"Sitäpä sitten sisustelet!"

Niin... Tai oikeastihan se kommentti meni näin: "Jokos olet kunnan (Nyt on varmaan kyllä sanottava kaupungin, sillä mekinhän ollaan nyt jo niitä kaupunkilaisia. :)) ) vuokrakämppää kysellyt? Sitäpä sitten sisustelet." Ja kysehän oli erään anonyymin jättämästä kommentista, jonka (tai oikeammin joita) sain tältä ko. anonyymiltä silloin kun muutin eroni vuoksi entisestä kodistani n. pari vuotta sitten. Mitä ilmeisimmin tämä ns. "puolivillainen" (Tällä tarkoitan niitä ns. ehkä naamatuttuja, kuitenkin minulle täysin tuntemattomia ihmisiä.) anonyymien kommenttien jättäjä oli jostakin syystä erityisen ärsyyntynyt minun elämääni.  

Mitä ilmeisemmin häntä ärsytti kovin minun tekemiseni, minun tapani elää. Ja sitten kun erosin, hän ilmeisesti tunsi suurta vahingoniloa elämässäni tapahtuneen käänteen vuoksi. Sitä vain täällä itsekseni ihmettelin.... Mitä ihmeen "kiksejä" voi saada tuntemattoman ihmisen surun vuoksi? Miksi?Kateusko? Ja mistä ihmeen syystä? Tuskin kenenkään elämä on (Edes meidän bloggaajien... heh! Ja juu... Tämä on sarkasmia. ;)) ) silkkaa aurinkoa ja päivänpaistetta, ilman mitään suruja ja murheita. Ja eiköhän meidän jokaisen perheessä ole jonkinlaisia kurjia juttuja ollut. On läheisten menetyksiä, on eronneita ja muuten vain "karanneita", on sairauksia ym...  Tai minä ainakaan en tiedä yhtään ihmistä jolla ei jonkinlaisia vastoinkäymisiä olisi elämässään ollut. 
Tiedätkö sinä? Minä tosiaankaan en tiedä. 


Edit*

Ja nuo siis jo hui hai tapahtuneita juttuja,
tulivat vain mieleeni kun tätä "kunnan vuokrakämppää" täällä nyt sitten sisustelen. :))


No asian tiimoiltahan sitä roskaa ja heh... sitä "keskustelua" sitten virisi enemmän ja vähemmänkin. Ja lopulta tein asiasta myös rikosilmoituksen poliisille. Loskakommentit ja viestit IP- osoitteineen on blogiini asennetun seurantaohjeman ansiosta tallennettu ja silloin laitettu tiedoksi myös virkavallan huomaan. Ohjeena seurailla tilannetta ja palailla tarvittaessa asiaan. No... toivottavasti siihen ei ikinä tarvitse mennä. Samoin tämän viimeisimmän talokauppani tiimoilta tapahtui.... sanoisinkos hieman kummallisia asioita. Eräänä perjantai-iltana oli ovikello soinut vanhemman neidin ollessa yksin kotona. Oven takana seisoi tuntematon pariskunta, kertoivat olleen sovitun kotiesittelyn. Tytär oli sitten hyväuskoisuudessaan avannut oven, sekä hieman nolona myös selittänyt äidin lähteneen aamulla anivarhan reissuun. Hänkin tässä on jo pakkaus/lähtöpuuhissa. Meidän koti ei siten todellakaan ollut sellaisessa kotiesittely-kuosissa. No se ei tuntunut tätä pariskuntaa haittaavan millään lailla. Päinvastoin... olivat olleet niin kovin tykästyneitä taloon. Erityisesti mieshenkilö oli meidän keittiötä kovasti kehunut. Ja tämän yllättävän kotiesittelyn loputtua olivat sitten myös olleet oikein innostuneita ostamaan meidän talomme, sanoneet ottavansa heti maanantaina yhteyttä. 
Mutta:

Kuinkas ollakkaan.... Ei minkäänlaista yhteydenottoa mihinkään, eivät myöskään jättäneet nimiänsä. Puhelinnumerolla ei saanut tietoja myöskään numerotiedustelusta. Soitettuihin puheluihin ei koskaan vastattu, samoin kävi tekstiviestien kanssa. 


