New dreams!

Nyt uskallan jo paljastaa näitä niin innostavia uutisia. Tai no joo... Kuvia kun katselen,  niin en tiedä pitäisikö olla innoissaan vai aivan kauhuissaan?!!! Että mihinköhän sitä on taas päätänsä työntämässä! No mutta siis... meidän iloksemme meille tarjottiin mahdollisuutta ostaa meidän naapurista tuo pienoinen tontti, (tontti on vielä pienempi kuin tämä meidän, alaa palstalla on n. 400m2) ja tätä aikamme tuumailtuamme päätimme sitten tarttua tähän juttuun. Tai oikeastaan ei tässä mitään miettimistä edes ollut, sillä tätä mahdollisuutta olimme jo monesti miettineet/toivoneetkin. Ja meidän tarjouksemme tontista on nyt sitten hyväksytty, joten kai tässä sitten pitää toden teolla miettiä näitä remppajuttuja eteenpäin. Hui!


Tässä näkymiä tontilta tuohon tielle/järvelle. Teimme muuten aikamoisen niitto -urakan tuossa, kaksi päivää huhkimme ensin viikatteen ja raivaussahan kanssa ennen kuin pääsin ruohonleikkurin kanssa tontin kimppuun. Uskottekos... Kylläpä kyljet hiukan sen jälkeen "huusivat hoosiannaa"!
Ja niin, tällä tontillahan sijaitsee kaksi rakennusta, tuo asuinkäytössä ollut (ylempi) talo ja vielä bonuksena tuo alempana oleva mökki. Ja kuten kuvista näkyy; rempattavaa riittää, että nyt voi vallan hyvin sanoa; "Onnea vaan valitsemallenne tielle!" :)) Suunnitelmia on tässä (sekä kunto/tilannekartoitusta) viikkojen kuluessa tehty, eli pläänit rakennusten suhteen ovat tällä hetkellä seuraavat: Ylemmästä talosta puretaan huonokuntoinen asumis (toinen) -kerros, jäljelle jäävät ensimmäisen kerroksen (kuvassa rappujen takana) puusauna, pieni saunan eteinen/pukeutumistila, (tuleva) takkahuone ja oikealla oleva halkoliiteri. Myös palju on tarkoitus roudata tähän uudelle tontille, lyhenee sitten matka kipaista ulkosaunasta paljulle. 


Samoin haaveissa siintää edelleenkin pienoinen (vanhoista ikkunoista tehty) kasvihuone parine kasvilavoineen, mutta kaikki aikanaan.

No mutta, se siitä. Nyt palataan takaisin näihin olennaisiin asioihin.
Ja tästä alempana olevasta talosta (näillä näkymin, jos ei mitään ylitsepääsemättömiä yllätyksia tule) rempataan sellainen piha/vierastalo, ja tässä talossahan on eteinen, wc, pieni makkari, keittiö ja olkkari, tilaa yhteensä on himppasen vajaa 50m2. Voi että, nyt vaan sitten hihat heilumaan, sillä näen tämän jo sieluni silmissä niiiin valmiina. Ja totta kai.... Tapetitkin on jo funtsittu valmiiksi. Mutta koska näissä vanhoissa jutuissa todellakin tulee aina vastaan niitä ylläreitä, niin oikeasti nyt mennään hissukseen eteenpäin, puretaan (mm. lattiaa) ja katsotaan miltä rakenteet syvemmällä näyttävät, näillä näkymin kuitenkin ihan kuivilta ja vielä pelastettavissa olevilta.


Ja kuten kuvasta näkyy, on ajan hammas iskenyt "hiukan" myös tuohon aitaan, joten sekin joutuu tietty uusintalistalle. Talon katon toinen puoli oli uusittu vasta pari vuotta sitten, tämä puoli (kuten näkyykin) kaipaa kipeästi uusimista. Talo tulee toden näköisesti vaalean harmaaksi, tai sitten saa jäädä tuollaiseksi vaalean siniseksi. Minä puoltaisin tuota jo ollutta väriä, toinen osapuoli taas tuntuu kovasti liputtavan sen harmaan puolesta, mutta saa nyt sitten nähdä miten käy. Olisihan tämä kyllä harmaanakin oikein soma, tosin siihen ulkomaalaukseen paneudumme varmaan sitten ensi kesänä, ensin on sitä purkamista ja purkamista ja purkamista, sitten tehdään lattiaa, uusitaan keittiötä, maalataan katot, laajennetaan wc,  ja käsitellään kaikki sisäpinnat uusiksi. Eli lista on todellakin piiiiiitkä..... Mutta... Ihan mieletöntä on nähdä mitä tästä tulee, sormet suorastaan syyhyävät innostuksesta!

Näillä unelmilla ja suunnitelmilla tänään, nyt otan sorkkaraudan ja ruuvarin käteen ja lähden purkuhommiin.See you,tiina

Kommentit

 1. Aivan mahtavaa! Onhan siinä urakkaa, mutta hieno homma joka tapauksessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti. ❤️ Jep! Vaatinee "hieman" pintaremppaa, verta ja hikeä. Ja aivan varmasti jossakin vaiheessa niitä kyyneleitäkin. 😳🤔😂 Mutta, hyvä siitä vielä tulee. 😊

   Poista
 2. Oi ihanaa! Innolla odottelen postauksia kuinka remppa etenee... Minäkin jotenkin jo nään nuo sellaisina sinun näköisinä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anski, voi kiitos! ❤️ Täällä ollaan jo aivan innoissaan, tosin tapetoinnin ja sisustamisen edellä on vielä "pari" pikku muuttujaa... 😂

   Poista
 3. Wautsi...wau...kuulostaa mukavalta projektilta, kun lopputulos siintää silmissä :) Varmasti hirmuinen urakka, mutta hiljaa hyvä tulee! Kiva seurata kuulumisia, kuinka hommat etenee. Onneksi sinulla on kätevä mies kaverina <3 :)
  Terveisin Tepa Seinäjoelta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tepa kiitos. 😊❤️Lopputulos todellakin siintää silmissä, sinne tosin on vielä niin pitkä matka. 😄

   Poista
 4. Oi kun ihana projekti! Meillä ollut vähän samantyylistä omalla, isäni rakentamalla mökillä jo kolmisen vuotta, nyt alkaa olla viittä vaille valmista. Tsemppiä touhuihin ja täällä innokkaana seurataan edistymistä!
  Päivi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä alkaa sitten olla jo valmista, me täällä vasta alkumetreillä. 😄 Loputon suo taitaa alkaa... 🤔😂

   Poista
 5. Varmaan on mielenkiintoinen projekti ja paljon työtä mutta lopputulos on varmasti kaunis:) mielenkiinnolla seuraan edistymistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, mielenkiintoista tulee varmasti olemaan. 🤔 Kauhulla jo odotan... 😂 Toivottavasti myös joskus tulee valmista. 😊👌🏻❤️

   Poista
 6. Iiiiihana projekti ❤️👌👍🏻

  VastaaPoista
 7. Hienoa, että sulla on mielenkiintoa tarttua noin mittavaan projektiin ja ihanaa seurata miten remppa etenee. Tykkään tyylistäsi kovasti, ja toivottavasti laitat tiuhaan päivityksiä. Voit siis jatkossakin varautua "kylkikipuihin" :) Onnea matkaan!

  t.ansku

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kävit blogissani. ♥
Kiitän kauniisti kommenteistanne,
muistathan kuitenkin nettiketin,
sekä olethan valmis seisomaan sanojesi takana
myös reilusti omalla nimelläsi. :)