Anopin omenakakku


Leivontainnostus se vain jatkuu ja jatkuu... Koettakaa kestää. Ja kuin luonnostaan tulee tehtyä niitä tähän aikaan "kuuluvia" leipomuksia, käytettyä näitä syksyn marjoja sekä hedelmiä. Eilen herkkuhammasta taas pakotti siihen malliin että. Kaivelin arkistoista erään suosikkini, aikoinaan Kodin Kuvalehdessä olleen Anopin omenakakku -reseptin. Joskun muinoin lehden välissä oli leivontalehtinen, siinä oli monen monta hyväksi havaittua ohjetta. Lehtinen on vuosien saatossa (aikaa tästä on varmaan melkein, jos ei ylikin 20v) kadonnut, parhaat ohjeet onneksi ovat kirjoissa ja kansissa edelleenkin.



Tässäpä se anopin omenakakku.










Ja omenakakun seuraksi ilman muuta Valion Eila -vanhan ajan vaniljakastiketta.


Nam!

 




Tässäpä sinulle ohje.

Koska itse en tällä hetkellä oikein pysty vehnäjauhoja käyttämään, kaura sen sijaan sopii minulle oikein hyvin. Siispä korvasin vehnäjauhon gluteenittomilla jauhoilla. Mantelilastujakaan ei nyt kotona ollut, laitoin sen sijaan kaurahiutaleita tuon ohjeessa olevan desin lisäksi tuon mantelilastujen määrän. Hyvää oli näinkin. Lisäksi lisäsin täytteeseen hieman kanelijauhetta.


Ohje/ Kodin Kuvalehti

pohja:


100 gr voita t. margar. + 50 gr sokeria vaahdotetaan ja vaahtoon lisätään 150 gr vehnäjauhoja. Taputtele taikina irtopohjavuoan pohjalle (itse käytän vuoan pohjalla leivinpaperia).
omenat:
500 gr omenia keitetään kuorittuina ja lohkottuina pienessä vesitilkassa sokerin kanssa.
Laita omenat pohjan päälle vuokaan. 


täyte: 


75 gr voita t. margar. + 150 gr sokeria vaahdotetaan. Lisää vaahtoon yksitellen vatkaten kaksi munaa. Sekoita keskenään 75 gr mantelilastuja + ½ rkl vehnäjauhoja + 1 dl kaurahiutaleita ja ½ tl leivinjauhetta. Sekoita nämä rasva-sokeri-munavaahtoon ja lisää seos omenien päälle.
Paista 175 C alatasolla n. yksi tunti. Paistamisen puolivälissä voit kytkeä uunin alalämmölle.










Herrrkullista tiistaita.




tiina

Kommentit

  1. Ai ku näyttää herkulliselta. Kiitos ohjeesta. Pitääpä kokeilla.
    E-R

    VastaaPoista
  2. Kiitos ohjeesta...... viikonloppuna kokeilen ja varmasti maistuu !!!
    Tuikku

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kävit blogissani. ♥
Kiitän kauniisti kommenteistanne,
muistathan kuitenkin nettiketin,
sekä olethan valmis seisomaan sanojesi takana
myös reilusti omalla nimelläsi. :)