Palataan vielä jouluun

Moikkelis moi... Hengissä ollaan! Vaikka suklaata sekä kaikkea muutakin höttömättöä tuli syötyä aivan liikaa. Lantion seudulle (ja vyötärölle) tuntuu kertyneen joulun aikana jokin ihmeellinen (!) lellottava kerros... Heh! Noo.... onneksi joulu on vain kerran vuodessa ja paluu normiin on jo aloitettu. Pois herkut, (siis ne liiat herkut) lisää salaattia ja liikuntaa, sillähän se asia suttaantuu.

Mutta nyt asiaan. Koska pidin joulun ajan aivan täydellistä bloggauspimentoa niin nyt tuleekin sitten kunnon potpourri meidän jouluista kotia, tässä samalla näette olkkarin uuden lattiankin. Ja olen kyllä niin lovena tuohon vaaleaan lattiaan ettei ole tottakaan, pieni olkkarimme tuntui kuin taikaiskusta saaneen lisää neliöitä ja valoisuutta. 
Yep! So I really looove it!

Näkymää olkkarista eteiseen. Vaalea lattia natsaa mielestäni niin paljon paremmin tuohon eteisen "marokkokuosiin." Antaa todellakin sitä kaivattua valoisuutta ja tilan tuntua, sillä tämä talohan on loppujen lopuksi todella pieni kooltaan. Muutama uusi juttu löytyi jouluksi tänne kotiin; isoa lyhtyä olin kaipaillut jo tovin, sen löysin ystäväiseni Terhin; Amalias Hem -puodista. 
Lyhty on juuri sellainen vanhan ja rustiikkisen oloinen, 
muistaakseni se on Affarin mallistoa. 


Valkoiset villamatot tilasin jouluksi Hobby Hallista, ovat mukavan lämpöiset paljaan jalan alla. Muut jutut ovat kaikki vanhoja,  kaapista kaiveltuja vuosien takaisia ostoksia. Joulukukiksi ostin ainoastaan yksittäisiä valkoisia hyasintteja, ne vain jostakin syystä ovat muodostuneet omiksi lemppareikseni. Aaton aattona olleet synttärini saivat aikaan lisä -kukkaryöpyn perheeni ja ystävieni toimesta. 
Ja kuinkas ollakkaan.... Ovat kaikki valkoisia. Nämä armaat ovat vuosien saatossa huomanneet tämän minun rakastamani väriskaalan; white and white.
Kiitos vielä kerran kaikille näistä kukka -kaunistuksista.

Takan edustalle on vielä tulossa uudet laatat. Tuon lattian muutoksen/korotuksen yhteydessä entinen "kivetys" jäi vähän kuin kuoppaan. Ajatuksena on tuohon laittaa jotakin hillyttyä marokko -kuosista laattaa, ja väriskaalahan luonnollisesti liikkuu tässäkin akselilla harmaa - valkoinen, ehkä ripaus mustaa voisi myös olla. Mutta saa nähdä mihin sitten päädytään. 


Vanha keittiökaappihan siiryi olkkariin ja näkymä näyttää nyt tältä. Peltikaappi väistynee jossakin vaiheessa käytännöllisemmän (ja tarpeellisemman) kaapin/vitriin tieltä, toistaiseksi saa nyt kuitenkin olla tuossa. Tai ainakin vielä hetken aikaa, kunhan tuo yläkerran suunniteltu huonekalu/työnurkkaus saa kaipaamansa muutoksen. Kuten jo monesti kerroin, tämä talo on kooltaan niin pieni, kaikki säilytystila on minimissä ja mietittävä uusiksi. Siltä osin moni entinen huonekalu yms. saa pakostakin uuden kodin, eivät vain ole tähän kotiin niitä parhaita ratkaisuja.
Joulukuusen laitoin Ikeasta ostamaani suureen ruukkuun. Kuusi on ensin laitettu kivillä täytettyyn ämpäriin, näin se pysyi hyvin suorassa ja ajoi aivan hyvin kuusenjalan toimen. Tuohonhan ei oikein mikään kuusenjalka olisi edes taitanut mahtuakkaan, tai ainakin ne minun näkemäni olivat liian suuria kooltaan. 


Näillä tänään. Ja ehkä vielä hetkisen viivymme joulun tunnelmissa....
Tai saa nähdä.Ja niin, kyllä se joulupukki luki sen toivelistani, tai näin ainakin saamistani lahjoistani päättelen.
Kummasti kun osasi toteuttaa muutamia toiveitani.
Kiitos vain, ihana joulupukki.
tiina

Kommentit

Anonyymi sanoi…
Nyt on kyllä niin ihanaa ja vaalea, hyvä kokonaisuus todellakin :) Tepa Seinäjoelta
Titti sanoi…
Ah ihanuutta... -niin kaunista ja tunnelmallista!♡
Leppoisaa loppu vuotta teille kaikille, -vähiin käy ennenkuin loppuu!
Anonyymi sanoi…
Moi!
Kivalta näyttää. On tuo vaalea lattia huomattavasti paremman näköinen, kuin se tummanruskea. Mistä tuo 6-kulmainen lyhty, mikä tuossa portaalla?
T:Katja
Anonyymi sanoi…
Niin, synttärionnittelut myös!!! Kiva kun meitä joulun lapsia on enemmänki, mulla on joulupäivänä synttärit. Jos sulla tulee huonekaluja myyntiin, niin laita niitä tänne blogiin tai facebookkiin näytille.
-K-
Anonyymi sanoi…
Ihanan näköistä teillä :) Mistä tuo kaunis tähtikynttelikkö pöydällä on hankittu?
t, Mimmu
Tiina sanoi…
Kiitos Tepa. :)
Tiina sanoi…
Kiitos Tuula. Niinpä, kohta se tämäkin joulustelu taas loppuu, huomenna ajattelin laitella koristeita pois. :)
Tiina sanoi…
No eikös olekkin... Lyhty on ostettu Jyväskylästä, Viherlandiasta. :)
Tiina sanoi…
Myöhästyneesti onnea myöskin sinulle. Juu, voin laitella niitä sitten myös blogiini myyntiin. :)
Tiina sanoi…
Kiitos Mimmu. Kynttiläjuttu on Riviera Maisonin, oli heillä mallistossa vuosia sitten. :)
Hanne sanoi…
Myöhästyneet synttärionnittelut! Joulun lapsi olen minäkin vain päivää aikaisemmin. Tytär on syntynyt samana päivänä kuin sinäkin, että juhlia riittää juuri ennen joulua :)
Kyllä vaalea lattia tekee kummia. Meillä on vanha sauvamosaikki parketti. Tekisi niin mieli hioa se ja valkolakata mahdollisemman valkoisella.
Kauniit kuvat ihanasta kodistasi! Se on niin harmooninen:)
Ps. meillä on joskus Pepille (Tampereelle) myymäsi ektorpin tuoli( sinivalkoraitanen):)
Anonyymi sanoi…
Heippa! Olen vaihtamassa lattiaa tummasta vaaleaksi myös.Onko lattiasi laminaattia? Minkä merkkistä? Oliko helppo laittaa? Oikein hyvää tulevaa vuotta sinulle :-) t.Piia
Hanne sanoi…
Niin kaunista! Valkoinen lattia on kaunis ja tuo kauniit kalusteesi hyvin esiin. Joulun lapsia ollaan täälläkin, joten kiirettä piisaa kakkujen leipomosessa:)
Kommentoin tänne pitkän litanian, mutta on kadonnut bittitaivaaseen:)
Ihanaa tulevaa vuotta!
Anonyymi sanoi…
Ihana kokonaisuus!