Vanilja-herukkapiirakka

Olen saanut viime aikoina kotoa sanoisinkos hieman "huutia", nimittäin sitä huutia on tullut siitä kadonneesta leivontainnostuksestani. Tai lähinnä olen saanut sellaista hyväntahtoista muistutusta viime syksyn leipomuksistani, meillä kun silloin oli tarjolla milloin minkäkinlaista torttua. Oli oikein kunnon potpourri loppukesän marjaleivonnaisia. Noh... mitä ne nyt niitä vanhoja kaivelemaan! Ja tiedättekös.... hitsit kun on huono juttu siinä suhteessa tämä blogin pito, täältä ne perheenjäsenet voivat sitten suhteellisen sujuvasti muistutella niistä tekemistä jutuista, nimittäin niinhän sitä kävi tässäkin tapauksessa. Täältä se on kuulkaa kaiveltu ne vedelmaleivokset ja juustokakut!!! No nyt hys hys... päätän yllättää iloisesti "raksaopen", leipoa pitkästä aikaa jotain. Ja päädyin sitten tällaiseen extempore tehtyyn vaniljajogurtti-punaviinimarjatorttuun, toivottavasti hänelle nyt sitten kelpaa tämä leipomus. :)) (?)
* Red Berries *
Pohjan ohjeen nappasin täältä Valion sivuilta, tein vain piirakan irtopohjavuokaan.


Painelin taikinan irtopohjavuoan pohjalla ja reunoille, sitten lisäsin kerroksen punaherukoita. Lopuksi kaadoin täytteen herukoiden päälle, ja tein muuten omassa piirakassani sen täytteen tuplana, halusin mukamas tehdä tästä omastani enemmän kakku- kuin piirakkamaisen. (No eipä tuo silti kyllä sen kummoisempi taida paksuudeltaan olla. ) Ja tuo paistoaika meidän uunissa oli kyllä liikaa, mielestäni reunat tulivat aivan liian tummiksi, tai sitten lämpötilaa olisi pitänyt laskea. TAI sitten olisi pitänyt jättää menemättä välillä yläkertaan.... EIKÄ jättää sitä piirakkaa uuniin!!! Niin... tähän..kin päivään mahtui sitten niitä "ruskeatukkaisen blondin tarinoita" vol. tsiljuuna. Heh!

Mutta anyway, piirakka oli oikein hyvää,
toivottavasti se maistuu myös muille meidän perheen jäsenille. Muksua aurinkoista loppupäivää,tiina


P.s
Muuten se ko. viime vuoden Viinimarja-valkosuklaatorttu löytyy sitten täältä

Kommentit

  1. Näyttää kyllä herkulliselta ja varmaan maistuu koko perheelle! Minulla myös tuli liian tummat reunat (kiertoilmauuni) olisi pitänyt olla pienempi lämpötila....unohdin! :D Tepa Seinäjoelta

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kävit blogissani. ♥
Kiitän kauniisti kommenteistanne,
muistathan kuitenkin nettiketin,
sekä olethan valmis seisomaan sanojesi takana
myös reilusti omalla nimelläsi. :)