Kesäinen Savonlinnani Part 1

Eilisessä postauksessa tästä jo kerroinkin, nimittäin omasta Savonlinna  -listastani. Tai oikeastaan tämän vinkkilistan on tarkoitus olla vihjeenä sinulle, pienoisena oppaana jos/kun näillä meidän kulmilla kesällä vierailet. Ideahan tästä vinkkilistasta lähti eräältä kouluaikaiselta ystävältäni, hän nimittäin asuu nykyisin tuolla maailman toisella puolen, (Haloo Helsinkiä lainataakseni :) ) joten hän pyysi minua kertoilemaan paikoista joissa Savonlinnassa käydessä kannattaa vierailla.
Ja tässä laatimassani listassa kyseessä ovat lähinnä kaupat ym. sellaiset kivat ruokapaikat. 


Koska kuvia kuitenkin tuli aikamoisen reilusti, päätän tehdä ko. aiheesta kaksi (ainakin) postausta. Joten, tässäpä se Kesäinen Savonlinnani Part 1. 


Eikä Savonlinnaa ole ilman Olavinlinnaa, tai sitähän kun ei vain voi millään jättää mainitsematta. Ja noilla kauniilla rannoilla kyllä kannattaa käydä ehdottomasti kävelemässä. Ja meillehän tämä kaunis kaupunki näytti eilenkin sen parhaan puolensa. Eipä tässä veneestä nappaamassani kuvassa ole juurikaan moitteen sijaa, tai ainakin minun mielestäni nuo aamupäiväiset fiilikset käyvät hyvin selväksi tätä kuvaa katsellessa.


Feels like summer!

*   *   *   *   *

Ja koska ollaan sopivasti Riihisaaressa (Ja luonnollisesti ihmistä usein vaivaa sekä nälkä että jano.) niin tässäpä muutamia meidän suosikkejamme. Riihisaaren museon pihakalliolla on kesän ajan Mustan Virran Panimobaari; eli sympaattisen rouhea pölkkybaari. Fiininpää istuskelua ja ruokailua varten panimobaarin vastapäätä löytyy Valo, sen jälkeen (Valon alla olevassa kuvassa.) meidän ehdoton lemppari; Sarastro. Siellä olemme havainneet hinta-laatusuhteen olevan juuri kohdillaan.  Ja noh... sinneppä meidän tiemme usein viekin. Hyvä ruoka ja maisemat suoraan Olavinlinnaan, 
mikäs sen loistavampaa.
Kun on syöty hyvin voi mennä vaikka shoppailemaan. Riihisaaresta kaupunkiin kävellessä matka vie sujuvasti satamaan. Siellä kannattaa ehdottomasti pistäytyä Merkki Outlet:ssä, löydät sieltä monia merkkituotteita edulliseen ale -hintaan.


- Merkki Outlet-

Outletistä löytyy tosiaankin vaatteita juhlaan ja arkeen, lisäksi koruja sekä asusteita. Merkeistä bongasin ainakin Edblad:n,  Cream:n ja Mos Mosh:n. Luonnollisesti merkkejä löytyy myös monia muita.
Rennonpaan menoon löytyy mm. Hilfiger:n ja Henri Lloyd:n vaatteita ja asusteita. 
Jos taas etsit sopivaa asua esim. oopperaan tai muuhun juhlaan on Outletin valikoima ehdottomasti katsastettava. Itse ihastuin juuri tuohon vasemmalla näkyvään pitsikoristeltuun mekkoon, mielestäni se olisi juuri sopiva asuvalinta itselleni oopperaan, tai sitten kuvan muissakin mekoissa kyllä riittää valinnan varaa. 


Pukeutumisesta oopperaan on muuten taas ollut täällä meillä päin lehti -keskustelua tyyliin; "Linnassa on kylmää, pukekaa siis päällenne sormikkaat, villapaita, villahousut ja vanha toppatakki." Minun mielestäni tuo on todella omituista, sillä kyllä minun mielestäni aina pitäisi pukeutua ns. tilaisuuteen sopivalla tavalla. Mielestäni oopperaan ei edelleenkään mennä farkuissa ja virttyneessä villapaidassa, ei edes Olavinlinnaan. Kunnioitetaan siten taiteilijoiden työtä sekä uniikkia ja kaunista miljöötä. Ja tuleehan niistä kauniista vaatteista itsellekkin juhlavat fiilikset, tai näen ainakin itse sen koen. Enkä minä kyllä viimeksi sifonkimekossa ja jakussa palellut, enkä tarvinnut hartioilleni sitä mukana ollutta villashaalia. No oli niin tai näin, nautitaan taas tänä kesänä ihanasta oopperasta Olavinlinnassa. 
Outletissä meitä palvelee ihana hymyilevä Eevi. Ravintola Perlina di Castellon pihalta löytyi tämä ihanuus. 

