Maalaushommissa/ Vol. 1

Nyt se vihdoinkin on alkanut, nimittäin tämän talomme maalausprojekti. Talon nuhjuinen maalipinta on kaivannut kipeästi uudistusta, mutta me olemme suosiolla viivyttäneet sitä vielä hetken aikaa, ensiksi kun piti saada nämä sisätilat meille toimivimmiksi. Mehän teimme ensin mm. keittiön käytännössä uudelleen. Yläkerta samoin on kokenut aika lailla muutosta, sillä tännehän tehtiin se yksi pieni kammari lisää. Lisäksi talon pintoihin laitettiin tapettia ja maalia, ja osa tapeteista odottelee vielä tuolla kaapissa. Niihin hommiin käydään sitten taas myöhemmin, sillä nyt on talon ulkopuolen kohennuksen vuoro. Vuoden ajan ollaan tosiaankin sisätiloja hiljalleen remonteerattu/muutettu enemmän meidän oloisiksi ja nyt siirryimme vihdoinkin tuonne ulos, ajatuksena fiksailla rappuja ja maalailla viimekin taloa. Ja kun vielä sain tämän todellakin ajankohtaisen yhteistyöjutun K-raudasta (niin tokihan siihen tartuin) sillä tämä tuli todellakin kuin tilauksesta. Me kun olimme joka tapauksessa päättäneet maalata talon (ja valtata terassit) tänä kesänä. (Sponsoroitu/ Talon maalaus on kaupallinen blogiyhteistyö, tarjoajana K-rauta.)Kuvassa on (vasen kuva) talon sisäänkäynti. Tähän meidän kotiimmehan tullaan juuri tästä; noustaan nämä raput ylös ja kierretään kulman taakse etuovelle. Ja kuvassa näkyvätkin nuo nyt jo uudistetut raput, eli rappujen askelkorkeutta on madallettu, alas on lisäksi lisätty yksi askelma. Samoin rappujen syvyyttä on myöskin lisätty, nämä toimenpiteet tekevät kulkemisesta kyllä huomattavasti mukavampaa. Raput on tarkoitus valtata mustaksi, se musta väri antaa kivaa särmää talon värille. Maalin väriksi lopulta valitsimme kermaisen vaalean. Aluksihan me pähkäilimme sen harmaan, keltaisen sekä juuri tuon valitun värin välillä. No joo, itse ehdottelin myös hentoista vanhaa roosaa, mutta jostakin syystä ei muu raati ihastunut ajatukseen. Mutta voi jee, kyllä talosta olisi tullut aikamoinen karamelli, löysin nimittäin perinnemaalikartasta juuri täydellisen roosan. No ei tule sitten sitä roosaa meille, (ehkä hyvä niin) talon väri kun kuitenkin pitää olla myös sitä aikaa ja talon muidenkin asukkaiden värimieltymyksiä huomioiva. Sitä uutta väriä kun ei taloon vaihdeta aivan hetkessä. Ja tämäkin valittu väri löytyi vanhojen talojen maalikartasta, eli passaa kyllä opikein mainiosti tähän mansardikattoiseen ”Ladyymme.”Kuten kuvasta todellakin näkyy, niin huoltomaalaus talolle olisi ollut hyvä tehdä jo aikaa sitten. Edelliset asukkaathan olivat tehneet talon sisäpuolella suuren remontin, ulkoverhoukseen ei sitten oltu kyllä puututtu vielä millään lailla. Mutta nytpä on sitten sen aika, ja toisaalta hyvä niin, nyt me saamme sen meille mieluisimman värisen kodin. 

Ja näissä (kin) hommissa pitää luonnollisesti myös olla ne kunnolliset työkalut ja tarvikkeet. PROF:n siveltimillä työ sujuu mukavasti, itse käytän lähinnä tuota pienempää keltaista sivellintä, lisäksi pienintä sinistä niissä nurkissa ja muissa tarkemmissa paikoissa. Näillä siveltimillä tulee mielestäni siistiä ja hyvää jälkeä.