Whaat?!

Ja mikä oli sitten minun, tämän asunnon omistajan ajatus tästä yllättävästä kotitarkastuksesta, sillä siksi minä sen valitettavasti nyt koin. Se että: jotkut uteliaat ihmiset vain halusivat käydä stalkkaamassa meidän kodin. Niin.... 

Meidän kodin.
Sillä vaikka talo oli jo myynnissä, se oli silti meidän koti. Ja minun ajatusteni mukaan kukaan ei voi noin vain marssia toisen kotiin sopimatta, etenkään jos talon omistaja ei tiedä asiasta yhtään mitään, sekä paikalla on vain alaikäinen teini. Lapselle puhutaan kaikenlaista palturia ja muunneltua totuutta. Asiaa tiedustelin myös tuolta virkavallan taholta, tämä kun meni jo kotirauhan rikkomisen piikkiin. Lisäksi tässä  tilanteessa oli myös harhautettu tätä alaikäistä neitiä. Voi hyvät hyssykät!!! Eikö meillä aikuisilla pitäisi olla jonkinlaiset käytöstavat? Tykkäisitkö sinä jos sinun kodissasi vierailtaisiin näin, vai olinko minä nyt jotenkin erityisen herkkänahkainen? Antaako bloggaajan työ oikeuden marssia meidän kotiin noin vain? Minun mielestäni ei, ehdottomasti ei.
No se niistä tapahtumista. Nyt sitten todellakin sisustellaan hetkisen aikaa tätä kaupungin kämppää, sillä en edes viitsynyt näiksi muutamiksi kuukausiksi kysellä keneltäkään yksityiseltä mitään. Eikä sitä kukaan varmaan olisikaan pariksi hassuksi kuukaudeksi vuokrannut. Ja miltä tuntuu nyt? Tunnustan; tuntuu haikealta: Kun eilen painoin sen oman kotini oven viimeistä kertaa kiinni niin kyllä siinä itku pääsi. Se oli kuitenkin se talo, paikka josta tuli se koti minulle ja tyttärilleni silloin kun sitä tarvitsimme, eli siihen liittyi niin paljon tunteita. 
But as they say... It's time to move on. 
Eikä tämä kämppäkään nyt itse asiassa näytä yhtään hullummalta. Kyllä me tässä pari kuukautta asutaan, ja mielestäni vielä ihan viihtyisästi. 

Näillä ihmettely- ja osin haikeillakin höpinöillä tänään.... Nyt toivottelen oikein mukavaa viikonloppua. Pääsiäinen sekä kulunut viikko oli aikamoinen rutistus juhlien sekä tuon muuttorumban vuoksi, mutta onneksi noista kaikista kuitenkin selvittiin ihan kunnialla. Nyt voi jo vetää himppasen henkeä ja nauttia tulevasta viikonlopusta. 
Nauttikaa siis tekin siitä & pitäkää toisistanne huolta.


With love;


