Sairaan hyvää!

Päätin eilen ilahduttaa "raksaopea" pienellä synttärikakulla. Arveluttava juttu, meinaan tuo leipominen, kun minullehan näissä on se lankeamisen vaara. No päätin sitten kuitenkin leipoa, ja tein hänelle pienoisen naked cake:n. Koska mielestäni edelleenkin se kombinaatio; suklaa-mustaherukka on se ihan paras, (ja tiedän sen olevan hänen lempparinsa) joten sillä lähdin jälleen liikeelle. Ja voi jösses... kun tulikin sairaan hyvää!


Niinpä!
Ja mitenkäs kävikään... No lankesin (!) sitten myös itse maistamaan pienen palan, kun eihän tuota vaan voinut olla maistelematta!!! Ja tässähän se taas tuli koetuksi, se jatkuva kamppailu sen sokerin kanssa, kun pitäisi oman hyvinvoinnin puolesta olla (ehkä (?) kun luulen tuon sokerin olevan yksi syy kroppani ongelmiin) ilman sokeria/muita herkkuja. Mutta miten muka voi olla tätä maistamatta? Ei mitenkään, tai sitten minulla on vaan liian heikko luonne. No joo... mutta synttärisankari tykkäsi kakusta todella paljon, ja sehän se lienee pääasia. Ei kai sitä voi muuta perhettä herkkulakkoon laittaa... Vaikka ei itse aina voikkaan noista nauttia. :))
On tämä kyllä aikamoista tasapainoilua tällaisella ruokaongelmaisella, kun ei minusta oikein sellaista totaalikieltäytyjääkään taida saada. No... ehkä se vaan pitää koettaa löytää se tasapaino tämänkin asian suhteen.







No mutta palataanpas takaisin tähän kakun ohjeeseen...
  "Vatsaongelmaisena" tein tuon pohjan suoraan gluteenittomaksi. Kakun sisälle laitoin sitä mustaherukkahilloa a' la home made (Ei tosin ole minun tekemääni, on lahjaksi saatua.) ja valkosuklaakermaa, päälle koristeeksi mustaherukoita ja rouhittua valkosuklaata.


 Oijoi! 






 Ohjeena käytin samaa kuin ennenkin, eli täältä K-ruoka -sivuilta löytyvää ohjetta.
(Jauhot vain vaihdoin gluteenittomiksi jauhoiksi.)









Hieman taas tein kyllä oman pääni mukaan, eli lämmitin sen vispikerman (2dl) kattilassa, sitten paloittelin suklaan (1-levy) joukkoon ja annoin seoksen jäähtyä hetkisen huoneenlämmössä. Sitten laitoin kerman jääkaappiin, annoin sen olla siellä n. tunnin. Lopuksi vatkasin kerman vaahdoksi. Täytteen (sama juttu; 2dl vispiä, 1-levy suklaata) vatkasin kiinteämmäksi vaahdoksi, ja tuon päälle jäävän kerman taas jätin tarkoituksella tuollaiseksi löysemmäksi, sillä halusinkin sen hieman valuvan kakun päältä. 



Synttärisankari ja neiti tykkäsivät, ja onhän tämä kyllä minunkin mielestani ihan nappi kombo.
Eli meillä syötiin sitten näin terveellistä iltapalaa... :))

Ai niin... se edellinen vadelma-suklaa naked cake löytyy täältä.

Nyt toivottelen oikein mukavaa torstaita kaikille.


See you,


tiina

Kommentit

  1. Hyvältä ja herkulliselta näyttää, lisäksi päivänsankari, sekä muut osalliset olivat tyytyväisä, niin kaikki hyvin. Päivänsankarille onnittelut <3 Tepa Seinäjoelta

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kävit blogissani. ♥
Kiitän kauniisti kommenteistanne,
muistathan kuitenkin nettiketin,
sekä olethan valmis seisomaan sanojesi takana
myös reilusti omalla nimelläsi. :)