Pääsiäisen kahvikutsuille

Pääsiäinen lähestyy vinhaa vauhtia, se taas saa leipojan mielen kokeilemaan jotain keväisen värikästä leivottavaa. Ja jostakin syystä nämä ns. kuivat kahvikakut vaan viehättävät minua edelleen, tai eivät oikeastaan ne aivan sellaiset perinteiset mallit, sillä nämä hieman tuunatut versiot ovat enemmän se oma juttu. Ja niinhän siinä kävi nytkin, minun kun piti tässäkin kakussa hieman lähtea varioimaan sitä normia. Tässä eräänä päivänä kaupassa käydessäni sain päähäni tehdä taas yhdenlaisen kakkukokeilun, sellaisen oman versioni jonkinlaisesta Kinder -kuivakakusta.  









Tai oikeastaanhan se juttu meni näin; ensin oli ajatus leipoa sellainen ihan tavallinen appelsiini-valkosuklaakakku, mutta sittenhän se taas tämäkin homma lähti himppasen lapasesta, (as usual - kun on minusta kyse) kun päätinkin kokeilla kakkuun vielä Kinder -suklaapatukoita. Ja niin.... Ei tarvinne sanoakkaan...  Hyväähän tämä on, maussa en tosin mitenkään erityisesti maistanut Kinder -suklaata, ennemminkin kakku maistui mielestäni aika appelsiiniselle. Eli periaatteessa tuon Kinder -suklaan voisi aivan hyvin korvata esim. normilla maito/valkosuklaalla, tehdä siitä ihan sen normin appelsiini-(valko)suklaakakun, mutta tulipahan nyt kokeiltua tuotakin.
No anyway...  Hyvää oli silti, eikä kakku todellakaan ole sellainen "kuivakakku", vaan se on oikein mehevän makuinen.
Ja tein kakun gluteenittomaksi, (sekä osin laktoosittomaksi) aivan kokonaan laktoosittomaksihan sitä ei valitettavasti Kinder -suklaasta tehtynä saa, (kuten ei muustakaan normisuklaasta) mutta sitten on vain napsittava niitä laktoositabletteja.








Ja kakun ohjeen saat tässä:


Kinder -appelsiini -valkosuklaakakku
(Gluteeniton ja osin laktoositon/ paitsi tuon suklaan osalta.)


4 kananmunaa
150g laktoositonta voita/leivontamargariinia
2½ dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
1/3 tl ksantaania (tämä vain gluteenittomaan kakkuun)
4dl gluteenitonta (esim. Sunnuntai) jauhoseosta
(tai tavallista, riippuen kummanlaisen kakun teet)
1dl laktoositonta kermaviiliä
6 kpl Kinder patukoita rouhittuna
1 appelsiinin mehu ja kuoriraaste
laktoositonta voita/leivontamargariinia vuoan voiteluun
gluteenittomia (tavallisia) korppujauhoja vuoan jauhottamiseen


100g (sulatettua) valkosuklaata koristeluun
appelsiinin kuorisuikaleita koristeluun
pieniä suklaamunia koristeluun
rouhittua Kinder suklaata koristeluun


Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sulata voi. Sekoita jäähtyneeseen voisulaan kermaviili, sen jälkeen yhdistä seos muna-sokerivaahtoon. Lisää (muista pestä appelsiini hyvin) appelsiinimehu ja kuoriraaste. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos vähitellen taikinan joukkoon. Laita taikina korppujauholla jauhotettuun rengasvuokaan. Tasoita pinta.

Paista 175 -asteessa n. 1h/ tai kunnes kakku on kypsä. Kokeile välillä tikulla kakun kypsyyttä.


Koristele sulatetulla valkosuklaalla, pienillä suklaamunilla, Kinder suklaarouheella ja appelsiinin kuorisuikaleilla.

















Näillä kakkukutsuilla mentiin tänään.