tiina

Kommentit

Anonyymi sanoi…
Ihana, tunteikas kirjoitus! Ihanan kodin teit itsellesi ja tytöille, oikein viihtyisän.Nopeasti olette saanut tämän väliaikaisen kodin asuttavaan kuntoon! Törkeä se uteliaisuus käynti....näitä on sattunut myös omalle kohdalleni! Ei mukavaa ollenkaan. Ihanaa, levollista viikonloppua Tiina ja koko perhe <3 Tepa Seinäjoelta
Titti sanoi…
Ei voi olla totta... -mutta onhan se!
Miten paha on ihmisellä itsellään olla kun (anonyyminä) jättää tuollaisia kommentteja...
Ja miten `paha` oli olla sillä pariskunnalla joka kävi "asuntonäytössä", -eikö ihmisten uteliaisuudella (ja käytöksellä) ole mitään rajaa!!
Tsemppiä + halaus ja tekkuja!♥
Tuija sanoi…
Siis oikeasti?? Mkä ihmisiä vaivaa?? Jotenkin vielä sulattaisin satunnaiset kateelliset kommentit (mistä siis ei sinun tapauksessa ollut kyse), mutta toisen kotiin "tunkeutuminen" on ehdottomasti tuomittavaa. Ainahan niitä uteliaita naapureita rynnii asuntoesittelyihin, mutta että ihan tuollain privaatisti.

Iloa päivääsi kaikesta huolimatta <3
Ei apua... Törkeää tunkea toisten kotiin. Toisilla ei ilmeisesti ole omassa elämässä tarpeeksi sisältöä, että on aikaa seurata toisten elämää ja kadehtia toisten onnea ja ilkkua vastoinkäymisiä, joita varmasti jokaisella on takanaan. Muistan itsekin, miten samaisilla seuduilla asuessa naapurinmummot heittivät legendaa keskenään meidänkin perheen elämästä :D
Onnea väliaikaiseen kotiin, hyvältä näyttää! :)
Tiina sanoi…
Kiitos Tepa. ♥ Muuttohässäkkä oli aikamoinen, päivässä kun se suunnilleen tehtiin. Mutta kummasti siitä vaan selvittiin.... :D Niin, kyllä se tuo "yllätysvierailu" hieman aiheutti kummastusta, itse kun en voisi kuvitellakaan toimivani noin. Mutta, sellaista se näköjään on. :))
Tiina sanoi…
Kyllä se vaan totta oli.... :)) Niinpä. Ikinä en voisi kuvitella käyväni ilkeilemässä kenellekkään jonkun blogiin tuolla tavalla, enkä vaan voi ymmärtää tuollaista. En vaan ymmärrä... Mikä ihme näitä ihmisiä oikein vaivaa? :0 Halit & kiitos. ♥
Tiina sanoi…
Samaa olen miettinyt.... Enkä vaan voi tajuta. :)) Kiitos Tuija, ja samoin sinne. ♥
Tiina sanoi…
Juu... ne "puolivillaiset" tietävät aina paremmin. :)) Kiitos Riitta. ♥
Sari Riekkola sanoi…
Kauniin kodin teit Tiina, lämpöinen ja kodikas tunnelma!

