Ja herkuttelu jatkuu

Moikkelis moi vaan kaikki. Viikko aloitetaan harkuttelulla, tai tunnustan; nämä herkut nautittiin kyllä jo eilen. Mutta kun tuli nyt nämäkin lettuset kuvailtua niin laitanpa ne ohjeen kera myöskin tänne. Vuorossa oli lettuja gluteenittomina versioina, enkä kyllä itse juurikaan maussa huomannut eroja. Hyvin nuo upposivat myöskin muuhun porukkaan.










Ohjeen lettuihin saat tässä:

3dl kevytmaitoa
1 muna
1 tl sokeria
½ tl suolaa
1½dl gluteenitonta jauhoseosta
(itse tein ohjeen tuplana)

Vatkaa muna ja maito kevyesti kulhossa. Lisää sokeri ja suola. Lisää joukkoon gluteeniton jauoseos samalla vatkaten. Sekoita tasaiseksi. Anna taikinan turvota n. 30-min. 

Päälle pakastimen kätköistä vadelmia sekä loraus kinuskikastiketta.


Kinskikastike:
2dl tummaa siirappia
2dl laktoositonta kuohukermaa
nokare laktoositonta voita


Mittaa ainekset kattilaan ja keitä hiljaisella lämmöllä n. 15 min, tai kunnes kastike on sopivan sakeaa.
Sekoittele välillä. Lisää kinuskin joukkoon pieni nokare voita.
















               









Tämä gluteenittomien leivonnaisten teko on minulle aika uusi asia, vaatii näköjään hieman opettelua tuokin lettutaikinan teko sekä paistaminen. En tiedä teillä muilla, mutta minusta taikina oli ensi alkuun aika hankala paistettava, letuista tuntui helposti tulevan liian paksuja, lisäksi ne repesivät kääntäessä aika helposti. Lopulta sain oikean määrän taikinaa pannulle ja letuistakin tuli ihan kohtuullisia.








Lopuksi kaipailisin hyväksi havaittuja gluteenittomia leivontaohjeita. Jos siis sinulla on joku erityinen lemppari ja hauat sen jakaa, tai muu vinkki niin kiitollisena otan sen vastaan.


P.s
Blogini osoite on muuttunut, 
jos haluat seurailla tätä sekametelisoppaa edelleenkin niin päivittäisitkö uuden osoitteeni.
Kiitos


 
Ihanaista alkanutta viikkoa.


tiina

Kommentit

  1. Tässä yksi gluteeniton piirakka :)

    Pohja:
    100g voita
    3dl gluteenitonta jauhoseosta (Semper)
    1 dl sokeria
    2 tl leivinjauhetta
    2 tl vaniljasokeria
    1 kananmuna
    1 dl kuohukermaa

    NYPI huoneenlämpöinen voi ja kuivat aineet keskenään ja lisää sitten kananmuna sekä kerma ja sekoita taikina tasaiseksi.

    Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat.
    Levitä taikina pohjalle sekä korkealle reunoille.

    Täyte:

    1 tlk persikoita (iso)
    1 dl kermaa
    1 prk maitorahkaa
    1 prk kermaviiliä
    1 dl sokeria
    1 pienen sitruunan mehu
    2 kananmunaa
    1 rkll maissi/ perunajauhoja
    2 tl vanijasokeria

    Siivuta persikat pohjan päälle ja sekoita muut ainekset keskenään ja kaada seos persikoiden päälle.
    Taikina kannattaa oikeasti korkealle vuoan reunoille ettei täyte jää vuoan reunoihin kiinni :)

    Paista 180 asteessa noin tunti.
    Peitä piirakka leivinpaperilla noin ½tunnin kuluttua kun pinta on saanut väriä.

    Täytteeseen olen välillä laittanut vadelmia sekä mustikoita persikoiden tilalle ja taas on aivan uudenlainen piirakka!

    Tästä pohjasta saa myös suolaisen piirakan jättämällä tietenkin sokerit pois ja korvaa ne yrttiseoksella sekä ripauksella suolaa. Täytteeksi vaikka parsaa, pekonikuutioita ja kuullotettua sipulia. Päälle juustoraasteen muutaman kananmunan ja lurauksen ruokakermaa sekoitus :)

    Herkullisia hetkiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos ohjeesta Satu. ♥ ♥ ♥ Pitää ehdottomasti kokeilla. :)

      Poista

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kävit blogissani. ♥
Kiitän kauniisti kommenteistanne,
muistathan kuitenkin nettiketin,
sekä olethan valmis seisomaan sanojesi takana
myös reilusti omalla nimelläsi. :)