Kuivakakusta täytekakuksi

Tälle päivälle oli suunnitelmissa postata se kynttilänjalka diy, mutta kun tuo leivontainnostus nyt vaan on pinnalla, niin tuleekin taas eräs "vedetään hatusta" -kakkukokeiluni. Tätäkin leivontajuttua olen ajatellut kokeilevani jo pitkän aikaa, eli testata kuivakakun toimivuutta täytekakkuna. No nyt on kokeiltu sekin, ja hei, hyvin toimii & hyvää oli. Ja koska minun aina vaan pitää soveltaa, (niin siis nytkin) joten kakkutaikina tulikin tällä kertaa tehtyä pääasiassa grahamjauhoista. Ideana minulla oli tehdä sellainen rento jouluinen kakku. Tässä kokeilussa tuo takuuvarma joulun nostatus yhdistelmä: kaneli-kardemumma kyllä (jälleen kerran) toimii aivan moitteetta. Kakusta tuli kyllä niin jouluinen fiilis! Kakun täytteeksi tein valkosuklaa-puolukkamoussen, päälle reilu loraus sulatettua valkosuklaata ja koristeeksi puolukoita. 
No oliko hyvää? Jep! 






Laitoin kakkuun kaiken varalta liivatteita, mutta uskoisin kakun kyllä hyytyvän (suklaan ansiosta) myös ilman niitä. Ja sen gluteenittoman vaihtiksenhan tietty saat vaihtamalla jauhot gluteenittomiin, itse vielä lisäisin niiden gluteenittomien jauhojen sekaan n.1 tl (siis molempia tuo määrä)  ksantaania ja psylliumia. 





Puolukka-valkosuklaakakku:

4 munaa
2 dl sokeria
150g sulatettua voita/ margariinia
1 dl piimää
1/2 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1 1/2 tl kardemummaa
3 dl grahamjauhoja
1 dl vehnäjauhoja


Pohja:

Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaahtoon voisula, piimä ja kuiva-aineseos. Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun vuokaan ja kypsennä n. 45min-1h. (uuneista riippuen) Omani paistui n. 45-minuutissa. Anna kakun jäähtyä vuoassaan ja valmista sillä aikaa täyte. Kumoa kakku ja halkaise se kolmeen osaan. 


Täyte:

2 dl kuohukermaa (tai vispiä)
2 rs maustamatonta tuorejuustoa (esim. Eila laktoositon)
1 dl puolukkasurvosta
1 levy valkosuklaata
4 liivatetta
sokeria oman maun mukaan

 Vaahdota kerma. Lisää vaahtoon juustot sekä puolukkasurvos. Sulata suklaa mikrossa. (tai vesihauteessa) Lisää sulatettu suklaa täytteen joukkoon. Lisää sokeri. Pehmennä liivatteet kylmässä vedessä ja liuota ne tilkaan kuumaa vettä. Lisää liivateseos (täytettä koko ajan sekoittaen) ohuena nauhana täyteen joukkoon. 



Kostuta kakkurenkaat esim. maidolla. Kokoa kakku kuvan osoittamalla tavalla. Väliin tulee siis vain täytepursotuksia. Ja koristeeksi laitoin valkosuklaata, puolukoita ja tomusokeria. Siinäpä se.






Näillä kakkukekkereillä tänään.



Palataan taas,


tiina









Kommentit

  1. Näyttääkin jouluiselta ja varmasti hyvää on! Tepa Seinäjoelta

    VastaaPoista
  2. Vastaukset
    1. Kiitos. 😊❤️ Se on myös aika hyvää. 😋

      Poista
  3. Oi, miten kaunis ja herkullinen kakku!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. 😊❤️ Ja hyvääkin vielä oli. 😋👌🏻

      Poista

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kävit blogissani. ♥
Kiitän kauniisti kommenteistanne,
muistathan kuitenkin nettiketin,
sekä olethan valmis seisomaan sanojesi takana
myös reilusti omalla nimelläsi. :)