Plans and dreams...

Sisustuskärpästä kutkuttaa.... Ja kovin kutkuttaakin. Sen puitteissa kävin taas netin ihmemaailmassa kurkkailemassa sellaisia oman oloisia asioita, vähän sillä; "nämä me oikeasti tarvittais" -asenteella. Ja niin... Kuten aina; sattuipa sieltä tietty löytymään myös sellaista tahtoisin ja haluaisin -kategoriaan kuuluvaa juttua. Ainahan sitä tuppaa niin käymään. No mutta, tässäpä kuitenkin niitä omia valintojani.
1. Kaappi

Keittiön ja ruokailutilan välille tarvitsisimme kaapin, jonkinlaisen ovellisen sellaisen. Nythän siinä on tuo vanha v. sininen avohylly, ihan toki passeli sekin, (etenkin jos maalaisin sen valkoiseksi) mutta haluaisin nuo kaikki nuo hyllyssä olevat romppet ovien taakse. Tuohon matalaan rustiikkiseen ihastuin täysin, sen yläpuolelle jäisi kivaa ilmavuutta.Kuvat: Huonekalut/peilit/tyynyt/matot/valaisimet; EllosJotexIkea. Julisteet; Desenio.Toisaalta taas tämä musta korkeampi vitriini antaisi enemmän sitä kaivattua (ja todella tarpeellista) astioiden säilytystilaa. Kuvan vitriiniä on saatavilla myös valkoisena ja harmaana, ihania ovat kaikki värit. Ehkä noista kuitenkin aprikoisin tuon kuvan mustan ja sen valkoisen välillä.


2. Seinävalaisin
Yläkerran aulaan tarvittaisiin kipeästi jonkinlainen seinävalaisin, näin olisi aika paljon mukavampi istuskella (ja etenkin lukea) sohvan äärellä.


3. Matto
Uusia mattoja olen kurkkaillut, pari entistä kun on koon (ja muun huonon tänne soveltuvuuden) johdosta laitettu kiertoon. Uudet juuttimatot olisivat kesäksi aika jees, ne entiset (jo vähän huonoksi meneet) voisi sitten huoletta laittaa tuohon terassille.
Samoin entisen ryijymaton myytyäni (tänne kotiin olleen väärän koon vuoksi) katselin jotain samantyyppistä tilalle. Tanger -matosta (oik. ylhäällä) on tainnut tulla se viimeisin "blogimatto", tai näin olen siitä ainakin bloggareiden suosion perusteella ajatellut. Sen verran usein tuo matto on postauksissa vilahdellut. Ja oikein kaunishan tuo matto onkin, sitä itsekkin katselin. Valitettavasti meille ei käy tuokaan, tänne kun tarvittaisiin mieluimmin kaksi 140x200 -kokoista mattoa, tai sitten yksi suurempi ja toinen pienempi. Mielestäni samassa tilassa olevien mattojen täytyy olla samanlaiset, tai ainakin samantyyliset. Ne värien (ja matskujen) sekoittelut eivät ole minun juttuni. Ja tuossahan (Tanger -matossa) taisi pienin koko olla 160x230. No katsotaan... Jospa jostakin  toisesta mallista löytyisi meillekkin sopivat koot, eiköhän.

4. Keittiönpöytä/tuolit
Tämä on se meidän kodin suurin brobleemi, keittiön pienuus. Keittiössä kun on ollut jo sen monen monen monta pöytää, viimeisinkin kokeilu on jo saanut uuden kodin. Tytär nimittäin tarvitsi itselleen omaan keittiöönsä sivupöytää/aputasoa, joten äitihän sen sitten tietty hänelle täältä antoi. (kuinkas muuten) Nyt on taas keittiössä yksi (vanha) kellarissa säilytyksessä ollut pöytä, ja sehän on pieneen keittiöön aivan liian suuri. Eli jonkinlainen pieni pöytä olisi hakusessa. Kuvan pöytää ihastelin, taitaa kuitenkin olla meille liian suuri. Tuolitkin kelpuuttaisin meille, ovat juuri sitä tykkäämääni tyyliä.5. Kenkäkaappi
Yläkertaan olen ajatellut jossakin vaiheessa hankkia kenkäkaapin, sille olisi juuri passeli paikkakin oman työhuoneeni seinustalla.  Se säilytystilan puuten kun vaivaa (kuten vanhoissa talossa on säilytysongelmaa muutenkin) myös kenkien säilytyksessä. Ja kaapin yläpuolella laittaisin tuollaisen pyöreän peilin.
6. Tyynyjä
Ei ole koskaan liikaa. Vai onko? No ei minun mielestäni. Niillä saa niin helposti kivaa vaihelua kotiin. Näihin tummiin (ja hieman etnisiin kuvioihin) ihastuin, sopisivat niin hyvin meidän kodin värimaailmaan.7. Juliste
Tove Frank:n julisteisiin hurmaannuin netissä pyöriessäni, jonkin hänen julisteistaan voisin todellakin oikein mielelläni hankkia meille.


8. Olohuoneen pöytä
Olohuoneeseen pitäisi saada pienempi pöytä, tämä nykyinen (on muuten myynnissäkin, joten vink vink) kun on tänne aivan liian suuri. Sen tilalle voisin hankkia tuon valkoisen simppelin pyöreän pöydän, tai sitten vastaavan oloisen mustana. Itse asiassa sellaisen vanhan löysinkin meidän Fb:n kirpparilta, tänään olen sitä menossa katsomaan. Pitäkäähän peukut pystyssä, toivottavasti se olisi meille passeli.

Näillä suunnitelmilla/haveilla tänään. Saa sitten nähdä mitä näistä (ja milloin) toteutuu... Vai toteutuuko mikään. No sen näkee sitten tulevaisuudessa.Nyt toivottelen täältä lumisateen keskeltä oikein mukavaa tiisaita.


Palataan taas,


tiina


Kommentit

 1. Wau...olipa ihania tavaroita, kaikki näytti hyvältä :) Toivottavasti löytyy sopivia kokoja? Mukavaa päivää ja hyviä löytöjä kirppikseltä! Tepa Seinäjoelta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eikös?!!! Ihastuin (yllättäen ;)) ) noihin kaikkiin. Yhdet matot sitten tilasin, saa nähdä miltä näyttävät livenä, ja käyvätkö ne ylipäätänsä meille. Kiitos vain, pöytä on bongattu Fb- kirpparilta, eli käymme myyjän luona tsekkaamassa pöydän, onko siis ok. (?) Toivottavasti on, sillä se olisi meille juuri passelin kokoinen. Muksua tiistaita sinne. :) ♥

   Poista
 2. Iiiihana tuo eka kaappi ❤❤❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No todellakin on, siis aivan ihana!!!! ❤❤❤

   Poista
 3. Mukavia haaveita. Kenkäkaappi on täälläkin etsinnässä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielestäni niin ihania ovat kaikki. Ja niin.... olisivat niin kivoja ja tarpeellisiakin jopa. :) Sama juttu täällä, kenkäkaappi olisi siinä ensimmäisenä listalla.
   Muksua viikkoa sinne.

   ♥ -Tiina

   Poista

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kävit blogissani. ♥
Kiitän kauniisti kommenteistanne,
muistathan kuitenkin nettiketin,
sekä olethan valmis seisomaan sanojesi takana
myös reilusti omalla nimelläsi. :)