Mustaherukka-suklaajäätelöä...

Tässä se nyt tulee... Nimittäin tämä ihan superhyvä jäden ohje. Jäätelöäkään en ole koskaan aiemmin itse tehnyt, olen nimittäin (jostakin syystä) saanut päähäni ettei sitä kunnollista itse tehtyä jäätelöä saa aikaiseksi ilman jäätelökonetta. Ja pyh, sanon minä! Kylläpä vain saa. Ekaksi kokeiluksi päätin tehdä mustaherukka-suklaa jätskiä, sillä mustaherukkahan natsaa suklaaseen ihan mielettömän hyvin. Ja niin sopii näköjään myös tässä jätski -asiassa. 
Voihan nam!


Niin hyvää!

♥   ♥   ♥





Ohjeen tähän herkkuun saat tässä:


Mustaherukka-suklaajäätelö

* 4dl vispi -tai kuohukermaa 
(Molemmat kuulemma käyvät, toiset tykkää kuohukerman olevan liian tuhtia tavaraa, 
itse taas halusin nimen omaan kunnon kermajätskiä.)
* 1 prk kondensoitua maitoa 
(On säilyketölkkitavaraa, löytyi meidän kaupasta kookosmaitojen/säilykkeiden hyllystä.) 
*2tl vaniljasokeria
* mustaherukkahilloa raidoiksi (Oman maun mukaan.)
* rouhittua maito- ja valkosuklaata (Näitäkin oman maun mukaan.)


Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon kondensoitu maito.
(Joissakin ohjeissa tätä seosta vielä vatkataan hetki, toisissa taas ei. Itse en enää vatkannut.)
Laita seos laakeaan astiaan ja anna jähmettyä pakastimessa hetki/kunnes seos on hieman jähmettynyt. (n. 45min-1h)
Laita hilloraitoja jäätelön päälle. 
Sekoita jäätelöä (esim. puuhaarukalla) hieman huolimattomasti, 
näin saat raitoja jäätelöön.
Ripottele päälle suklaarouhetta.
Pakasta jäätelöä n.4-5 5h/yön yli. 









♥   ♥   ♥







Seuraava jätskikokeilu on jo toteutusta vailla, 
eli jäätelöinnostus saa täällä takuulla jatkoa.


Herkullista tiistaita kaikille.



tiina

Kommentit

  1. Nam...näyttää herkulta ja uskon, että maistuukin! Tepa Seinäjoelta

    VastaaPoista
  2. Kiitos ohjeesta! Pakko kokeilla! :) Pitikö tuon kondensoidun maidon olla sitä mikä on jo valmiiksi "toffeen oloista" vai sitä ihan maitoa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oleppa hyvä Riitta. ´Tuo on han sitä tavallista sokeroitua (kondensoitua) maitoa,
      ei sitä "toffeeta." :)

      Poista
  3. Pitääpä kokeilla. Näyttää niiiin herkulliselta..Kiitos ohjeesta!
    E-R

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa ehdottomasti tehdä, oli se vaan nin hyvää. Seuraavaksi täällä on vuorossa toisenlainen versio. :)

      Poista
  4. Voi kun näyttää herkulliselta.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kävit blogissani. ♥
Kiitän kauniisti kommenteistanne,
muistathan kuitenkin nettiketin,
sekä olethan valmis seisomaan sanojesi takana
myös reilusti omalla nimelläsi. :)