"Oman elämänsa supermalli"

Niinpä! Eipä sitä joskus osannut tätäkään kuvitella, siis että olisin ihan "mannekiinina" Saimin kauniissa Hotelli Punkaharjussa. Hupsista! On se vaan tämä elämä joskus kummallisia (ja onneksi myös niitä ihaniakin) sattumuksia täynnä. Niin... sain siis kunnian olla mukana ystävieni järjestämässä Hyvän Olon Tyylipäivässä, olin siellä ns. "mannekiinihommissa." Pakko myöntää... himppasen meinasi ensin rimakauhu päästä vallalle, mutta (kai) se sitten sen ensimmäisen rundin jälkeen sujui suhteellisen kivuttomasti, tai ainakin se suurin paniikki ja jännitys alkoi niistä omista fiiliksistä tasaantua. 
No mutta asiaan. Saimihan (Hoyer) teki puolisonsa kanssa aivan mielettömän teon, remontoi tuon niin kauniin (entinen Punkaharjun Valtionhotelli) Hotelli Punkaharjun uuteen kukoistukseen. Aikamoinen juttu, sillä täällä meidän kulmilla asuneelle tuo paikka merkitsee todella paljon, se vain on sellainen "aina meillä ollut" -asia. Siellä on käyty vierailulla jo pienenä, tehty retkiä kouluaikaan, on käyty ruokailemassa ja  tanssittu ystävien häitä. Ja ne maisemat, nehän ovat todellakin vertaansa vailla. On aina ohi ajaessa ihasteltu noita niin kauniita harjuja. Paikka kun luonnollisesti huokuu myös sitä historiaan havinaa, sillä alun perinhän tämäkin hotelli oli erityisen suosittu venäläisten keskuudessa. (Punkaharjuhan oli Turun rauhassa liitetty Venäjän keisarikuntaan v. 1743.)
(Lisää Hotelli Punkaharjusta ja sen historiasta voit lukea täältä.)Ja tässä hieman kuvia ja tunnelmia meidän niin huippuhienosta lauantaista. Sain ilokseni luvan käyttää Even kauniita kuvia, me kun olimme juuri tilaisuuden alkaessa meikattavana ja hiusten laitossa. En siis siksi itse valitettavasti voinut olla kameran takana. Jossakin vaiheessa täytyy kyllä käydä itsekkin kuvailemassa noita miljöökuvia, sillä tuo hotelli on todella kauniisti sisustettu. 
Kyllä, tykkäsin aivan mielettömästi.
(Alla olevat leimattomat kuvat; Eve Kinnunen.)
Niin... se meidän päivähän alkoi "vaatimattomasti" shampanjalla. Olimmehan me kaikki "Oman elämämme mannekiinit" sen todellakin ansainneet. Sillä me... ihan jokainen meistä "ihan tavallisista" naisista varmasti jouduimme  jollakin tapaa sen oman mukavuusalueemme ulkopuolelle. (Paitsi ihana Niina, hän nimittäin ON näissä hommissa kuin kala vedessä. Juu juu! Ja pus pus vaan sinne. :)) ♥) Kokemuksesta voin sen nyt sanoa.... Kyllähän sitä täällä kotioloissa pienesti kameralle asukuvia tekee, mutta sitten kun kokemattomana pitääkin esitellä vaatteita salilliselle yleisöä, on se sitten jo toinen juttu se. Mutta, loppukaneettina voin vain sanoa; niin hieno kokemus. Ja uskotte varmaan... kyllä meillä välillä sitä naurua riitti.


Tässä Hotelli Punkaharjun kaunis ruokasali.Noutopöydässä herkkuja riittää. Ja hei... täällä saat taatusti lähiruokaa. Kalat tulevat paikallisilta kalastajilta, sienet ja marjat kerätään lähimaastoista. Voiko sen paremmmin ollakkaan?! Jotekin se täällä maalla kasvaneelle (ja hyvän ruoan parissa varttuneelle) on se todella tärkeä ja jopa itsestään selväkin juttu. Me maalaisina emme muuta voisi edes kuvitella.


Enkä muuten ole ennen maistellut pakurinkääpä -drinkkiä, no nytpä tuli sekin tehtyä. 
Ja kyllä oli hyvän makuinen juoma, sellainen raikas ja aavistuksen kirpeäkin.  Näihin aulan valaisimiin ihastuin, ovat nimittäin tehty vanhoista design -maljakoista. 
Upeat värit & mikä tunnelma!

Mutta, palataan vielä hetkiseksi alkuun. Meidän päivähän alkoi kahdeksalta meikkauksella, sen saimme Kauneuskeskus Jennicasta Savonlinnasta. Sen jälkeen meitä kiireesti odotteli jo Parturi Kampaamo Säde. Kuvassa kaunis kampaaja -Katja laittamassa erään "mannekiinin" hiuksia.


