Ne ekat!


Niin... Ne ekat! Perheeni on pyydellyt joulutorttuja jo monen monta kertaa, nyt sitten viimein myönnyin niitä tekemään. Tai noh... eipä tuossa nyt mitään sen kummempaa myöntymistä tarvinnut tehdä. Oikeastaan  lähinnä kyse oli taikinan kotiin tuomisesta, sen tuomisen muistamisesta. No anyway... nyt on sitten "herrasväelle" tortut paistettu. Ja jos se joulufiilis ei viimeistään näistä tule.... Niin sitten se ei tule mistään.



Tai tätä kuvaa katsellessa minulle ainakin tuli niin jouluinen fiilis.








Käytin näihin omena-kaneli -marmeladia, mutta huomasin kauppaan tulleen myös erästä uutukaista; puolukka-vaniljaa. Oletko jo kokeillut sitä? Oliko hyvää? Seuraavaksi pitää varmaan minunkin sitä kokeilla. Ja gluteenittomasta taikinasta en ole torttuja koskaan edes tehnyt. Nämä ko. tortut menivät siis noille muille herkkusuille, itse kun yritän tällä hetkellä syödä mahdollisimman vähän tuota "normileivonnaista." Jotenkin vain olen (vaikkei sitä keliakiaa olekkaan todettu) niin paljon paremmassa kunnossa näin.










Näihin kuvallisiin herkkuhetkiin;



tiina


Kommentit

  1. Omena-kanelia minäkin käytin. En tiennyt, että on tullut uutukainen, pitääpä laittaa ostoslistalle! Nautinnollisia hetkiä perheelle<3 Tepa Seinäjoelta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä uutuutta pitää tosiaan kokeilla, ja sehän on vaniljainen puolukka-kirsikkamarmeladi. Kiitos samoin Tepa. ♥

      Poista
  2. Heippa!

    Meillä on keliaakikkoja perheessä ja itse syön myös pelkästään gluteenitonta, koska oireilen migreenillä ja niveloireilla gluteeniin (kaksi muutaman vuoden välein otettua testiä näytti negatiivista). Itse teen aina nuo joulutortut netistä löytämällä ohjeella, se on rahkavoitaikina. Googlaa "Pörden keittiössä joulutortut" niin ohje löytyy :) Tulee tosi hyvän makuisia vaikka ulkonäkö ei ole paras mahdollinen, ainakaan minulla ;) Lisäksi taikina on tosi helppo tehdä, tuolla ohjeessa on kaaviloitu taikina useampaan kertaan ja vaikuttaa varmaan kuohkeuteen, mutta itse olen kaulinnut sen vain levyksi ja sitten ottanut muotilla. Valmiita gluteenittomia taikinoita ei kannata ostaa, ovat kuulemma pahoja ja tosi kalliita, itse en ole kokeillut :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos tästä kommentistasi, sillä näitä gluteenittomia vinkkejä hyvistä taikinoista ja ohjeista tosiaankin tarvitsen. Isot kiitokset! ♥ Kaupan taikinoita en minäkään ole käyttänyt, ja samaa olen katsonut, todella kalliita ovat kaikki. Voikohan sitä psylliumia käyttää tuohon torttutaikinaan, vai onko se vain sämpylä- ja ym. leivontaan tarkoitettu. Se voitaikinahan on vähän ei juttu. Mutta, netistä löytynee ohjetta siihenkin, ja tuota antamaasi täytyy kyllä kokeilla. Mukavaa joulun odotusta sinne. :) ♥ Tiina

      Poista
    2. Voitaikinahan on vähän eri juttu... Siis näin piti kirjoittamani. :D

      Poista
    3. Kiva, jos on apua :) :) Psylliumia voi käyttää tuohon voitaikinaan ja tuossa ohjeessahan taisikin olla niin, mutta itse olen tehnyt myös ilman sitä ja en ole huomannut oikein mitään eroa. Sämpylöissä ja pullissa on kyllä ihan ehdoton apu :) Facebookissa on ryhmä "gluteenittomat reseptit" kannattaa liittyä, jos et jo ole, sieltä saa apua kaikennäköisiin leivontapulmiin ja tuo blogin pitäjä on myös siellä, oikea superleipuri ;) Itse käytän makeisiin leivonnaisiin Sunnuntain gluteenitonta jauhoa, se maistuu kaikista eniten "tavalliselle" jauholle ja siksi siitä on kiva tehdä vieraillekin. Sämpylät teen Semperin karkeasta + hienosta jauhosta, sekaan tattarihiutaleita tai gluteenitonta kauraa. Hyviä hermoja gluteeniton leivonta vaatii aluksi, mutta kun oppii, niin nyt ei osaa vehnästä enää leipoakaan. Mukavia herkkuhetkiä ja Joulun odotusta <3

      Poista
    4. Kiitos sinulle myös tästäkin infosta. 😊 Gluteeniton leivonta on tosiaan himppasen haasteellista, mutta nyt sain psylliumin avulla sämpylöistä viimeinkin jopa syötäviä. 😂
      Mukavaa joulun odotusta myös sinulle. 😊🌲❤️

      Poista

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kävit blogissani. ♥
Kiitän kauniisti kommenteistanne,
muistathan kuitenkin nettiketin,
sekä olethan valmis seisomaan sanojesi takana
myös reilusti omalla nimelläsi. :)