Ikean Joulu 2016

Muksua maanantaita kaikille. Täällä ollaan taas, eli kotiin on palattu loppuviikon reissulta. Ja niin... reissuaminen on kyllä ihanaa. Toki niin, mutta näin kotikissana oli myös niin kiva tulla kotiin. Laittaa takkaan tulta (Tämä siis jo ihan pakon sanelema juttu, sillä vanha talo, you know. Oli nimittäin kotiin tullessa melkoosen vilakka.) ja villasukkaa jalkaan. Sitten saunaan, sen jälkeen loppuilta vain olla löllöteltiin tuossa soffalla. Voi mitä autuutta! Minä kun olen oikeasti aivan älytön kotikissa, jo ensimmäisen muualla vietetyn yön ( Ja no hätä, sinä armas Friidukka, teillä oli oikein hyvä olla. Pus pus vaan sinne. :)) ♥) jälkeen kaipaan kotiin, ja kolme yötä onkin jo sitten aikamoinen ponnistus. Hömppä mikä hömppä!
No mutta... Aloitellaan tätä juttua ihan ensimmäiseksi siitä menomatkasta, ei muuten mennyt sekään ihan niinku Strömsö:ssä. Hupsista! Nimittäin Savonlinnasta lähtiessä matkaa oli tehty sellainen vajaa tunti, sitten se kiskobussi teki tenät kesken matkan, siitä bussista kun katosivat paineet jonnekkin taivaan tuuliin. Siinäpä sitten raiteella tietämättömällä vähän aikaa odoteltiin, että milläpä jatkuisi meidän matkamme. Hetkisen odottelun jälkeen saimme korvaavan kuljetuksen, ja sehän oli bussilla a'la miekka ja kirves. Ja eikun kiskobussista hyppy pientareelle ja jalkapatikassa eteenpäin. Tässä tapauksessa allekirjoittanut veti kyllä himppasen henkeä ja kiroili mielessään niiden laukkujen määrää.  Millä hitsillä saan nämä matkatavarat kannettua sen niin piiiiitkältä näyttävän rataosuuden päähän, josta siis luvattu bussi meidät noukkisi. (Kun joku kumma oli taas pakannut monen monta kassia matkalaukun lisäksi!!!) Ja nyt tulee kyllä esittää erityiskiitokset erittäin ystävällisille kanssamatkustaja -gentlemanneille, sillä he ystävällisesti pyytämättä nappasivat kainaloihinsa minun ja tällä matkalla tuttavaksi tulleen Mian pakaasit. Isot kiitokset avusta, ilman teitä me Mian kanssa olisimme olleet pulassa. (Ja kiitos Mialle erittäin mukavasta tuttavuudesta ja matkaseurasta.)
Mutta vaikkei se bussi nyt ehkä täyttänytkään niitä ns. pitkän matkan bussille tarvittavia "mukavuusasetuksia" oli siinä kuitenkin neljää lujaa kulkevaa pyörää, ja näin se meidän matkamme jatkui Kouvolaan. Sieltä sitten luvattiin jotain tietoa/kuljetusta eteenpäin, meidän porukassa kun oli aika monta tyyppiä menossa kohti Helsinkiä. Kouvolaan päästyämme hyppäsimme sitten pendolinon kyytiin, ja tässä vaiheessa olin jo mielessäni miettinyt oikein nasevan puolustuspuheen konnarille, että (Mitä meille oli ylipäätänsä  käynyt.) miksi me nyt aiotaan matkustaa ilman tarvittavaa junalippua ko. junassa. Ja hitsit! Ei sitä puolustusta sitten tarvittukaan, kun tämäkin ystävällinen konduktööri pahoitellen ja hymyillen toivotteli meille oikein mukavaa loppumatkaa. Ja niinpä sitä sitten oltiin aivan ajoissa katsomassa Ikean Joulu 2016 -lanseerausta.Ja loppukaneettina on pakko antaa isot erityiskiitokset Savonlinnan kiskobussin kuljettajalle, samoin sen pendolinon konnarille; hoiditte kyllä  ystävällisyydellänne ja avuliaisuudellanne sen homman kotiin.Kiitos.
Mutta nyt sinne Ikeaan, tai oikeastaan Ravintola Sipuliin, jossa siis tämä lanseeraustilaisuus torstai -iltana vietettiin. Ja täytyy kyllä sanoa, että mielestäni tänä vuonna tämä mustasävyinen mallisto on kyllä erityisen onnistunut. Tai ainakin minulle tämä on niin oman oloista ja väristä juttua, joten joitakin näistä koristeista on kyllä hommattava myös meille.


Tykkään, ihan kympillä!

Näillä "satunnaisen matkailijan" kommelluksilla & Ikea -fiiliksillä aloiteltiin viikko, 
huomenna matka taas jatkuu...


Palataan,tiina

Kommentit

 1. No huh....hei, olipas vauhdikas matka! Upeita kattauksia ja mitä herkkuja siellä olikaan?Tosiaan tummat on sävyt tänä vuonna! Mukavaa alkanutta viikkoa! Tepa Seinäjoelta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, aika jänskäksi meinasi menomatka mennä. :)) Mutta onneksi ystävälliset VR:n "tyypit" kuitenkin hoitivat "homman kotiin." Kiitos samoin, mukavaa viikkoa. :)

   Poista
 2. Onneksi pääsit perille... muuten mullakin olisi ollut ihan tylsääääää :) Kiva, kun olit meillä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi raksu, niin isot kiitokset ihan superkivasta reissusta. Oot ihan paras, pus pus! ♥

   Poista

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kävit blogissani. ♥
Kiitän kauniisti kommenteistanne,
muistathan kuitenkin nettiketin,
sekä olethan valmis seisomaan sanojesi takana
myös reilusti omalla nimelläsi. :)