Kun kampaukset ja meikit olivat kondiksessa ajaa hurautimme Saimin, Jaanan ja Anun luokse Punkaharjulle. Ja tässä paikan "hengetär" Saimi ja ystäväni Niina. Saimiinhan olen ensi kertaa "törmännyt" jo vuosia sitten ns. "entisen elämäni" aikaisissa työkuvioissa. Mukavia muistoja ja hassujakin sattumuksia sisälsivät ne kesät ja juhannukset. Mutta ei niistä tässä sen enempää... 


Ja tässä meidän muotinäytöksen ihana tehotiimi, meidän kauniit yrittäjänaiset. 
Muoti & Muoto MARI:n Anu sekä Muotitalo PUKI:n Jaana.

Ja tässäpä osa meidän porukasta. Kiitos niin mukavasta seurasta.Ihania olette, ihan jokainen!

(Alla olevat vaatekuvat; Pia Behm. 
Pahoitteluni kuvien laadun suhteen, kiire ja kuvauspaikka (tuossa isojen ikkunoiden takana) ei ollut se paras vaihtis.)
Kuvien vaatteet; Muoti ja Muoto Savonlinna ja Muotitalo PUKI.
(Kuva; Eve Kinnunen)


Paikalla oli myös Raili Hulkkonen, häneltä jotkut onnekkaat saivat meikkauksen ja vinkkejä itselleen. Sain muuten häneltä kommentin tuohon yllä olevaan mekkooni liittyen. Hän sanoi näin; "Kaunis mekko, toi sopii sulle. Osta se." No eihän siinä sitten muu auttanut, ostettavahan se oli, kun kerran Railikin oli sitä mieltä. No joo... totta puhuakseni olin jo aiemmin päättänyt hankkia ko. mekon itselleni, se kun tosiaankin oli niin oman oloiseni. 


Kauneuskeskus Jennican ja Kampaamo Säde:n tytöt saapuivat meikkaamaan ja kampaamaan myös tyylipäivän asiakkaita. 
Tapasin sattumalta myös erään blogini lukijan. Voi kiitos sinulle niin mukavasta palautteestasi, 
teitä blogini lukijoita on todellakin aina niin kiva tavata.


Ja tässä niin reipas ja hurmaava Saimin "pikkumies." Ja hän on muuten niin selvää ravintoloitsija -ainesta, nimittäin niin kätevästi blokkasi astioita tämä 8v. nuori herra. 
(Kuva otettu hänen itsensä ja Saimin luvalla.)

Siinäpä tuota meidän hulinapäivää pienin vilauksin. 

Nyt lopuksi vielä hieman prinsessaunelmia. 


"Little girls with dreams become women with vision."


*   *   *   *   *

Ja niitä unelmiahan meillä pitää olla, ihan jokaisella. 


Kiitos kaikille & ihanaa alkanutta viikkoa.


tiinaP.s
Tunikan arvonnan voittajaan palataan huomenna, 
joten voit vielä kipinkapin osallistua arvontaan.

Kommentit

 1. Uskon, että teillä oli todella mielenkiintoinen ja ihana päivä! Tuo sinun pukusi on todella kaunis ja sopii sinulle loistavasti! Minä ajattelin, että ihan "vähän" pituutta olisi saanut olla enemmän? Huom, tämä on vain minun mielipiteeni :D Tepa Seinäjoelta ps, ihana paikka tuollaiseen tilaisuuteen. On tullut joskus ruokailtua siellä, kun oli Valtionhotellina vielä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa oli, vaikka aluksi olikin himppasen perhosia vatsassa. 😄 No joo, mekko voisi olla hiukan pidempi, mutta eiköhän mene viikonlopun hippamekkona. 😊👌🏻

   Poista
 2. Kauniita kuvia! Teillä on ollut kyllä hieno päivä. Tuollaiset muotinäytökset on minusta parhaita, kun mannekiineina oman elämänsä supermallit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä meillä oli aika hieno päivä. Juurikin niin, me ollaan jokainen niitä "oman elämänsä supermalleja." 😊❤️

   Poista
 3. Teillä on ollut mahtava päivä, ihania kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli meillä, ihan superkiva päivä. 😊❤️👌🏻

   Poista
 4. Varmaan ihana päivä :) Tuo sinun ystäväsi Niina näyttää samalta, kun mun kanssa samaan aikaan yläasteella olleen Villen vaimo, onkohan kyse samasta ihmisestä? :)

  nimim: Terkut Keski-Suomesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa oli, vaikka ensin vähän jänskättikin. 😊 Juu, taitaapa olla sama henkilö. 😄

   Poista

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kävit blogissani. ♥
Kiitän kauniisti kommenteistanne,
muistathan kuitenkin nettiketin,
sekä olethan valmis seisomaan sanojesi takana
myös reilusti omalla nimelläsi. :)