Voi mikä namupala se onkaan!


Matkan varrelta (torin kulmalta) löytyy vielä mm. Aalto Store. Tämän liikkeen valikoimista löytyy myös monen moista; mm. Naketanon hupparit, Sweet Pants:n collarihousut, Gaastran toppisliivejä ym. ym...
Juuri sopivaa pukeutumista sellaiseen rentoon kesämeininkiin.- Aalto Store-

Aalto Storesta löytyy myös DAY Birger et Mikkelsen:n laukkuja ja kosmetiikkapusseja. Ja näissä Naketano:n huppareissa on todellakin mistä valita. Ja voi noita värejä - Mitä karkkeja nuo ovatkaan!

OTZ -shoes, ne pehmoisimmat - Myös ne löydät Aalto Store:sta.
Satamasta jatketaan ylös Olavinkatua pitkin, 
ja  seuraavaksi pistäydytään Voglia:n kesäisessä pop up:ssa.- Voglia POP UP -

L.valkoista, mustaa ja farkunsinistä, sehän on se tyylikäs ja niin meidän kesään sopiva kombo.
Toki värejäkin rakastaville löytyy valikoimaa, on keltaista, oranssia, pinkkiä ja turkoosia.
Ja matka jatkuu... Muotitalo PUKI löytyy seuraavana. No tämä ei liene yllätys, sillä tuon kaupan valikoima pitää käydä ehdottomasti aina tsekkaamassa.


- Muotitalo PUKI -

Kesämiehille mm. Tommy Hilfiger:n sekä Gant:n lippiksiä ja pikee T-paitoja.
Naisille hieman romanttisempaa linjaa. Ja niin... Sitä ihanaa bling blingiä löytyy näistä niin mageista tennareista. Marc O'Polon kassia taas silittelin. Want it!Muotitalossa meitä palvelevat mm. kuvan ihana Saila & muutkin PUKI:n ihanaiset.
Olet sydämellisesti tervetullut PUKI:n palveltavaksi.PUKI:n läheltä löytyy marimekko -liike; muoti & muoto, 
siellä merkkeinä mm. jo mainitsemani marimekko, Andiata ja Alessi.


- muoti & muoto -


Noita musta-valkoisia astioita niin himoitsen. Ihania ovat. Samoin nämä niin värirajoitteiset silmäni ihastuivat tuohon musta-valkoiseen marimekon pussukkaan. Kätevä kännykälle sekä korteille.
Ja voi tuota marimekon nahkaista laukkua. Aivan ihana on tuokin!


Matka jatkuu; seuraavaksi poikkean Jessica K:ssa. Ja kuten huomaatte, nyt assistenttini on jo oikein onnellinen pihalla olevasta istuinryhmästä.


- Jessica K -

Jessica K:n valikoimista löydät mm. vaatteita ja
kenkiä. Liikkeestä löytyy myös kauniita kodin sisustukseen sopivia juttuja.

Kauniita koruja, mm. noita kuvassakin näkyviä Marudesign:n tähtiä.
Tässäpä se ensimmäinen osa näitä minun valitsemiani kesäisen Savonlinnan shoppi -ja ruokailupaikkoja. Mitähän sitten seuraavaksi.... No matka jatkuu!Aurinkoa tiistaille. Palataan taas.


tiina
Kommentit

  1. Kauniita kuvia kauniista kaupungista! Sinne pitäisi palata, olen opiskellut siellä 90-luvulla ja ei parempaa opiskelupaikkaa olisi voinut olla. t.uusmaalainen :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kävit blogissani. ♥
Kiitän kauniisti kommenteistanne,
muistathan kuitenkin nettiketin,
sekä olethan valmis seisomaan sanojesi takana
myös reilusti omalla nimelläsi. :)