Maalaushommissa/ Vol. 2.

Moikkelis moi vaan. Nytpä sitten niitä jo luvattuja (ja kovasti kaivattujakin) kuvia kotimme talon maalusurakan vaiheesta, ja tässäpä niitä. Ja mitä voin sanoa? Kyllä se vaan tuo maali uudistaa ja raikastaa sen vanhankin talon, se tuli tässä nimittäin aivan konkreettisesti kyllä huomattua. Niin paljon uudemman ja paremman näköinen meidän kodistamme tuli. Ei ole enää lainkaan sellaisen vanhan ja nukkavierun näköinen, kyllä siis kannatti tehdä tämä talon maalaus. 

Ja mitä tehtiin ensin? Pesin ensin seiniä painepesurilla, sen jälkeen vetelin harjalla homepesuliuosta seinille, annoin sen vaikuttaa tarpeellisen ajan ja pesin taas seinät pesurilla. Kuivattelun jälkeen päästiin sitten viimein maalaushommiin. Ja siitäpä se sitten lähti...
Postaus on blogiyhteistyö; tarjoajana K-rauta.


Tässä kuvaa taloon etuoven puolelta. Haaveilen mustasta ovesta (!) mielestäni se ja nuo tulevat valaisimet antavat kivaa särmää talon uudelle vaalealle ulkonäölle. Mutta saa nähdä löytääkö musta ovi tiensä meille vai ei.


Ulkovalaistushan on tosiaankin ennen ollut aivan onneton, talossa kun on ulko-oven vierellä jopa yksi valaisin, samoin parvekkeella yksi. Siinäpä ne sitten ovatkin olleet, tähänkin on kyllä tulossa nyt viimein muutos. Olemme hankkineet kuvan mustia trumpettivalaisimia, joten kotiin tulo syksyisin ja talvisin on kohta todellakin paremmin valaistu. Myös se ajatus mustasta ulko-ovesta kutittelee kovasti mieltäni, ja kuvan kaltaista ovea olenkin kovasti katsellut ja ajatellut. Ei voi mitään... mutta minun mielestäni se sopisi kuin nenä päähän meidän kotiimme. Mutta kuten sanottu, ovi-asia on vielä mietinnässä, ja saa nähdä miten sen kanssa nyt käy.


Ovikuva: Netrauta.fi /
(T.harmaata ovea on tummennettu mustemman värin aikaansaamiseksi.)
Ja ei... en uskaltanut kiivetä tuonne ylös saakka, sen verran korkeaksi meni tuo raksatelinehässäkkä. Mutta kaikki talon alapuolella olevat maalaushommat sujuivat kyllä myös minulta oikein hyvin.

Ja tässäpä kokonaistilannetta juuri hetki sitten kuvattuna. Paljon on tehty ja paljon vielä on tekemättä. Mutta kyllä se siitä, nythän kuitenkin ollaan jo voiton puolella. Ja pakko myöntää, on se kyllä tämänkin kokoisen talon maalaus aikamoinen urakka näin kahteen "mieheen" tehtynä, joista siis toinen "tyyppi" olin minä. Mutta - tulipahan tehtyä!


Ja Villa Helmi, no onhan se aivan toisen näköinen, mielestäni niin soma ja hurmaava.Villa Helmi

♥   ♥   ♥


Ja kuten jo edellisessä postauksessa kerroinkin, niin maaliksi me valitsimme
Tikkurilan Pika-Teho:n.
Ja se meille oikea maalin sävy löytyi Vanhan ajan värit -kartasta; 371X. Maali on sellainen kermanvaalea, juuri sitä mitä me haimmekin. Ajatuksenahan meillä on juuri tuo vaalea yhdistettynä mustaan kattoon, valaisimiin (ehkä siihen oveen) ja tummaksi valtattuun terassiin. Loppusilauksen tekevät roosa-valkoiset kesäkukat. Ai että tykkään!


Näillä tänään.... Kuten kuvasta näkyy; Helmen kaide huutaa maalaria luokseen.
Ja toki lisää kuvia on tulossa, heti kunhan projekti taas etenee. Kunhan ollaan saatu lamput paikoillaan ym. ym...


Mutta siihen saakka....

Ihanan aurinkoista viikkoa teille.tiina

Kommentit

 1. Kaunis talonväri ja muutenkin voin kuvitella kuinka ihana on valmiina :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jaana. Väri on mielestäni täysi kymppi, ja onneksi muutkin alon asukkaat ovat samaa mieltä. Pääsee helpommalla, heh! :))

   Poista
 2. Voi, että....siitä tulee todella kaunis kokonaisuus. Ehdottomasti musta ovi, se on piste i:n päälle, eihän siihen voi edes ajatella muuta väriä, kun ajattelee näitä muita yksityiskohtia. Mukavaa juhannusrauhaa teille ahertajille!Tepa Seinäjoelta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tepa. Olen samaa mieltä, valmiina näyttää karamellille, vaikkei se v.punainen olekkaan. Mustaa ovea haaveilen, saa nähdä sitten toteutuuko juttu. :D

   Poista
 3. Soma oli Helmi ennenkin mutta kaunistui kyllä vielä entisestään! Ja mustalle ovelle peukutan minäkin! Nauttikaa kättenne työstä!Terveisin "satunnainen ohikulkija"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vain, ja terkkuja "satunnaiselle ohikulkijalle." :)

   Poista
 4. Moi!
  Kyllä vaan talon ilme raikastui, vaikka edellinenkään väri ei ollu paha. Tuli mieleen, että tuon oven yläpuolelle sopis sellanen musta kaareva "lippa" taikka katos, jollaisia näkee jossain lehdissä. Oliskohan ne metallia tms? Ei puisia kuitenkaan.
  Musta ovi olis munki suosikki, harmaa toinen. Jotenki valkoinen ovi ei sovi ajatukseen. Meilläki on valkoiset ulko-ovet ja ne ei sitten yhtään meinaa pysyä puhtaana, kun muksut kulkee edestakaisin sisällä ja ulkona. Tekis mieli itseki vaihtaa toisen väriset ovet.
  T: Katja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja. Tiedätkös, sitä metallista lippaa itsekkin ajattelin, ja voisi tosiaankin sopia Helmeen oikein mainiosti. Mutta saas nähdä.... hankittavaa kun hitsi vie tuntuu olevan vaikka mitä, ja lista eikun laajenee.... ;))

   Poista
 5. Nätti siitä o tullu. :D On asujien näköne. Livenä varmasti vielä vaikuttavampi. Ehkä tän ehtis käydä tässä lähemminki tarkistamassa piakkoin :)
  Terkkui Espoosta!
  T: N ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vain. Ja ui kauhia.... Nyt jo hirvittää... :))

   Poista

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kävit blogissani. ♥
Kiitän kauniisti kommenteistanne,
muistathan kuitenkin nettiketin,
sekä olethan valmis seisomaan sanojesi takana
myös reilusti omalla nimelläsi. :)