Punasipulihilloke

Moikelis moi vaan. Se on jouluviikko sitten käsillä, ja hupsista! Nopeasti se vain mennä hurahti tämä joulun odottelu, vaikka (pakko sanoa) tällä hetkellä ei ole niin minkäänlaista jouluista fiilistä. Varmaan tämä lumettomuus on siihen suurimpana syynä, vaan minkäs tälle nyt voi. Pitää vain koettaa sitä joulun tuntua etsiä muilla tavoin, jospa se piparin tuoksu, kynttilät sekä muut jouluiset jutut vähän saisivat tuntumaan joululta. Mites teillä, onko jouluiset tunnelmat?





Mutta asiaan.... Innostuin itse tekemään (viimeinkin) punasipulihilloketta. (tai -lisäkettä) Viime joulun alla sitä hankimme valmiina ravintolakoulun myynnistä, mutta nyt ajattelin siltä osin olla reipas ja tehdä sitä itse. Ja koska ohje oli oikeasti niin super helppo, (ja nopea) niin päätin laittaa sen myöskin tänne. Ja tuo hilloke on niin hyvää. Sopii kanalle, lihalle sekä kalalle. 
Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan, jos et ole tuota aiemmin jo tehnyt.








Ohjeen saat tässä:


Punasipulihilloke:

1kg punasipulia, pienittynä
2rkl öljyä
2-3dl vettä
1tl suolaa
0,5 tl mustapippurirouhetta (itse laitoin hieman reilummin)
1dl punaviinietikkaa
2dl hillosokeria 




Laita sipulit, vesi, öljy, suola ja pippuri kattilaan. Keitä hiljalleen välillä sekoittaen, kunnes sipulisilppu on puolikypsää. Lisää viinietikka. Kiehauta. Lisää lopuksi hillosokeri koko ajan sekoittaen. Keitä n. 5-10 min. Lisää pippuria oman maun mukaan. Jäähdytä n. 30 min. ja laita hillo purkkiin. Tässä vaiheessa hillo on vielä aika löysää, sakenee kun jäähtyy/on jääkaapissa. 

















Näillä tänään. 

Huomenna viimeinkin on vuorossa hieman jouluista sisustelua.


Palataan taas,



tiina

Kommentit

  1. Varmasti herkullista ja sopii monen ruokalajin kanssa! Tepa Seinäjoelta

    VastaaPoista
  2. Pian on jäähdytys vaiheessa.. Ja koska urpon on pakko soveltaa, käytin balsamicoa punaviinietikan sijaan (siis en muistanut ostaa ja tuota oli kaapissa) ja pippurinkin pistin sekaan jo alussa (sisälukutaidoton :-D ) mutta hei, maistuu taivaalliselta näinkin <3 Kiitos ohjeesta <3

    VastaaPoista
  3. Kiitos Tiina vinkistä. Jo toinen satsi menossa ja ystäville tätä menee joululahjaksi valkohomejuuston ja punaviinin kera. Jouluiloa Sinulle❤️
    Tarja Ryynänen

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kävit blogissani. ♥
Kiitän kauniisti kommenteistanne,
muistathan kuitenkin nettiketin,
sekä olethan valmis seisomaan sanojesi takana
myös reilusti omalla nimelläsi. :)