. Hirsitalot noin yleisesti ottaen eivät ehkä ole se omin juttu, (paitsi mustana tai valkoisena kesämökkinä se olisi mielestäni aivan unelma) tai lähinnä talon sisäpuolta tässä ajattelin. Vaikka itsellä olisikin hirsitalo (tai sellaisen rakentaisin/rakennuttaisin) niin silti laittaisin sinne myös maali/tapettiseinää. Samoin itse tykkään hirsitalon ulkovärityksistä eniten siitä perinteisestä harmaasta, sellainen harmaa Kontio -talo on muuten eräällä ystävättärelläni, joten siltä pohjalta on helppo ihan livenäkin verrata tätä ulkoväri -asiaa. Samoin kylppärin (& kodarin, sillä jotenkin sitä tuntui olevan jo liikaakin) marmori ei ollut se oma juttu, mutta vaalea sauna taas oli niin hieno, siitä tykkäsin todella paljon. Talon yläkerta oli kokonaan avointa makkaria, (kylppäriä lukuun ottamatta) siihen en myöskään ollut kovin ihastunut, minä kun haluan sen makkarin olevan sellainen suljettava soppi. Siten hiukan omaan korvaan särähti tuo; "makuuhuoneet tarjovat yksityisyyttä" -lause, se yläkerran makkari kun oli tosiaankin yhtä avaraa tilaa, eli mielestäni siitä kyllä se yksityisyys puuttuu. (?) Lopuksi teen tähänkin sen oman summarummini; keittiö sekä sauna olivat mielestäni aivan ihanat, sekä muutoinkin sisustuksessa käytetyt vaaleat ja pehmoiset sävyt/jutut. Kaunis koti kaikkinensa, aivan varmasti asukkaidensa näköinen ja heidän toiveidensa täyttymys.

Tässäpä teillekin tämä;


Kontio ToiveNäillä tänään.


Aurinkoa maanantaille.


tiina

Kommentit

Anonyymi sanoi…
Hmm...ihanaa tuo vaaleus, mutta hirsi ei ole myöskään minun juttuni. Veljelläni on Honkarakenteen hirsitalo. Minä myös pitäisin enemmän sisäpuolella muusta, kuin hirsiseinistä. Tepa Seinäjoelta
Tiina sanoi…
Talon vaaleudesta tykkäsin minäkin, etenkin keittiöön ihastuin ikihyviksi. Aivan upea, mielestäni tämä todellakin oli messujen kaunein keittiö. ♥ Aurinkoisia terkkuja sinne. :)
Tiina sanoi…
On se, suorastaan ihana. 😊❤️