Herkkutoastit


Niin... miten niillä pienilläkin teoilla voi piristää läheisten arkea, tai antaa vaikkapa kiitosta toiselle pienestikkin huomioimalla. Minä päätin tehdä nyt niin, ja nyt juuri sopivasti olenkin mukana Indiedays:n ja Vaasan Taika -kampanjassa. Sillä pakko on tunnustaa; eräs läheiseni on ansainnut niin suuret kiitokset minun 6-viikkoa kestäneestä "hoivaamisestani." Pakko on myöntää.... En ehkä ole aina jaksanut olla se maailman pitkäpinnaisin jalkaleikkauksesta toipuva potilas. Nyt minulle tuli sitten oiva tilaisuus kiittää tätä "hoivaajaani" eräällä hänen lemppariherkuistaan.

Nimittäin pulled pork kerros-toasteilla. Tiedän hänen pitävän tuosta herkusta todella paljon. Ja kyllä itsekkin on tunnustettava; oli kyllä niin taivaallisen hyvää. Tein oman yllärileipäni Vaasan Taika Monivilja -leivästä. Sipaisin niihin ensin hieman voita, sitten siivu cheddar-juustoa. Sen jälkeen reilu annos pulled pork -possua, (näihin käytin ihan kaupan kylmähyllystä löytyvää valmista possua) sitten pari tomaaattislaissia joiden päälle salt & pepper maustemixiä ja valkosipulirouhetta. Vielä reilu satsi sitä itse tekemääni punasipulihilloketta, (sen ohjeen löydät täältä) toinen siivu cheddaria & lopuksi toinen leipäviipale päälle.
Nämähän tulevat todella kätevästi voileipägrillissä, mutta koska tein leivät täällä toisessa kodissa, niin tein leivät ihan normisti uunissa. Laitoin uuniin leipien tueksi (päälle painoksi) sen uunissa olevan ritilän, ja aivan hyvin toimi juttu noinkin. Ja se maku? Aivan loistava. "Läheiseni" (sekä muukin maisteluraati) sanoi näiden olevan mielettömän hyviä, sillä tuo Vaasan Taika Monivilja -leipä maistui kuulemma erityisen hyvältä noissa leivissä. Ja kyllä se on minunkin tähän mielipiteeseen yhdyttävä. Näitä kannattaa ehdottomasti kokeilla.Leipien seuraksi tein tomaatilla, fetalla, paprikalla ja chilillä maustettua salaattia. Palan painikkeeksi kylmää juotavaa. Nuo lipputikut tein itse. Katkaisin pitkät grillitikut ja kietaisin niiden yläpäähän palan pilkullista teippiä, lopuksi vain leikkasin ne saksilla lipun muotoon.
Nyt myös sinä voit jakaa leivän taikaa/ilahduttaa perhettäsi tai ystäviäsi. Voit nimittäin osallistua Instagramissa Vaasan Taika -kampanjan lukijakilpailuun. @vaasan_leipomot arpoo Instagram tilillään 2-voittajaa joka perjantai, jotka palkitaan herkullisin eväskorein. (Arvon n. 40€) Osallistu kilpailuun julkaisemalla omat leipäterveisesi Instagramissa hashtageillä:
 #sanoseleivällä #jyväntaikaa @vaasan_leipomot  


Eikun herkuttelemisiin. Ihanaa sunnuntaita teille kaikille.


tiina
Kommentit

Anonyymi sanoi…
Hyvältä näytää ja varmasti maukkaita ja täyttäviä! Mukavaa sunnuntaita! Tepa Seinäjoelta
Tiina sanoi…
Hyviä olivat. Kannattaa ehdottomasti kokeilla. :)
Anonyymi sanoi…
Hei Tiina, onpas siellä ihanasti palkittu "toista":) Leivät kyllä näyttää niin hyville, että pakko kokeilla täälläkin ja uskon, että varmasti miesväkikin tykkää. ja tollaisilla pikkulippusilla saa arkeen ripauksen juhlantuntua, kiva vinkki tuokin, kiitos. t. Jaana
Tiina sanoi…
Kannattaa ehdottomasti kokeilla, noi on niin hyviä. Uskon heidänkin tykkäävän, täällä ainakin tykättiin.
Mukavaa viikkoa sinne. :)
Nami nami! Kelpaisi nyt aamupalaksi :D