Maaliksi valitsimme Tikkurilan Pika-Teho:n, sehän on öljyä sisältävä vesiohenteinen talomaali puujulkisivuihin sekä vuori- ja räystäslautoihin. Pika-Teho soveltuu uusiin teollisesti pohjamaalattuihin tai aiemmin vesiohenteisella talomaalilla maalattuihin ulkolaudoituksiin. Sen pitkä kestoikä merkitsee monta huoletonta asumisvuotta. Näillä mennään meillä nyt sitten eteenpäin. 

Ja tässäpä talomme julkisivua kadulle päin. Ja kuten kuvasta näkyy, kotiimme on tulossa myöskin kattoremontti aivan lähiaikoina. Katon räystäitä on tarkoitus hieman parannella, samoin talosta puuttuvat kokonaan räystäskourut ja vesirännit. Luonnollisesti myös huopapalakatto menee vaihtoon, se pysyy saman värisenä sekä samanmallisena. Eli siihen ei muutoksia ole tulossa. Ja niin… kuten vanhassa talossa aina, saimme totta kai myöskin lisäkorjattavaa, sillä yläkerran kh/ wc/ suihkutilan ikkunan liepeet kaipaavat kipeästi korjaamista ja uusimista. Tuokin juttu on nyt onneksi jo korjattu. No... ne ovat niitä vanhan talon "iloja", ja remppaa tehdessä eteen tulee yleensä aina jotakin odottamatonta. Näin siis kävi tässäkin tapauksessa.
Tässä myös sivunäkymää kadulta päin, meidän pikkuruinen Villa Helmi. Kuten jo aiemmin mainitsinkin, nuo terassit valtataan mustiksi, kaiteet tulevat kokonaan valkoisiksi. Ja me teemme nuo kaiteiden välit symmetrisiksi, haluamme sen olevan yhtenäisen näköinen. Talon entiset asukkaat varmaan jättivät kaiteiden välit tuossa kohden matalimmiksi järvimaiseman vuoksi, sen toki ymmärränkin, maisemat meidän terassilta kun ovat suoraan Saimaalle.


Meidän tarkoituksenamme on kuitenkin jossakin vaiheessa tehdä lasitettu kuisti terassin kohdalle/päälle, joten kaiteiden muuttaminen on välttämätöntä. Avoin terassi on aurinkoisena päivänä kyllä ihan tosi jees, meillä Suomessa kun kuitenkin aika usein sataa myös vettä, sekä nämä meidän vuodenajat lyhentävät todellakin avoterassin käyttöaikaa huomattavasti. Ja on kyllä aika ärsyttävää roudata terassikalusteiden pehmusteita (ja tyynyjä ym.) koko ajan sisään ja ulos, samoin tässä kohtaa tulee esiin se säilytystilan puute. Eli meidän kodissa katettu terassi olisi todellakin enemmän kuin tarpeen.Näillä näillä tänään, nyt on kiireen vilkkaa mentävä taas maalisudin varteen. Ja niin…pysyhän hoodeilla, sillä seuraavaksi (ihan jo piakkoin) on tulossa jo valmista maalipintaa. Ja hei... pakko on itsekin sanoa, Villa Helmi näyttää nyt jo mielestäni vaan niin syötävän suloiselta. 


Palataan,tiinaP.s
Muuten niille K-Raudan omille sivuille pääset täältä, sieltä löydät kaikkea kivaa ja tarpeellista. Ja tuolta löytyy myös mm. K-Raudan vierasbloggaajien omia juttuja, juuri itse kävinkin kurkkaamassa blogikollegani/tuttavani Esmeraldan terassiprojektia. Käyppä muuten sinäkin kurkkaamassa. 

Kommentit

 1. Niin suloinen Villa Helmi on jo nyt ja kun maalaus -,katto -, ja terassiurakat valmistuvat, niin sitten on kaikki kohdillaan. Työniloa koko porukalle! Tepa Seinäjoelta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tepa. Villa Helmi on tosiaankin meille se ♥

   Poista
 2. Aivan superihanan näköistä jo nyt,mitä sitte valmiina!Hilkka M.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kävit blogissani. ♥
Kiitän kauniisti kommenteistanne,
muistathan kuitenkin nettiketin,
sekä olethan valmis seisomaan sanojesi takana
myös reilusti omalla nimelläsi. :)