Kattilakokeilua & kanttarellisoppaa

Sain Orthex:lta kokeiltavaksi näitä uusia GastroMax -sarjan kattiloita ja pannuja. Ja totta kai nämä piti heti myös testata, eli ei muuta kuin ystävättären kanssa kerätyt kanttarellit soppaan. 



(Postaus on blogiyhteistyö Orthex Group:n kanssa.)




"Valualumiiniset pannut ja kattilat sopivat kaikille liesille, myös induktioliesille, lisäksi valualumiini johtaa tehokkaasti lämpöä ja paksu pohja ehkäisee ruoan palamista pohjaan. Tarttumaton Teflon Classic -pinnoite sopii vähärasvaiseen paistamiseen, eikä se sisällä (click ->) PFOA-yhdisteitä."
- Orthex/GastroMax -






Mitä voin sanoa yhden käyttökerran perusteella? Pannut ja kattilat istuvat hyvin käteen, jotenkin nämä olivat sellaisia "hyvän tuntuisia" pannuja ja kattiloita, mikäli nyt ko. tuotteista sellaista voi sanoa. No mielestäni voi, sillä joistakin kun tulee myös sellainen huonon muotoilun "kolho" -tunne, näistä sitä ei tullut. Se "hyvä tunne" muuten johtuu varmasti myös tuosta kädelle kivan tuntuisesta soft grip -kädensijasta, nuo kun mielestäni oikeasti tuntuivat kädessä erityisen mukavilta. Lisäksi  esim. 4,5l kattilassa on kuumuudelta suojaavat silikonipäälliset, joten sekin on plussaa se. Meillä nämä uutukaiset tulevat ehdottomasti hyvään ja tarpeelliseen käyttöön, noita pannuja ja kattiloita kun tarvitaan kohta myös tuolla piha/vierastalossa. Sinne en kyllä taida raaskita näitä viedä, nämä pidän täällä Helmessä ja pihataloon kaivellaan sitten kaapeista jotkut muut kattilat.








Ja sitä kanttarellikeittoa, (joka muuten oli taivaallisen hyvää lähiruokaa sen varsinaisessa merkityksessä) no sen ohjeen saat tässä:


Kermainen kanttarellikeitto

1/2 - 1 ltr kanttarelleja
1 sipuli 
2-3 rkl voita
2-3 rkl gluteenitonta (tai tavallisia venhäjauhoja) jauhoseosta
8 dl vettä
1 ½ rkl kanttarellifondia (tai esim. kasvis/vasikanlihafondia tai 1 kasvis/lihaliemikuutio)
1 dl  kermaa
100-150 g Valio Koskenlaskija kylmäsavuporo -tuorejuustoa (tai perinteistä Koskenlaskijaa)
suolaa
pippuria

Lisäksi:

pannulla paahdettuja leipäkuutioita
parmesaanijuustolastuja
persiljaa koristeeksi



Puhdista ja pilko sienet. Haihduta sienistä neste kuumalla pannulla ilman rasvaa. Kuori ja pilko sipuli ja kuullota se voissa. Lisää sienet sipulin joukkoon. Sekoita jauhot pienissä erissä sipuli-sieni -seokseen. (etenkin gluteeenittomat jauhot tuntuvat paakkuuntuvan kovin helposti) Lisää vesi ja fondi. Anna kiehua hiljalleen n. 10 -minuuttia. Lisää kerma ja paloiteltu tuorejuusto, suola ja pippuri.


Laita keiton päälle persiljaa, juustolastuja ja paahdettuja leipäkuutioita. 








Jos kiinnostuit niin 
 Orthex:n sivuille pääset täältä:n ja GastroMax -kattilat ja pannut löydät tästä.

Näillä soppa, kattila- ja pannukuulumisilla tänään. Nyt toivotan oikein mukavaa viikonloppua, meillähän se menee tietty tuolla remppaduunissa. Ensi viikolle on luvassa ainakin tuota itse askartelemaani olkkarin valaisinta, piha/vierastalon remppaasuunnitelmaa  ja erästä uutta koru/tuotebrändiä.


Palataan siis maanantaina. 



tiina

Kommentit

  1. Komeita kattiloita ja pannuja! Keitto näytti herkulliselta :) Tepa Seinäjoelta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kattilat olivat lisäksi hyvän oloisia myös käyttää. Ja soppa, no se vaan oli niin hyvää. 😊👌🏻

      Poista

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kävit blogissani. ♥
Kiitän kauniisti kommenteistanne,
muistathan kuitenkin nettiketin,
sekä olethan valmis seisomaan sanojesi takana
myös reilusti omalla nimelläsi. :)