Meidän pullapäivä!

 Olen mukana Indiedays'n ja Vaasan Kotiuunin kampanjassa. Pääsin kokeilemaan uutukaisia, näitä niin superhelppoja pakastetaikinoita.  Monellehan on varmaan  tässä vuosien saatossa selvinnyt minun olevan sellainen kotikutoinen leivontamaakari. Tykkään leipoa ja laittaa ruokaa, kokeilla erilaisia reseptejä, sekä loihtia myös niitä omasta päästä tulevia extempore -juttuja. Eihän ne aina todellakaan mene ihan putkeen, eivätkä ne lopputulokset ole mitään superhienoja kondiittorien luomusten veroisia. Mutta anyway... Minusta kun sen leipomisen (eikä ruoanlaiton) pidäkkään olla mitään ryppyotsaista puuhaa. Jos ei aina onnistu... Niin aina voi kokeilla uudestaan. Ja kyllä se sitten seuraavalla kerralla menee jo paljon paremmin. Mutta joskus on silti niin mukavaa päästä himppasen helpommalla.












Ja niin.. Sitä pullaahan minä suorastan rakastan. Tai tunnustan, oikeastaan rakastan ihan kaikenlaista makeaa. Hih! No mutta... aina ei vain ehdi (eikä jaksa) tehdä itse sitä taikinaa alusta saakka, ja siksi erittäin mielelläni lähdin mukaan tähän Indiedays'n ja Vaasan Kotiuuni kampanjaan.Juu... nyt voin todellakin antaa sen pullanhimon tulla vaikkapa silloin sunnuntai-iltana kahdeksan aikaan.... Iltapalaksi juuri uunista otettuja korvapuusteja ja jääkaappikylmää maitoa.
No se on kyllä aika bueno yhdistelmä minun mielestäni.











Uutukaisista päätin kokeilla ensimmäisenä tuota Vaasan Kotiuuni  -pullataikinaa. Nyt mielessäni pyöri kuitenkin ajatus tehdä jotain muuta kuin niitä korvapuusteja, ja päätinkin sitten tehdä niistä tikkari -pullista sellaisia omia makuversioita. Leivoin vaniljaisia kookoskierteitä. Ja koska olen se auttamaton herkusuu, päätin vielä pursottaa pullien päälle valkoista suklaata & pyöräyttää ne vielä loppusilaukseksi keväisen värisissä nonparelleissä. Ja voihan... Mitä herkkuja näistä tulikaan. Niin helppoa ja vaivatonta. Säästyy aikaa ja vaivaa. Ja mikä parasta; säästyy tiskiä!












 "Valjastin" leivontahommiin myös ystävättären ja nuoremman neidin. Näin me saimme samalla kivaa yhteistä aikaa meidän kummitädin kanssa. Suosittelen lämpimästi tälläisiä leivontahetkiä. Meillä ainakin oli oikein mukavaa. Tosin välillä meinasi jäädä koko leivontahommat aivan kesken, meitä kun pyrki välillä vähän naurattamaan.










"Leipurin" mielestä taikinaa oli erittäin helppo kaulita, sekä käsitellä muutenkin.
Taikina kun ei tarttunut lainkaan kiinni.










Tässä taikinalevyn päälle on menossa kookoshiutaleet.











Ennen uuniin laittoa pullia kohoteltiin hieman, sen jälkeen pullia paineltiin hieman paistinlastalla litteämmiksi. Lopuksi voideltiin vielä normisti kananmunalla.











Paiston jälkeen neiti pääsi koristelemaan pullatikkareita.









































Ja leipoessa se erilaisten täytteiden kokeilu-innostus vain lisääntyi. valkosuklaa-kookos -kierteiden lisäksi piti vielä kokeilla toimiiko Marianne Crush näiden pullien täytteenä. No toimii se! Päälle vielä sulatettua maitosuklaata, sekä vielä lisää rrrreilusti Marianne rouhetta. Näistä tuli itselle niitä makusuosikkeja, minä kun olen aina ollut perso noille karkeille.











Vaasan Kotiuunin Puusti-Pops -ohjevideon löydät täältä.










Näissäkin herkuissa sisällä on voita sekä kookoshiutaleita, päällä sulatettua valkosuklaata ja pastellisen värisiä nonparelleja.















Lopuksi on kivan lukijakilpailun vuoro:

Koska valitsin ensimmäiseksi kokeiluun tuon pullataikinan, niin nyt te armaat lukijani voitte päättää sen seuraavan leivottavan, sillä seuraaksi kokeilussani on myös tuo Vaasan Kotiuunin Leipätaikina. Siispä: Mitä leipoisin seuraavassa kampanjapostauksessa siitä leipätaikinasta?




Käy kurkkaamassa tuolta seuraava leivottavani, jätä se kommenttiboxiin ja voit voittaa itsellesi belgialaisen vohveliraudan,
sen samaisen jonka näet tuolla pullavohveli -videolla. 



Jätä kommenttisi perjantaihin 15.4 -mennessä. 




Linkin arvonnan sääntöihin löydät täältä.











Näillä ihanilla (ja helpoilla) herkuilla mentiin tänään. 
Oikein mukavaa pullantuoksuista sunnuntaita myös teille kaikille.




tiina

Kommentit

  1. Voisit tehdä vaikkapa jotain oliivifeta täytteisiä patonkeja :)

    marikax@gmail.com

    VastaaPoista
  2. Nams....mitä herkkuja, hyvältä näyttää! Nyt seuraavaksi sitten herkullisia sämpylöitä, koska taikina on vaalea leipätaikina! Riemullisia leivontahetkiä :) Kyllä vohvelirauta tulisikin tarpeeseen, edellinen yli 20 vuotta vanha ja johtokin menossa poikki :D
    Terv Tepa Seinäjoelta

    VastaaPoista
  3. Siitähän voi tehdä melkein mitä vaan, nakkikääröjä, lihapiirakoita tai peltipiirakan, täytetty patonki, foccia, sämpylöitä, ja varmasti tulee herkullisia.
    -päivi-

    VastaaPoista
  4. Taitaa mennä taikina kokeiluun täälläkin...näyttää niin herkulliselle nää pullat...lastenlasten kanssa helppoa ja kivaa tekemistä, kun ei tartte taikinaa vääntään....JEEEEEE.☺

    VastaaPoista
  5. Sämpylöitä uudella täytteellä :)
    Anne
    anne5@netti.fi

    VastaaPoista
  6. Unikkokuutiot näytti tosi herkullisilta! Olisi hauska nähdä, kohoaako taikina yhtä muhkeaksi kotikonstein! :)

    maija_@windowslive.com

    VastaaPoista
  7. Ehdotan unikkokuutioita. :) sm92755(at)student.uta.fi

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kävit blogissani. ♥
Kiitän kauniisti kommenteistanne,
muistathan kuitenkin nettiketin,
sekä olethan valmis seisomaan sanojesi takana
myös reilusti omalla nimelläsi. :)