Gluteeniton raparperi -marenkipiirakka

Kieli pitkällä olen seurannut meidän naapurissa asuvan "vanhan rouvan" raparperipenkin kasvustoa, miettinyt jo valmiiksi noista ihanuuksista tehtäviä leivonnaisia. Tämä ystävällinen naapurimme kun lupasi jo viime kesänä minulle luvan käydä "raparperivarkaissa". Eilen en vielä millään saanut leivontainnostusta heräteltyä, mutta tänä aamuna fiilikset olivat sen suhteen jo aivan toiset. Eli kumpparit jalkaan ja raparperin hakuun!



Leivoin (gluteenittoman) marenkisen raparperipiirakan. Ja kyllä! Se on niin hyvää.






Pohja:
150g voita tai margariinia
1/2 dl sokeria
1 muna 
n. 4dl gluteenittomia jauhoja
1/3 tl ksantaania


Täyte:
500g raparperia pilkottuna
1,5 dl sokeria
2rkl perunajauhoja


Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna hyvin vatkaten. Sekoita ksantaani gluteenittomien jauhojen joukkoon ja lisää jauhoseos voi-sokerivaahtoon.  Anna taikinan levähtää jääkaapissa n. tunnin ajan. Vuoraa irtopohjavuon reunat leivinpaperisuikaleilla, laita myös vuoan pohjalle leivinpaperi. Painele taikina jauhoja apuna käyttäen irtopohjavuoan pohjalle ja (pienesti) vuoan reunoille.



Pese raparperit. (ja kuori tarvittaessa) Leikkaa ne noin ½ cm:n paksuisiksi paloiksi. Yhdistä sokeri ja perunajauhot ja lisää raparperipalojen joukkoon. Laita täyte vuokaan piirakkapohjan päälle. 


Paista piirakkaa 200 -asteessa n. 35 -minuuttia. 



Marenki:
5 kananmunan valkuaista
1, 5 dl sokeria

Vatkaa huoneenlämpöiset valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri edelleen vatkaten, jatka vatkaamista kunnes marenki on kovaa ja kiiltävää. (eli kestää astiassa vaikka kääntäisit sen ylösalaisin) 


Pursota marenkia (tai levitä se rennolla otteella lusikalla) piirakan päälle. Nosta uunin lämpötilaa 250 asteeseen, paista piirakkaa vielä pari minuuttia grillivastuksen alla, kunnes marenkihuiput saavat kauniin värin. 












Näillä herkuilla tänään. 
Oikein ihanaa sunnuntain jatkoa teille kaikille.



tiina

Kommentit

  1. No niin sain tämän sivun lopulta näkyviin. :) Näyttää niin herkulliselta, että varmasti menee pikapuoliin kokeiluun :) Tepa Seinäjoelta

    VastaaPoista
  2. Oi mitä herkkua! Resepti menee talteen ja odottamaan hetkeä kun ehdin leipomaan! Kiitos!

    VastaaPoista
  3. Kiitos reseptistä, näyttää herkullisella. Menee kokeiluun viikonloppuna 😛

    VastaaPoista
  4. Hei täältähän löytyi mahdottoman ihana blogi <3 Tänne mä jään kyllä seurailemaan...
    Herkullinen resepti, pakko laittaa kokeiluun. Nyt raparperit onkin ihan parhaita.
    Aurinkoista viikonloppua.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kävit blogissani. ♥
Kiitän kauniisti kommenteistanne,
muistathan kuitenkin nettiketin,
sekä olethan valmis seisomaan sanojesi takana
myös reilusti omalla nimelläsi. :)