Palataan taas,



tiina

Kommentit

  1. Oi, miten herkullinen kakku. Täällä juhlat pääsiäisenä tiedossa ja vielä muutama tarjottava hieman mietinnässä, taidan miettiä liikaa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvää oli, eli kannattaa kyllä kokeilla. Tosin (kuten tuossa kirjoitinkin)ei mielestäni juuri Kinder -maku tuossa erottunut, mutta hyvää oli (ja syötyä) tuli silti. Mukavaa viikkoa. :)

      Poista
  2. Hei kysyisin mitä ksantania tekee taikinalle? Eikö kakkua voi tehdä gluteiinittomana ilman sitä? Itse ainaskin teen ja onnistuu hyvin. Toinen kysymys: onko gluteiinillista voita olemassa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ksantaani korvaa sitkon gluteenittomassa leivonnassa, antaa kuohkeutta ja pitää leivonnaisen ns. paremmin kasassa. Voi toki tehdä ilman sitäkin, mutta kuten jo kirjoitin, niin ksantaani kiinteyttää sitä gluteenittoman leivonnaisen rakennetta. Ja juu, en ole moiseen minäkään törmännyt... Heh! Mikä ihmeen härö lie minuun iskenyt. :))
      Kiitti kun huomautit asiasta.
      Mukavaa viikkoa sinne. :)

      Poista
  3. NÄyttää kyllä niin herkulliselta, ettei mitään rajaa! Nams!

    VastaaPoista
  4. Jaahas, just tänään kovaan ääneen selitin kaverille, että minähän en leivo, kun pitäis laihduttaa... Nooh. tää menee silti testaukseen :-) Kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No heh! Mut hei, sitähän tää on, jatkuvaa jojoilua salaatin ja herkkujen välillä. ;))

      Poista
  5. Hei! Olen nyt kokeillut ohjettasi kaksi kertaa ja kakut nousevat ja niistä tuli kuohkeita mutta molemmissa kakuissa kiersi ontto käytävä ympäri koko kakun suunnilleen puolivälissä. Olen elämäni aikana leiponut aika monta kakkua mutta tällaiseen ilmiöön en ole kyllä aiemmin törmännyt. Makuunhan se ei vaikuta mutta näköön kylläkin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei,

      No ompas outoa! Minä olen tehnyt tätä kakkua (ja juuri tuolla ohjeella) tuon yhden kerran, (ja kuten tuosta kuvastakin näkyy) ja ei minun kakkuuni moista onkaloa tullut. Nyt en kyllä valitettavasti osaa sanoa miksi sinun kakuillesi on näin käynyt, surku juttu.

      Poista
  6. Heippa! Tämä kakku oli ihan täydellinen meidän perheelle, ei jäänyt montaa murusta lautaselle kun kakku katosi parhaimpiin suihin ;) Ihana ohje, ja mahtavan makuinen kakku, kiitos Tiina! Luin blogitekstisi läpi ja mainitsit siellä että käytit ohjeessa 6kpl kinderpatukoita ja että näin ollen maistui enemmän oikeastaan appelsiinille kuin niille kindereille, jotenka tästä otin vinkin vastaan ja käytin omaan kakkuuni 8kpl patukoita kuuden sijaan ja valitsin oikein pienen appelsiinin josta raastoin kuoren ja hiukkasen vain mehua. Nyt kakussa maistui ja tuoksui ihanasti appelsiini, mutta maistui myös kindersuklaa.

    Herkkua oli, ja menee kyllä resepteihini talteen <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Katri kommentistasi. Ja ihan superia, että tykkäsit tuosta omasta KInder -kokeilustani. Ja hyvä juttu on varmasti tuo appelsiinimehun vähentäminen ja Kinder -suklaan lisäys. Pitääkin ehdottomasti tehdä itsekkin uusi kakku noilla mittasuhteilla. Kiitti vinkistä.
      Oikein mukavaa pääsiäisen (ja herkuttelun) aikaa. :)

      ♥ -Tiina

      Poista

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kävit blogissani. ♥
Kiitän kauniisti kommenteistanne,
muistathan kuitenkin nettiketin,
sekä olethan valmis seisomaan sanojesi takana
myös reilusti omalla nimelläsi. :)