Inhottavia tuollaiset vierailut ja komnentit:(

Haleja täältä pohjosesta, olet melkoinen super nainen♥
unelmoiden sanoi…
EIKÄ... Kirjoituksesi oli tunteikas, mutta rehellisesti sanottuna, laittoi pienen kiukun päälle. Kuinka joku viitsii/jaksaa lähteä tuollaiseen kirjoitteluun. Hänellä itsellä ei varmasti ollut asiat kunnossa, kun piti pahaaoloaan ko tavalla purkaa. Toivottavasti on nyt ohi eikä siirry seuraavaan blogiin.
Voimia!
Anonyymi sanoi…
Kyllä on röyhkeää toimintaa aikuisilta ihmisiltä! Murr... Suututtaa suuresti tuommoiset kirjoittelut ja "vierailut" Minäkin olen vastoinkäymisiä kokenut (rintasyöpä)mutta juuri nämä ihanat blogit piristi silloinkin kun kotona huonovointisena oleili. Monet ideat olen sinun blogista kotiini poiminut, kun ovat vaan niin ihania :)Ja hyvältä näyttää nytkin :) Älä missään tapauksessa anna moisten nuijertaa, vaan nauti elämästä. Se on nyt ja tässä. Ihanaa kevättä. Paula
Hanne sanoi…
Siis ihan uskomatonta käytöstä!
Kateellisia Suomesta löytyy ja paljon, valitettavasti.
Nopeasti saitte väliaikasen kodin kuntoon ja noin kaauniiksi <3
Anonyymi sanoi…
En ole muistaakseni koskaan juttuihisi kommentoinut, mutta blogiasi olen seurannut jo pitemmän aikaa ja aina ihastellut ja haaveillut, että josko sinunlaisesi tulisi meillekin vähän stailaileen. Ihmiset on vaan näköjään niin kateellisia, että ei kestetä kun jollakin onnistuu hommat ja tapahtuu. Ymmärrän, että eihän nuo jutut hyvältä tunnu eikä missään nimessä oikein ole, mutta jätä omaan arvoonsa. Sinussa on voimaa ja poveria!
t. Ellu
Maiju sanoi…
Mistä lähtien Suomen poliisia on kiinnostanut kommentit, jotka ei miellytä bloggaajaa, eihän poliisi ehtisi muuta tekemään kuin selvitellä netin keskustelupalstoja. Kateellisia ja uteliaita riittää aina, jokainen bloggaaja varmasti ottaa sen riskin, kun alkaa julkisesti elämäänsä netissä avaamaan.
Sundvkata sanoi…
Voi kauheata! Mistä näitä elämäänsä kyllästyneitä ja toisille ihmisille kaikesta kateellisia ihmisiä oikein löytyy ?Blogiasi on kiva lukea, sieltä saa aina kivoja ideoita.Toivon sinulle sylin täydeltä tsemppiä <3
Tiina sanoi…
Kiitos vain Sari. ♥
Tiina sanoi…
Sellaista se vain toisinaan on. :) Joillakin vain tuntuu olevan kumma tarvi purkaa sitä omaa ärsytystään blogeihin. Kiitos sinulle. ♥
Tiina sanoi…
Kiva juttu jos olet saanut blogistani ideoita ja vinkkejä. Ja voi... tsemppiä, terveyttä ja oikein mukavaa kevättä toivottelen. ♥
Tiina sanoi…
Sellaista se vaan joskus on tämä elämä. Kiitos vain, ja oikein mukavaa kevättä myös sinulle Hanne. ♥
Tiina sanoi…
No näistä on tosiaan jo aikaa, nyt vain tuon kommentin kirjoitin koska nyt tosiaan sitä "kunnan vuokrakämppää" tässä sitten hetkisen sisustelen... Jotenkin se vain tuntui nyt natsaavan tähän tilanteeseen niin hyvin. :)) Mukavaa kevättä sinulle Ellu. ♥
Tiina sanoi…
"Maiju", Mistä lähtien huono käytös on ollut hyväksyttävää? Ei se bloggaajan bloggaaminen tee siitä millään lailla hyväksyttävää. Eikä tässä nyt enää ollut kyse mistään palstoista, ihan jo jostakin muusta. :)
Tiina sanoi…
Kiitos vain. Ja toivottelen sinulle oikein mukavaa kevättä. :) ♥
No, huh huh millaisia ihmisiä! Nykypäivänä vastaan voi näköjään tulla mitä vain ja tuo kateus on kyllä kamala sairaus!
Mutta niin kauniin kodin olet teille laittanut ja ihailen tuota nopeutta, miten saat asiat hoidettua.
