Luovutan!

Nimittäin ihan just tämän keittiöpöytä -taistelun. Ja piste. Pakko se nyt on myöntää, (sen ruokapöytäkokeilun VOL. kuudennen jälkeen) ei tähän meidän kirpun kokoiseen keittiöön vaan oikein mahdu minkäänlainen pöytä, ei edes se edellinen ovaali. Heivasin nimittäin senkin tässä pari päivää sitten ns. mäkeen... Kun tilaa ei vain yksinkertaisesti ole, sitä ei sitten ole. Alakerran varasto-kellarista kaivelin vanhat Iikkeasta ostetut pukkijalat ja maalasin pätkän entistä työtasoa valkoisella huonekalumaalilla. Nyt sitten mennään/kokeillaan tätä köökkiä näin.


Katsotaan onko tämäkin tsydeemi liian leveä, sitten seuraavaksi tulee varmaan pienen pieni klaffillinen aputaso... Ja sitten... Ei varmaan mitään, ei minkäänlaista pöytätasoa koko keittiöön, kaikki ruokailu ym. tapahtuu ruokailutilassa. Mutta kun olen niin samperin laiska niitä astioita sun muita koko ajan roudaamaan sinne. Ja se pienen pieni aamupalapöytä kun kuitenkin olisi ihan kiva olla keittiössä, tai ehkä se on vaan tottumuskysymys. (?) Missä te syötte aamupalanne, keittiössä vai ruokailutilassa?


Nyt sitten vain seurataan ja katsellaan miten tämä tsydeemi tässä toimii, ja senhän näkee sitten vain aikanaan. Väliä tuossa kaapistojen välissä kun on tosiaankin vain 1,95, eli ei siihen kovin kummoista tasoa mahdu. Ei voi mitään. Nämä on niitä vanhan talon iloja. Noh... Helmi on Helmi, se pitää vain ottaa nyt siltä kantilta. 
Mutta mahdutaan me siinä nyt aamukaffet juomaan & lehti tabletilta lukemaan. Ja nuo neidithän ei oikeastaan koskaan syö aamupalaa meidän kanssa, ja jos milloin syövät me ruokaillaan sitten tuolla ruokailutilassa. Näillä "vatkailuilla" tänään.... 
Muksua alkanutta viikkoa myöskin teille.

tiina

Kommentit

 1. Kevyeltä ja sirolta näyttää, kyllä tuossa aamupala maistuu! Minä syön myös pienessä keittiössä aamupalan, syntymäkodistani olevan vanhan pienen pyöreän pöydän ääressä. Ruokailuhuone on lähellä, mutta yksin on tylsää syödä 2 metrisen pöydän ääressä :D Tepa Seinäjoelta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vain Tepa. Nyt ollaan siinä jo monen monta aamupalaa syöty, hyvin toimii tuokin pöytä. Eli näillä sitten mennään... Joo, muuten... kummasti sitä vaan ei tule tuonne ruokailutilaan mentyä, siellä kyllä mahtuisi istumaan. :))

   Poista
 2. Hei,
  Meillä otetaan syötävät lautaselle, kupponen käteen ja kipitetään syömään ruokailutilaan. Tarvittaessa ladataan syömiset tarjottimelle. Meillä ei mahdu minkäänlainen pöydäntynkä keittiöön. Tähän systeemiin oppii kyllä, kun aikaa kuluu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo... kyllä sitä varmasti tottuu siihenkin, mutta jotenkin se vaan tuntuu kankealta. Meillä tätä ruokailutilaa käytetään aivan liian vähän. Pitää varmaan alkaa skarpata sen suhteen, ihan turhaan on olemassa tämäkin huone, kun ei täällä oikeastaan ikinä kukaan syö/istu. :D

   Poista
 3. "ihanaa" kun jollakin muulla on postimerkinkokoinen keittiö ☺
  Sama ongelma, mutta ikean pikkuklaffilla mennään -tosin sitä ei voi enää kokonaan avata kun malm-lipasto muutti köökkiin, ei pääse enää toiselle puolen pöytää silloin. On tää ☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tää vaan aika snadi, tosin niinhän se on koko tämä koti. :))

   Poista
 4. Täältä katsottuna tuo näyttää hyvältä☺
  Meillä on rintamamiestalon keittiössä pöytä, mutta olen ajatellut, että sen voisi korvata nykyaikaisella saarekkeella. Saisi kaappitilaa lisää.
  Olkkarissa on iso pöytä, mitä käytetään jouluna ja juhlissa.
  Hyvin kyllä pärjättäis yhdellä isolla pöydällä, mutta se on tottumiskysymys. Keittiötä,kun on aina pidetty kodin keskuksena, minne kaikki kerääntyvät pöydän ympärille☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vain Hanne. Kuten jo tuolla monesti todettu, tottumiskysymyksiähän nämä vaan on. Meilläkin tuo ruokailutila on vähän niinkun turhan panttina, eipä sitä tule käytettyä kun juuri juhlissa ja jouluna. :)

   Poista
 5. Kivan näköinen on tuo aamupalapöytäsi, samoin kuin edellisessä postauksessa se Lidlen pöytä! Meillä on vain yksi iso ruokapöytä ja se on keittiössä eli kaikki ateriat syödään sen ääressä, oli arki tai juhla. Pöydän asentoa välillä käännetään, jos tarvitaan enemmän tilaa. Mutta nykyään meitä on säännöllisesti vain kaksi ruokailijaa. Välillä saatamme varsinkin kahvikupin kiikuttaa olkkariin:)

  Pirteää alkavaa syksyä toivottaen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vain Kissanminttu. Ja juu... kyllä minäkin sen kahvikupin kanssa vaellan, aika usein tulee mentyä esim. aamutelkkaa katsomaan kaffen kanssa. Muksua syksyä myöskin sinne. :)

   Poista
 6. Moi! Oletko kokeillut puolipyöreää pöytää ikkunan alle,seinään kiinnitettynä? Tai olisiko siinä edes tilaa sellaiselle? Näin sellaisen tässä heti sieluni silmin:) Siihen sellaiset Ikean mustat hieman kaarevat irtojalat. Sen ääreen saisi helposti kolmekin istumapaikkaa juuri noilla jakkaroilla, ja näkisi samalla ulos:) Sinä näppäränä saisit tehtyä/mitoitettua sen kannen itse, vaikka laudoista, alle rimat ja kuviosahalla oikeaan kokoon/muotoon. Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pöytää ei voi laittaa ikkunaseinälle, vasemmalla puolella kun on integroitu astianpesukone, (eikä se sitten mahdu avautumaan)oikealla taas avautuva kaappi, ja sehän ei sitten mahtuisi auki lainkaan. Eli ne vaihtikset on tässä minikodissa aika vähäiset. Mutta kauniit kiitokset kommentistasi. :) ♥

   Poista

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kävit blogissani. ♥
Kiitän kauniisti kommenteistanne,
muistathan kuitenkin nettiketin,
sekä olethan valmis seisomaan sanojesi takana
myös reilusti omalla nimelläsi. :)