Instrun juttuja

Indieplacen keväisessä bloggaritapahtumassa pääsimme taas sovittelemaan Instrumentarium:n  kevään silmälasi- ja aurinkolasimalleja. Ja kuten aina, niin vakkaristi silmälaseja käyttävälle tämä oli taas ihan superkiva juttu. Kun silmälasit ovat nuoruudesta saakka kuuluneet tähän jokapäiväiseen elämään niin niihin vaan haluaa välillä sitä vaihtelua. Postaus on tehty yhteistyössä Instrumentarium:n kanssa.

Instrumentarium -valokuvat: Sanni Riihimäki.Heritage Spactacles of time -mallisto matkaa kehysmallistossaan juhlistamaan eri aikakausien trendejä. Sukelletaan 1930 -luvulle, jossa kehyksiä alettiin ensimmäistä kertaa valmistaa muovista. Kehysmalleista pyöreät pokat olivat juuri "se juttu." Samoin kehyksissä nähtiin uutuutena myös kultaa ja hopeaa, ne toivatkin yksilöllisyyttä perinteisiin metallikehyksiin. 1940 -luvulla sota vaikutti myös kehysmuotoiluun, sillä ne lentäjien tarpeisiin suunnitellut pilottilasit kun olivat myös muiden trenditietoisten valinta. Ja aurinkolaseissahan tuo pilottimalli pitää pintansa vuodesta toiseen, se todellakin on se ajaton ja iätön malli, aina muodikas.


Omissa muistoissani pilottilasit tuovat mieleeni tietenkin sen niin ihqun Tom Cruisen ja Top Gun -elokuvan, joten ne pilottilasit olivat todellakin myös minun nuoruuteni must -juttu. Ja ovat näköjään edelleenkin, sillä kaapista löytyvät tälläkin hetkellä nämä (minun mielestäni) "ne ainoat oikeat pilottilasit", eli Ray Ban:n valmistamat pilottimallit. Nuo omani ovat tosin hieman uudemmalla twist:llä kuin ne orginaalit. 1950 -luvulla naisten kehysmuoti muuttui kissamaiseksi ja yksilöllisemmäksi. Geometriset ja suoralinjaisemmat kehykset taas tulivat muotiin 1960 -luvulla, niiden suoralinjaisten klassikkojen asiallinen tyyli onkin säilyttänyt suosionsa vielä näihin päiviin saakka.
Näistä kevään uusista trendimalleista huomasin taas valitsevani nuo 1960 -lukua edustavat asialliset kehykset. Nämä tummat ja simppelit jutut ovat vaan sitä ominta tyyliäni. Vaatteiden puolesta en sitten olekkaan niin orjallisesti 60-luvun tyylin noudattaja. Pidän kyllä "Kennedymäisistä" jakuista ja mekoista, mutta silti näiden kyseisten vuosilukujen vaatemuodista viehättävät enemmän esim. 30-luku; ne kauniisti leikatut leningit ja hyvin istuvat jakkupuvut. Samoin 40- 50 -lukujen naisellisen kapeat hameiden vyötäröt ja kauniisti liehuvat kellohelmat näyttävät mielestäni oikein kauniilta. Se oma tyylini on ehkä kuitenkin enemmän sellainen naisellisemman oloinen.
Ja Katin kanssahan me oltiin näköjään aika saman tapaisilla linjoilla, molemmat kun tosiaan valittiin nuo suhteellisen simppelit tummat kehykset.

Lisää Instrumentarium:n keväisiä kehysfiiliksiä meidän BID 2017 -tapahtumassa näet tässä olevalta videolta.Näillä kevään uutuus  -kehysjutuilla mentiin tänään.


Mukavaa maanantaita kaikille.tiina

Kommentit

  1. Kivat kuvat! Täällä pitäis lähteä uusia kehyksiä aurinkolaseihin valkkaamaan, ei tule olemaan helppoa! :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Kaisa. Sama juttu, nyt pitää mennä ihan Instrun liikkeeseen niitä katsomaan. 😊

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kävit blogissani. ♥
Kiitän kauniisti kommenteistanne,
muistathan kuitenkin nettiketin,
sekä olethan valmis seisomaan sanojesi takana
myös reilusti omalla nimelläsi. :)