Appelsiinia ja valkosuklaata

Täytyy myöntää... Nyt olen taas aivan koukuttunut tähän appelsiinin ja valkosuklaan komboon, jotenkin kai tämä kevät (ja tietty pääsiäinenkin) saa sen aikaan. Ja niin... Toisaalta... Onhan se näinkin; aivan sama mihin leipomukseen valkosuklaata laitat - se on vaan aina hyvää. Viipaleleivät on olleet meillä aina "se juttu", ja tällä tarkoitan lapsuudenkotiani. Meillä oli (yleensä vadelmamarmeladilla tehtynä) niitä lähes aina, jouluna ja juhannuksena, sekä aivan kaikissa kekkereissä. Olen siis kasvanut viipaleleipien siivittämänä. :)) Nyt aikuisena olen itse sitten kokeillut noita milloin milläkin marmeladilla, ja  aina ne on yhtä hyviksi havaittu. Jouluna laitan niihin luumua, keväällä vannon sen perinteisen vadelman nimeen, myös omppu sopii noihin vallan mainiosti. Tämä on todellakin minulle se yksi luottojuttu; takuuvarma herkku. Näin pääsiäisen aikaan virittelin kokeeksi tätä uutta settiä, eikä tulos ollut ollenkaan huono. Päinvastoin, nämä ovat niin herkkuja. 
Viipaleleipien taikinan ohjeen löydät esim. täältä. Sitten vain vaihdat marmeladin appelsiiniseen, sekä pursotat pikkuleipien päälle sulatettua valkosuklaata, tai sokerivesikuorrutetta, mikä siis näihin alunperin kuuluukin. Samoin koristelet makusi mukaan, itse käytin nyt osaan noita keväisen pastellisia nonparelleja. Gluteenittoman pikkuleipäohjeen löydät esim. tästä. Ja hei... Jos et millään viitsi/ehdi/jaksa tehdä taikinaa itse, niin osta silloin kaupasta valmista murotaikinaa (tavallista tai gluteenitonta) ja "oikaise" vähän, sillä kyllä ne toimivat niinkin, kokeiltu on myös sitä. 
Näillä herkuilla tänään. 
Mukavaa keskiviikkoa kaikille.tiina


Ja psst...
Se siitä keväästä.... Meillä on taas viime yönä satanut lunta.
Ou no!


Kommentit

 1. Näyttää hyvältä, pitää kokeilla näitä! Täällä myös ollut todella kylmää, parina päivänä satanut vettä, räntää ja tuullut kylmästi! Nyt on -2 ja aurinko paistaa. Mukavaa päivää! Tepa Seinäjoelta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyviä olivat. :) Kevät on tainnut jäädä jonnekkin matkan varrelle...

   Poista
 2. Valkosuklaa ei kyllä koskaan petä! Ja, oi kun tuli mummu näistä viipaleleivistä mieleen, hän teki aina lapsena ja hyviä oli. Pitäisköhän kokeilla tehdä itsekin? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei todellakaan petä. 😄 Meillä tosiaan äiti teki näitä aina, mummo sitten oli lusikkaleipien kannalla. Hyviä ovat molemmat. Kannattaa tehdä, olivat kyllä niin hyviä. 😋

   Poista

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kävit blogissani. ♥
Kiitän kauniisti kommenteistanne,
muistathan kuitenkin nettiketin,
sekä olethan valmis seisomaan sanojesi takana
myös reilusti omalla nimelläsi. :)