Joku tuossa aiemmin kommentoi ja sanoi, että olet supernainen ja olen aivan samaa mieltä! <3
Mukavaa viikonloppua!
Tiina sanoi…
Tuo on totta, vastaan voi todellakin tulla mitä vain. Jostakin omasta pahasta olostahan tuo käyttäytyminen kertoo, ja kai se on sitten helppo anonyyminä kirjoitella kaikenlaisia ilkeyksiä. En tiedä. Kiitos vain, nyt tässä parisen kuukautta asutaan ja sitten muutetaan sinne toiseen kotiin. Oikein mukavaa kevättä ja lämpöiset terkut sinne. :) Ja niin, kiitos. ♥
Anonyymi sanoi…
Tiedän että hulluja on kaikenlaisia ja ihmettelen kovasti miten teidän neiti yleensä päästi vieraita ihmisiä sisälle ? Tuosta hemmetin oudosta kirjoittelijasta voi sanoa vain että kateus on kantava voima. Ei muuta kuin nenä pystyyn ja onnea tulevaan. Terkuin Ieppo .
Anonyymi sanoi…
Hui hitto,tuo on jo pelottavaa!Kaiken maailman hulluja.....-sanna-
Tiina sanoi…
No meidän neiti sitten luotti kun sanottiin olevan välittäjän lupa/hänen kanssa sovittu että voi tulla katsomaan meidän kotia. Tosiasiassa välittäjä ei todellakaan ollut antanut lupaa, eihän sellaista mitenkään voi toiselta kysymättä antaa. No... sellaista se on tämä elämä, sitä välillä näköjään sattuu ja tapahtuu. :))
Tiina sanoi…
Niinpä.... Kaikkea sitä sattuu ja tapahtuu. :))
Tanja sanoi…
Koti on siellä missä ihmisetkin :)
Olet niin virkeä ja tekeväinen nainen. Koti kuin koti muuttuu käsissäsi ihanaksi ja kauniin asuttavaksi. Joitakin "kateellisia" se ärsyttää, mutta älä välitä, meitä blogisi seuraajia (fiksuja ja filmaattisia) ihmisiä on kuitenkin paljon enemmän!!!!
Kaunista kevättä :)
Anonyymi sanoi…
Olen seurannut vuosia ihanaa blogiasi . Kauhulla, nyt luen millaisia "hirvityksiä " ihmiset voivat toisilleen olla. Sinulla on ihana blogi ja olet todella mahtava sisustaja ja postauksiasi on ihana lukea. Ne antavat meille "ei niin hyville " sisustajille vinkkejä ja inspiroivat meitä esim. siivoamaan...
Olet ihanasti sisustanut "vuokra " asuntosi. Tästäkin varmasti vuokralaiset saavat hyviä vinkkejä. Vuokra asunnoista saa todella kauniita ... tuttuja vuokralla asuu ,joten olen sen nähnyt.
Sinulle Tiina toivon kaikkea hyvää ja jatka ihanan blogisi pitoa !!!!!!!!!!!!!
TUIKKU
Heli sanoi…
Kivan näköinen koti teillä nytkin on :). Olenko ihan pudonnut kärryiltä teidän kodeista, kun teillä oli mielestäni kaksi taloa, mihin se mansardikattoinen ihanuus katosi 😟
Tiina sanoi…
Niinpä... Koti on siellä missä ne ihmiset. :) Niin isot halit ja kiitokset lähetän teille ihanille "fiksuille ja filmaattisille", ilman teitä ei tätä viitsisi edes tehdä. Kiitos. ♥
Ja samoin sinne, oikein mukavaa kevättä.
Tiina sanoi…
Niin lämpöiset halit ja kiitokset myös sinulle Tuikku. No se blogin lopettaminenkin vilahtelee toisinaan mielessä, ei kuitenkaan kommentointien vuoksi, vaan joskus tuntuu tämä juttu jo niin nähdyltä. No... nyt kuitenkin mennään vielä eteenpäin, pitäähän se blogin 8-v. juhlat kohta juhlia. :)
Oikein mukavaa kevättä. ♥
Tiina sanoi…
Kiitos Heli. Mansardikattoinen koti on edelleenkin olemassa, mutta me tarvitsemme vielä toistaiseksi myös sen ns. "viikkokodin" tyttärieni koulunkäynnin vuoksi. Aiemmin se oli se pieni ok-taloni, nyt sen siis möin pois ja asumme vuokralla kesän alkuun asti. :) Mukavaa kevättä sinulle. ♥