Karviaispiirakka

Leivontainnostus se vaan jatkuu, syynä on luonnollisesti tuo karviaispuskien runsas sato. Leivontaohjetta, siis sitä ihan kaikkein parasta karviaispiirakkaohjetta olen metsästänyt jo kauan. Nyt taisin sellaisenkin löytää, nimittäin tämä Kodin Kuvalehden sivuilta nappaamani ohje taitaa päätyä sinne lemppariarkistoon. Kakun pohjassa on ripaus kardemummaa, se on niitä suosikkimausteitani leivonnassa. Täytteessä taas on sekä mantelirouhetta että kookosta,
näistäkin tykkään molemmista.



*  *  *  *  *





Ja tortun/kakun päälle kuuluu tietenkin kunnon loraus vaniljakastiketta, toki myöskin vaniljajäätelö käy oikein mainiosti. Molempi siis parempi, aivan oman maun mukaan.








Niin hyvää!







Ja tässäpä ohje.

*  *  *  *  *

Karviaispiirakka:
Taikina: 
75g voita tai margariinia
1dl sokeria
2 munaa
1dl kermaa
1-2tl kardemummaa
2½ dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta

    
Päälle:
4dl karviaismarjoja

Kuorrutus:

75 g voita tai margariinia
3/4 dl sokeria
1 muna
1 dl mantelirouhetta
1 dl kookoshiutaleita



1. Valmista taikina. Sekoita rasva ja sokeri pehmeäksi vaahdoksi. Lisää joukkoon munat, kerma, kardemumma ja jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.
2. Levitä taikina leivitetyn kakkuvuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. (Vuoan halkaisija noin 27 senttiä.) Paista 175 asteisen uunin alatasolla 25 minuuttia.
3. Tee sillä välin kuorrutus. (Itse tein kuorrutteen tuplana.) Sulata voi kattilassa ja lisää muut aineet. Sekoita tasaiseksi.
4. Ota kakku uunista. Levitä pinnalle marjat, joista on nypitty kuivat kannat. Lusikoi kuorrutus tasaisesti marjojen päälle. Paista vielä noin 20 minuuttia.
5. Tarjoa vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa.


   
Mukavia leivontahetkiä kaikille.


*  *  *  *  *


Tämä bloggari pääsee nyt kyytiläisenä Seinäjoelle,
tällä reissulla tapaan viimeinkin Villa Honkasalon Mallan.
Tulossa (mikäli vain saan luvan kuvailla Mallan puotia. :) )
on siis kuvakavalkadia myös Mallan suloisesta puodista.



Palataan taas,



tiina




                               


Kommentit

  1. Kiitos Tiina hyvistä ja herkullisista ohjeista! Kokeillaan! Tepa Seinäjoelta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä Tepa. Tämä on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen resepti. Kävin muuten alkuviikosta siellä teidän "kulmilla." :)

      Poista
  2. Tätä täytyy testata :) Kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista
  3. Taas niin ihanat kuvat <3 <3

    VastaaPoista
  4. Nams, täytyy kokeilla loppuviikosta, kun on vapaata!

    VastaaPoista
  5. Kuulostaa hyvältä!! Istutin ensimmäisen karviaispensaani tänä vuonna, josko ensi vuonna tulisi satoa piirakkaakin varten :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jospa jo ensi vuonna saisit leipomuksiisi marjat omasta pensaasta. :)

      Poista
  6. Kiitos ohjeesta! Tuli sopivasti, kun sato on niin runsas :)

    VastaaPoista
  7. Ihanan kesäinen herkku! Vaikka kait oikeasti syksyinen, nythän ne marjat kypsyvät... Herkulliselta vaikuttaa, kardemummaakin, nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin... syksyähän se taitaa nyt jo kovasti "pukata." Marjojahan noissa (luonnollisesti) voi aina vaihdella oman mielensä mukaisesti. Hyvää oli, kannattaa siis ehdottomasti kokeilla. :)

      Poista
  8. Kokeilin ohjetta halkaisijaltaan 25 cm vuokaan. Pohjasta tuli hyvin ohut ohjeen mukaisilla määrillä ja taikina oli jo jähmettynyt 20 min jälkeen eli karviaiset eivät "uponneet" taikinaan jos se oli tarkoitus. Eli itselläni ei ainakaan onnistunut. Oliko tuo vuoan koko tosiaan 27 cm?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Maija,

      Ohje on tosiaankin tuolta Kodin Kuvalehden sivuilta, täältä:
      http://www.kodinkuvalehti.fi/artikkeli/ruoka/reseptit/karviaispiirakka
      Ja siinä vuoan halkaisija on tuo 27 cm.
      Omani tein hieman soveltaen ohjetta, tuplasin tuon kuorrutteen määrän koska se
      tuntui aika vähäiseltä.

      Poista
  9. Blgisi on uudistunut hienosti!
    Kiitos hyvästä ohjeesta, niitä on niin vähän.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kävit blogissani. ♥
Kiitän kauniisti kommenteistanne,
muistathan kuitenkin nettiketin,
sekä olethan valmis seisomaan sanojesi takana
myös reilusti omalla nimelläsi. :)